Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: Grant Singer
Met onder meer: Benicio Del Toro, Justin Timberlake en Alicia Silverstone
IMDb beoordeling: 6,8 (100.557)
- Bekijk via Netflix
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot Reptile
"Shed the lies."
Een jonge vastgoedmakelaar wordt op brute wijze vermoord. De geharde rechercheur Nichols uit New England is vastbesloten de dader te vatten. Niets is echter wat het lijkt en de elementen uit het dossier doorprikken stelselmatig de illusies uit zijn eigen leven.
Tom Nichols
Wally
Rudi Rackozy
Summer Elswick
Alathir
Geen slechte film. Wel bekende acteurs maar voor mij toch minder bekende namen die ik nog niet vaak heb zien spelen. Benicio Del Toro vond ik wel goed. Alicia Silverstone ken ik ook niet echt van andere films. Timberlake bijna enkel van In Time wat een prima film is. Deze heeft ook wel een goed verhaal. Einde vond ik net iets te snel uiteindelijk. Mocht nog iets extra bij - een slotscène met zijn vrouw bijvoorbeeld. Het moet wel even slikken zijn als je zoiets ontdekt. Je leven komt plots in gevaar terwijl je dacht dat het in feite je vrienden basically waren. Ik ga zeker meer proberen zien van deze acteurs. Ook deze regisseur is me onbekend, maar zo te zien is het zijn eerste langspeler.
Thomas83
Een kundig gemaakte thriller. Niet heel goed natuurlijk, maar best leuk. Hoewel het schrijfwerk vrij banaal en voorspelbaar is maken de broeierige sfeer en cast nog veel goed. Bekende gezichten als Bogosian, Lombardozzi en Pitt geven de film karakter en Del Toro is heel behoorlijk in de hoofdrol. Ik vond de film ook wel aangenaam cheesy op momenten. Je zou het een soort B-film Fincher kunnen noemen. Wel had het wat korter gekund allemaal.
Nixon17
Te weinig spanning, te voorspelbaar, te weinig actie en fantasieloos. Dit is wat je krijgt als je bij AI intypt maak een actie film. Dan krijg je van alles wat en voldoende maar iets slechter dan wat er al was en niks vernieuwends. zesje.... 3 sterren.
Fisico (moderator films)
Geen slechte detective film, maar al snel werd duidelijk dat het veel verder ging dan de moord op de makelaar. Alleen vond ik het gewoon weinig boeiend. Niet dat de film best niet deed om het onderhoudend te houden, maar het plot vond ik plots een stuk minder interessant.
Dat komt grotendeels door Del Toro die het wel prima doet. Het acteerwerk in het algemeen was sowieso verzorgd. Timberlake hoefde hier nu ook niet zoveel te doen, maar net als in het verleden vind ik zijn acteerwerk steeds meer dan behoorlijk.
Er zitten wel wat losse eindjes in de film en dat subplot met die aannemer leidde nergens naar. Degelijk over het algemeen, maar een echt wow gevoel had ik nooit.
flaphead
Prima. Zowaar de tweede Netflix-film op rij die me erg positief verrast. Ietwat traag, maar kijkt toch wel prettig weg. Dat zit hem voornamelijk in de fijne rol van Del Toro en in de wat beklemmende sfeer (ja, daar hou ik dus van). Thriller, misdaad, mystery. Het verhaal is er typisch zo eentje waar langzaamaan de puzzelstukjes gelegd worden, een twistje hier en daar, zijplotje ook nog. Degelijk, maar niet hoogdravend.
Stiekem wel wat overeenkomsten met de prent die ik gister zag (The Killer), besef ik me nu. En dus ga ik ook maar deze afronden naar boven.. deze cynicus wordt nog een softie
mrklm
Makelaar Wil Grady [Justin Timberlake] wordt opgepakt op verdenking van moord op zijn collega Summer Elswick [Matilda Anna Ingrid Lutz], met wie hij een affaire had. Rechercheurs Tom Nichols [Benicio Del Toro] en Dan Cleary [Ato Essandoh] onderzoeken de zaak en stuiten op een zonderlinge man [Karl Glusman] die duidelijk meer weet over wat zich heeft afgespeeld. Sfeervol moordmysterie is een kolfje naar de hand van Del Toro, een grootmeester in het spelen van getormenteerde, twijfelachtige personen en geeft Alicia Silverstone (als Toms doortastende echtgenoot) een zeldzame kans om te tonen dat ze nog altijd op hoog niveau kan acteren. Maar Singer had er wel wat meer vaart in mogen houden.
Brabants
Reptile is een pretentieuze film maar kon mij als geheel alles behalve overtuigen. Verhaallijnen blijven vaag en naar mijn gevoel wat uit. Daarbij het trage tempo is gewoon een bittere pil. Gezien de cast en excellente sfeer had het met wat meer aandacht beter gekund. Nu blijf je een beetje leeg achter.
blurp194
Een sterke sfeer en een fraaie cast - voorop net als op de poster vanzelf BDT, maar ook een heleboel leuke kleine rolletjes. Singer heeft zijn zaakjes goed voor elkaar in zijn eerste ‘echte’ film - al is het wel goed opletten geblazen, want plottwists te over en nogal wat valse spoortjes tussendoor, en ook niet alles wordt tot in het uiterste uitgekauwd of verklaard. Net als in het echt, wellicht. Of de uiteindelijke ontknoping nou de meest bevredigende is, daarvan kan ik me voorstellen dat er verschillende meningen zijn.
Gerlof78
Strak gemaakte thriller, over een oudere (Reptile) politieagent die een moord moet oplossen. Het verhaal zit goed in elkaar en de cast speelt ook goed, met name Benicio del Toro die infeite nooit teleursteld. Ook leuk om Alicia Silverstone weer eens te zien, blijft een leuke meid om te zien. De setting is ook prima gedaan en de lengte van 134min is bij tijden wel traag maar dat past wel bij deze film want hij blijft boeiend dus een zeker een kijkbeurt waard.
Normy
Goeie film. Tegenwoordig zijn er zo veel films die min of meer voorspelbaar zijn, zolang ze maar goed gemaakt zijn is het voor mij OK. Ik heb me gewoon vermaakt met deze film.
Tapa
Over een tijd nog eens bekijken, blijf met hoop onduidelijkheden zitten, zoals scene
Jynxter
Een beetje een slowburner. Niet heel origineel, maar wel met een eigen smoel. Een smoel die qua sfeer en stemming wel goed zit, maar die ook wat pretentieus overkomt. Verschillende scenes volgen elkaar nu en dan op niet al te logische wijze op, terwijl ze weinig scheutig zijn met het verschaffen van informatie. En dat lijkt een beetje op moeilijk doen om het moeilijk doen. Anderzijds passeren er geregeld mooie en originele shots.
Del Toro is weer een genot om aan het werk te zien. En de andere castleden doen ook weinig verkeerd. Al zit er niet al te veel diepte in hun personages. En eigenlijk ook niet in de gebeurtenissen of verhaallijn. Reptile had van mij dan ook best wat korter mogen zijn. Wat niet weg neemt dat ik me aardig vermaakt heb met deze cop-thriller.
cinemanukerke
Schitterend. Een film die past in het zeer mooie rijtje van Mystic river of The pledge waarin een moordzaak een kapstok is om trauma’s en verdriet van personages te tonen. Een universum van loyaliteit en erecodes, vermenging van trouw en verraad waarin vriendschap niet als scheidsrechter zal spelen, plicht en geweten botsen met de realiteit ... het is niet nieuw (de invloeden van een neo noir zijn dan ook legio) maar het levert opnieuw boeiende cinema op. Het personage van De Toro als een oudere rechercheur met een last van een corruptie in het verleden. Deze keer zal hij niet plooien en het einde met het symbolisch vervellen van de hand (ook door de titel gedragen) benadrukt de wedergeboorte. Het geweten is gereinigd als het ware. Regisseur Grant Singer filmt beheerst en sober (weinig actie) met scenes die vooral character building zijn (ook het installeren van een nieuwe keuken heeft een geladenheid). Het personage van Alicia Silverstone (ja, het meisje van de videoclip Crazy door Aerosmith en wie is niet te beschaamd zich de tiener comedy's Clueless - nog voor Legally blonde trouwens - of Blast from the past te herinneren ?) als de vrouw van De Toro is evenwaardig, een eigen identiteit (verleden, beroep, assertiviteit) dat invloed heeft op het verhaal. Het plot is misschien iets te vaag, het verleden van de personages weegt niet genoeg door waardoor hun motivatie niet meteen duidelijk zijn. Singer had voor deze film alleen ervaring met music video's en het is daarom des te opmerkelijker dat hij een ingetogen thriller/drama naar voren schuift over de fouten van het verleden die samenkomen met de illusies van het heden. Hoe lang houden onze principes stand wanneer een crisis zich voordoet ? Reptile graaft diep naar de zwaktes van de mens die de verleidingen van de maatschappij moeten weerstaan en dit alles in een milieu van misdaad en geweld.
Fortune
De film heeft een lange aanloop maar ik houd daar wel van. Een lange aanloop zorgt voor een betere beloning aan het einde van de film. Dus je moet wel wat investeren maar dat zorgt dat je beter in de film zit. Del Toro doet het uitstekend en de andere acteurs acteren ook overtuigend. Misschien dat Timberlake niet helemaal geloofwaardig is maar zeker wel voldoende. Aan het einde van de film moet je zelf een beetje een detective spelen lijkt wel, misschien een minpunt van de film maar ik kijk de film voornamelijk voor de sfeer. Vooral naar het einde toe wordt het steeds meer een paranoia thriller en dat is goed uitgewerkt. De scene aan de pokertafel is erg goed. Zoiets als ik weet dat jij weet dat ik het weet maar we spreken het niet uit maar geven elkaar wat aparte blikken hier en daar.
Pip2020
Ik ben niet heel erg onder de indruk. Alsof ze 3 themas uit een hoed hebben getrokken en daar een dun verhaaltje omheen hebben bedacht. Wat mij eigenlijk niet echt boeide.
Gelukkig is er op Netflix de Fast Forward functie tijdens kijken dus kwam er toch nog echt wat vaart in
Dit zijn de vijf best beoordeelde Netflix Original-films van het afgelopen jaar
Bloedstollende thriller 'Reptile' met Benicio Del Toro momenteel best bekeken Netflix-film van Nederland
Flora and Son
Muziek / Komedie, 2023