Genre: Misdaad / Drama
Met onder meer: Jodie Comer, Austin Butler en Tom Hardy
Releasedatum: 4 juli 2024
Bekijk via Prime Video
Plot The Bikeriders
"Legacies don't come easy."
In het Midwesten van de jaren 60 ontstaat de motorclub The Vandals. Het is een verzamelplek voor de lokale buitenstaanders onder leiding van Johnny. In Benny heeft hij een trouwe rechterhand gevonden. Gedurende het daaropvolgende decennium is de club een duistere weg ingeslagen die de aanvankelijke en unieke levensstijl bedreigt. De loyaliteit van elk lid aan de club en elkaar onderling wordt op de proef gesteld.
- Kijk op Amazon Prime
- Kijk op meJane
schram101
Wat een fijne cast zeg!! Namen passen ook wel bij dit onderwerp denk ik.
Kondoro
Heel erg vet. Toevallig net bezig met Sons of Anarchy opnieuw kijken, dus deze kan er ook wel bij
Kondoro
Mag wel hopen dat dit beter wordt dan SoA
Met Hardy heb ik daar alle vertrouwen in
Mag wel hopen dat dit beter wordt dan SoA
Enig idee wanneer deze in Nederland gaat verschijnen Jotil?
Hier is helaas nog niets over bekend. Ik houd het in de gaten!
rainmist
Hier is helaas nog niets over bekend. Ik houd het in de gaten!
Jotil (crew bioscoopreleases)
Dat klopt niet. Focus Features heeft recent de distributierechten overgenomen van 20th Century Studios. De film staat nu gepland voor een nog te bepalen datum in 2024. Vanuit Universal Pictures International Netherlands is het nog niet bekend of zij de film in Nederland gaan uitbrengen.
rainmist
Mag wel hopen dat dit beter wordt dan SoA
Enig idee wanneer deze in Nederland gaat verschijnen Jotil?
Vanaf 4 juli 2024 in de bioscoop (Universal Pictures International Netherlands)
schram101
Trailers ogen, ondanks de grotere namen, toch wel een beetje als de Ali express versie van SoA
Sergio Leone
Matig.
Verrassend flauw drama over een hoop venten die roken, drinken en motorrijden. Veel spanning heb ik niet ontdekt en ook het drama is veelal nietszeggend. Diverse personages komen nauwelijks uit de verf. Hier en daar flakkert de boel even op, maar dat houdt nooit aan. Spijtig.
2,5
wizard of midian
Gezien in cinema, lief v me zus is een motorliefhebber.
Tja, sfeervolle film, maar heeft weinig verhaal.
Gaat over een groepje motorrijders die een club starten, int begin zijn het ruwe bikers, maar hoe groter ze worden, hoe meer het een echte misdaad bende word.
Beetje zoals het in het echt ook gegaan met vele motorclubs...
Bob Gray
- 2049 stemmen
Zeer fijn portret die een biker gang volgt in de jaren '60 & '70. Het begint als een soort vriendenclub maar al snel wordt de boel steeds grimmiger. Ik vond Hardy en Comer echt heel erg goed. Butler praat niet veel maar doet heel veel met zijn charisma, zal misschien niet iedereen even sterk vinden maar ik vond hem ook erg overtuigend.
Wat ik vooral erg fijn vond is dat er een echt plot ontbrak en je meer in de wereld wordt gedompeld. Erg diep wordt het allemaal niet, maar ik heb me 2 uur lang uitstekend vermaakt.
Iron Maiden
Wat een snoozefest met bordkartonnen personages. Vooral Jodie Comer is in haar rol enorm vervelend en haalt continue het tempo uit de film, niet dat er überhaupt sprake is van een plot.
John Milton
Fisico Ik zie hier volgens mij de bolle toet van Martin Lawrence, die er toch echt niet inzit. Ik heb geprobeerd zelf op TMDb de correctie door te voeren, maar ik kan hem helemaal niet vinden bij achtergronden? Enig idee?
Fortune
Sfeervolle film die authenthiek aanvoelt met goede acteerwerk. De film is meer een dramafilm dan een actiefilm. Verwacht niet al te veel actie. De film werkt goed als het gaat om buitenbeentjes die een soort 'community' vinden in een motorclub die uitiendelijk uit de hand loopt doordat het teveel uitbreidt en verandert in meer een criminele organisatie. Dat is allemaal goed gedaan. Dat terzijde heeft de film niet heel veel memorabele momenten of herkijkwaarde en is het niet helemaal de topper die je verwacht met zo'n sterrencast maar het is wel een aardige film om gezien te hebben waar je weer geen spijt van hebt.
Abaan1
mrklm
Tegen beter weten in valt Kathy [Jodie Comer] voor Benny, een even knappe als onberekenbare ‘bikerider’ die deel uitmaakt van een groep onder leiding van Johnny [Tom Hardy]. De reputatie van deze Chicago Vandals als avontuurlijke vrijbuiters verspreidt zich snel, waardoor de groep zich uitbreidt, maar ook steeds zwaardere concurrentie krijgt. In de wereld van de ‘bikeriders’ geldt het recht van de sterkste en dat betekent gevechten en steeds extremere maatregelen om uit handen van de autoriteiten te blijven en concurrerende motorbendes de baas te zijn. Gebaseerd op de ervaringen van Danny Lyon, die in de jaren 60 enkele jaren lang een motorbende volgde. Voor wie bekend is met de conventies van dit subgenre zijn er amper verrassingen, ondanks de intense vertolkingen van Hardy, Butler, Michael Shennon (als Zipco) en Toby Wallace (The Kid). Nichols lijkt te zijn gegaan voor een variant op Goodfellas, maar de diepgang ontbreekt.
Fisico
Dat is om jullie scherp te houden. Ik geef het door
Abaan1
Gisteren bekeken, halverwege uitgezet, waardeloos verhaal, zeurende kinderachtige macho's, en slechte verfilming, jammer! :
Waarom scoort dit een 7,1 op IMDb en nog geen zesje op MM?
Graaf Machine
Waarom scoort dit een 7,1 op IMDb en nog geen zesje op MM?
Misschien het verschil tussen 16000 stemmers en 50 stemmers? Dat laatste is niet echt veel, dus is het cijfer ook nog niet heel stabiel.
Verder lijkt dit me ook wel een typisch Amerikaans verhaal. Wij kennen dat motorbende gedoe niet zo erg, maar of dat met het cijfer te maken heeft weet ik niet. Volgende week zal ik zelf eens kijken, dan kan ik een degelijk en betrouwbaar cijfer voor je publiceren.
Klopt, maar die 50+ stemmers geven wel een gemiddelde weer waarbij het niet uitmaakt als 3 mensen 0,5 of 5 sterren geven. Ik ben wel verbaasd. Je punt over het Amerikaanse verhaal is waar, dat idee had ik ook al. Maar normaal gesproken slaan zulke USA verhalen hier ook wel best aan.
Walter S.
Ik vond het een prima film. Jaren 60 sfeertje, dito muziek. Ruige jongens, working class, beginnen een motorclub, geen criminele bende, maar gewoon vrienden die van motorrijden en bierdrinken houden. De club wordt groter, maar het is pas in het laatste half uur dat er problemen komen.
Maar daarvoor gaat het vooral over de gasten die in het begin bij de club zaten. Kleurrijke types, geen slechte jongens. Wat ik zeg, prima sfeervolle film over old skool motorrijders. Misschien dat men hier meer actie (zit er ook zeker wel in, het gaat er op zijn tijd wel ruig aan toe) had verwacht. Anyway, bij mij scoort ie hoger dan ik verwacht had.
devil1973
Ik vermoed dat mm-kijkers sneller eerst een trailer kijken
Dat heb ik ook gedaan en dan lijkt het alsof het een dikke jaren 60-biker-actie-film wordt, maar helaas, alle actie zit al in de trailer. Overall saai en erg traag. Ook het drama-gehalte is echt niet boeiend, althans, mijn mening.
Hoger dan een 2* kom ik echt niet...

In de ban van 'The Bikeriders'? Hier vijf andere projecten over motorrijders

Dit zijn de eerste reacties op 'The Bikeriders' met Tom Hardy, Austin Butler en Norman Reedus

Jodie Comer worstelde met accent van haar personage in 'The Bikeriders': 'Bijzonder en uniek'

Tom Hardy wil zijn personage realistisch maken: 'Ga er volledig voor, zelfs als je faalt'

Inside Out 2
Animatie / Komedie, 2024