• 9.377.473 stemmen

De Grote Sinterklaasfilm en de Strijd om Pakjesavond (2023)

Familie | 72 minuten

Genre: Familie

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Lucio Messercola

Met onder meer: Robert ten Brink, Martin van Waardenberg en Janny van der Heijden

Releasedatum: 4 oktober 2023

Plot De Grote Sinterklaasfilm en de Strijd om Pakjesavond

Sinterklaas wil zijn verjaardag royaal vieren. Hij komt dit jaar namelijk voor de honderdste keer naar Nederland en dat is reden voor een groot feest. Zo wil hij dat ieder kind in Nederland dit jaar een extra cadeautje krijgt. Tegelijkertijd willen de Pieten Sinterklaas verrassen met een groot feest met als hoogtepunt een speciaal optreden van één van Nederlands bekendste artiesten. Robbie Reuzel die ook op vijf december jarig is, hoort van de grote plannen van de Sint en wordt woedend. Het is tenslotte niet de eerste keer dat zijn verjaardag wordt verknald door pakjesavond. Hij verzint een list om Sinterklaas uit te schakelen en maakt hiervoor onder andere misbruik van diens geestige buurvrouw. Zal het Robbie Reuzel lukken pakjesavond te dwarsbomen of ruiken de Pieten onraad en kunnen ze het Sinterklaasfeest redden?

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 4 oktober 2023 in de bioscoop (Just Entertainment)

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Wat een walgelijk zooitje bijelkaar zeg. Maar het laat wel precies zien wat er van NL geworden is.

avatar van robertinho

robertinho

Maak je niet druk man, is maar een Sinterklaasfilmpje.

avatar van !!!!*Lucky

!!!!*Lucky

Eerste filmdate met mijn bijna drie jarige dochter. Uiteraard geen hoogstaande film, maar ondanks dat het soms een beetje tenenkrommend was heb ook verbazingwekkend veel (oprecht) moeten lachen! ‘Overjarige tuinkabouter’ en René LeBlanc op het einde waren erg komische momenten. Al met al was de lach en plezier van mijn dochter het belangrijkste, geslaagde filmdate!

avatar van bjerik76

bjerik76

ik heb betere Sintfilms gezien, maar moet zeggen dat deze film dankzij Martin van Waardenberg gered is.

Mijn laatste Sintfilm was nog met de nostalgische Zwarte Piet, maar die was in geen velden of wegen te bekennen, integendeel waren er in deze film ook alleen blanke acteurs te zien, dat is nou ook weer het gehele andere uitersten.

Ieder geval hebben de kinderen genoten, en daar gaat het ook om. met hier en daar iets leuks voor de volwassenen.

Robbert Ten Brink kan echter wel vervangen worden door een iets overtuigender iemand.

avatar van j_u_u_l

j_u_u_l

Oprecht heel vaak heel hard moeten lachen. Martin van Waardenberg blijft geniaal. De kinderen en volwassenen vonden het allemaal een hele leuk film, dus het lage gemiddelde is mij echt een raadsel. Misschien de pieten-haters?? Benieuwd naar de film van dit jaar, die ik van het weekend ga zien met mijn zoontje.