• 9.373.582 stemmen

Met onder meer: Veronica Alves, Ivan Soares en Gabriela Souza

Gesproken taal: Portugees

• YouTube Bekijk via YouTube

Plot Vinil Verde

"A sweet horror film for children"

Een moeder geeft haar dochter een doos vol oude, gekleurde vinylplaten. De dochter mag ze beluisteren, maar ze mag nooit, maar dan ook nooit, de groene afspelen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Hannibal

Hannibal

Een film met gemiddeld een frame per seconde.

"A sweet horror film for children". Ja, best creepy, zeker voor kinderen, die hier een fobie voor groene LP's of groene handschoenen aan over kunnen houden. Geinig mysterieus verhaaltje voor het slapengaan.

avatar van John Milton

John Milton

Leuk om weer een Kleber Mendonça Filho te zien na Aquarius (2016) en Bacurau (2019). Ook dit korte werkje is aangenaam.

avatar van Fisico

Fisico

Het was voor mij even wennen die single frame shots per seconde. Alsof het letterlijk een draaiboek was waarbij telkens een bladzijde werd omgedraaid. De film heeft qua inhoud wat weg van een sprookje. Ook hier een gebod dat niet wordt gehoorzaamd en dat tot drie maal toe. Telkens wordt het erger en erger. Je voelt aan je kleine teen dat het niet goed zal aflopen.

Een zachte sappige stem zorgt voor een prima samenhang. Leuk om eens mee te pikken, maar niet zozeer om met kleine kinderen naar te kijken.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Aardig filmpje wel met die zangerige vertelstem en mooie fotografie die veelal uit stille beelden (dus echt foto's) bestaat. Niettemin ondanks de hele korte duur van nog geen kwartier wist dit filmpje me niet de hele tijd constant aan het beeld gekluisterd te houden. 3,0*.