• 8.898.022 stemmen

Met onder meer: Anna Castillo, Tamar Novas en Tony Corvillo

Gesproken taal: Spaans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Nowhere

Mia is een jonge vrouw die in verwachting is. Ze ontsnapt uit een land in oorlog door zich te verstoppen in een zeecontainer aan boord van een vrachtschip. Na een hevige storm bevalt ze van haar kind terwijl ze verdwaald is op zee, waar ze moet vechten om te overleven.

logo tmdbimage

Vanaf 29 september te zien op Netflix.

avatar van stinissen

• 22050 berichten

Heerlijke film helemaal mijn ding, aanradertje.

avatar van lang pee

lang pee

Gewoon een mooie film, niet spectaculair maar dat moet ook niet altijd. Er werd goed geacteerd en het bleef mij boeien dus een 7 op 10 voor mij...

avatar van mrkos

mrkos

Nowhere

Wauw, wat een rit was dit zeg. Een emotionele rollercoaster.

De film werd eigenlijk direct vrij aangrijpend wanneer een man met haar hoogzwangere vrouw probeerde te ontsnappen uit hun land met behulp van een vrachtwagenchauffeur. Helaas werden Mia en haar man gescheiden van elkaar, omdat de container van de vrachtwagen te vol zat. Met een een groepje andere vluchtelingen verstopte Mia zich in een container, maar ze werden toch ontdekt. Zonder pardon werd iedereen neergeschoten, maar Mia wist te overleven door zich op een paar gestapelde kratten te verstoppen. Uiteindelijk belandde haar container door een storm in zee en vanaf hier moest ze zien te overleven terwijl ze dus ook nog hoogzwanger was.

Respect hoe Mia het toch voor elkaar heeft gekregen om te bevallen in een container op zee tijdens een storm, voor de baby heeft weten te zorgen, voor haarzelf heeft weten te zorgen en daarna haar baby en haarzelf in veiligheid heeft weten te stellen, nadat de container uiteindelijk is gezonken. Ze had wel wat geluk met de overgebleven cargo wat ook in de container zat, maar toch. Er zaten haar ook genoeg dingen tegen en dan verliest ze ook nog haar man. Ze gaf in ieder geval alles.

Niet verwacht dat het zo'n mooie aangrijpende film zou worden en ondanks dat het overgrote deel in de container plaatsvond, verveelde de film nooit.

4 sterren.

avatar van umbra

umbra

Het uiterste begin was nog best te pruimen, lekker no nonsens geweld, Shoot anybody, maar zodra Mia alleen en wat later met 2 door de geboorte van haar baby, ist voor mij een saaie rit...en echt huilende baby's, brrrr pure irritatie. Velen zullen zeggen, amai wa een overlevingsmodus van die vrouw, voor mij was het allemaal zo overdreven, op een slechte dramatische manier en waarbij ik bij 4/5 vd film vooral nul beleving oftewel pure irritatie ervaarde, met als eindconclusie, een ware miskleun en 2/10.

avatar van Danny19998

Danny19998

Soms heb je een film en je kan niet wachten op het einde. Dit is er zo'n een. Wat een vervelende film. Het begint veelbelovend maar eenmaal in de container is het uiterst saai. Totaal geen spanning.Telefoons die niet werken. Geen eten. Water in de container en een keer gewond aan haar been. Een heftige bevalling en natuurlijk een huilende baby. Dramatisch muziekje eronder. Pfff wat een marteling om hem uit te zitten. Veel drama en ik snap daar velen dit een goede film vonden. Mij deed ie helemaal niets. Skippen deze film!

avatar van Waku

Waku

Danny19998 schreef:
Aangezien dat jij in een paar zinnen een hele film weg spoilert hoeft dat ook niet meer

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Degelijke drama thriller gefilmd op grotendeels 1 locatie. Soortgelijke concepten zijn al eerder toegepast, onder de grond, in een grot, op een eiland, en ga zo maar door... Ik vond de dystopische setting wel minder geslaagd. Het is slechts een randverhaal, vooral in het begin, maar verder is het irrelevant.

De link met echte vluchtelingen is snel gelegd waarbij de zee een verraderlijke reputatie heeft van geven en vooral nemen. Al bij al zeker niet slecht gedaan. De creatieve geest explodeert blijkbaar als je in een noodsituatie zit blijkbaar. Hopelijk ook voor klunsen zoals ik als het er ooit toe doet...

De film zakt voorbij halfweg wat in, maar blijft toch onderhoudend. Niet slecht, maar ook niet memorabel. Soms een beetje te toevallig zoals de scènes met de walvissen.

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Persoonlijk hou ik wel van films die zich (bijna) de gehele film op 1 locatie afspelen. Ook deze film vond ik weer meer dan prima te kijken. De film had mischien wel net iets minder lang mogen duren maar onprettig wordt de film nooit.

Ruime 3.5*

avatar van Corcicus

Corcicus

Aan huilende baby's heb ik een broertje dood en vanaf halverwege de film vormt dat zowat het constante achtergrondgeluid. Vond het ook allemaal zo overdreven. Welke douane is dat die vluchtelingen aan flarden schiet? Zoiets bestaat echt uitsluitend in de zieke fantasie van Netflix. Bepaalde scènes waren opwindend in beeld gebracht, zoals dat containerschip in de storm, maar de eentonigheid domineert toch wel.

avatar van Capablanca

Capablanca

Cast Away voor gevorderden. Hier en daar wel erg onwaarschijnlijk, maar oké, het is een film, zullen we maar zeggen. Op het eind overgeromantiseerd met aanzwellend strijkorkest. Kleine voldoende.

avatar van Diederik58

Diederik58

Knap om ruim een uur te kijken naar een vrouw in een zinkende container. Wat men niet heeft bedacht om er wat spanning in te gooien, dat grenst aan het ongeloofwaardige.
Het verhaal start in een een soort fantasieland, waar een militaire macht het voor het zeggen heeft. Soldaten in een soort carnavalskostuum moorden er op los. Smakeloos en draagt totaal niet bij aan het verhaal.
Midden op de oceaan telefoonbereik hebben terwijl je op een container dobbert? Wist niet dat het kon.
De muziek maakt het nog allemaal erger dan het al is. Vooral tegen het einde is het toch wel bedoeling van de kijker om de tranen te laten vloeien.
De walvis die de baby natspuit zodat ze gaat huilen en moeder zo haar kind vindt, is wel erg ver gezocht.
Aardig vind de inventiviteit van Mia. Waar oortjes niet handig voor kunnen zijn.
De baby acteert het beste.

avatar van Mariovane

Mariovane

Waku schreef:

Inderdaad. Ik heb de film toch nog maar gekeken en ik vond 'm zeer goed, maar de spoilers hierboven verpestte wel het een en ander voor mij.

Echt jammer dat sommigen geen rekening houden met de rest, terwijl het toch echt heel simpel is op te lossen door de spoilers even onleesbaar te maken vóór men op 'plaatsen' klikt.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

Ik heb opzettelijk de spoilers hier vermeden, en ben dus zonder veel voorkennis aan de film begonnen. Ik hou wel van films die zich in een enkele plaats afspelen en die realistisch zijn. Hoewel, bij sommige zaken begonnen mijn wenkbrauwen toch aardig te fronsen: telefoonbereik hebben midden in de oceaan, rauwe vis eten terwijl later blijkt dat de vrouw over een aansteker beschikt, een grote wond aan het been zelf dichtnaaien met ijzerdraad (Eat your heart out, Rambo!), de placenta van haar baby opeten terwijl ze evengoed haar eigen moedermelk kon opvangen in een fles en dan zelf opdrinken... en als topper de walvis die de vrouw helpt om haar baby terug te vinden.

avatar van BBarbie

BBarbie

Gruwelijk overlevingsdrama over een jonge moeder en haar pasgeboren baby. De film bevat een aantal afschuwelijke scènes. Dat had van mij best een paar onsjes minder gemogen, te meer wanneer die scènes de toch al wankele geloofwaardigheid van het verhaal in het geding brengen. Protagoniste Anna Castillo gooit haar hele hebben en houwen in de strijd. Puik gedaan.

avatar van schumacher

schumacher

Niet mijne dada.

avatar van Nixon17

Nixon17

Hele beginstuk had veel korter gemogen en was ook niet zo leuk, het paste gewoon niet bij de rest van de film. Kinderen en zwangere vrouwen doodschieten..... heeft niks met overleven op een zeecontainer te maken.Ook een aantal zeer vreemde momenten die voor het gevoel niet klopte of niet realistisch waren terwijl dat deze film juist sterker had kunnen maken. Was gewoon bij een vluchteling in een zeecontainer, die probeert te overleven, gebleven dat was voldoende en zelfs beter geweest. Toch wil ik deze film ook nu wel een voldoende geven omdat het tot het einde boeiend bleef. Ik bleef benieuwd wat er zou gebeuren en hoe het af zou lopen. 3*

avatar van AngelicV

AngelicV

Survival in de puurste vorm, rauw krachtig en reëel. Toppertje. Interessant om voorafgaand aan deze film 1984 van Michael Redford te kijken.

avatar van Ralf81

Ralf81

Inderdaad zoals hierboven gemeld een soort Cast Away, maar dan met een vrouwelijke hoofdrolspeler. De aanloop naar dit alles was wat vergezocht en onnodig rauw. Het heeft er alle schijn van dat dit script zo bedacht is om even lekker te shockeren. Hoeft niet voor mij en de 2e helft van de film was dan ook een stuk sterker. Je hebt met de vrouw te doen en haar creativiteit en wil om te overleven is bewonderenswaardig. De toevalligheden laat ik even buiten mijn review, omdat de film boeit tot het einde. Kijken dus.

avatar van filmkul

filmkul

Matig survival drama. Het verhaal is simpel en lijkt puur verzonnen om de Spaanse vrouw in de container te krijgen want het voegt verder weinig toe. Het eerste deel gaat nog wel, maar na een halfuur de dame in de container te zien worstelen met wat geforceerde scènes om de kijker te willen shockeren, heb je het eigenlijk wel gezien en slaat de verveling toe. Men rekt de film onnodig lang uit om te blijven boeien. Ook het realisme, voor zover je daarover kunt spreken, is op een gegeven moment ver te zoeken waardoor de film bijna lachwekkend wordt. Acteren kan de dame verder wel. 2.5/3.0

Wat een slechte film nog niet eens het niveau van een B film. Mensen worden vermoord in een container en is schoon met een emmertje water. Tijdens een storm op zee is het helemaal zo niet realistisch, bemanning van het schip loopt gewoon op het dek en de hoofdrolspeelster vliegt van links naar rechts door de container. En hoe knap een container doorzeeft met kogels blijft gewoon drijven hoe knap. Ik kan er echt niet naar kijken!

avatar van zyntex

zyntex

Ik vond dit een spannende film. Ze komt steeds in moeilijke situaties terecht en ze moet zich er steeds weer uit redden. Het begin is echt gewelddadig misschien dat daardoor mensen hem niet zullen afkijken.

avatar van Ben666

Ben666

Goede spannende aangrijpend film een oscar voor de actrice

avatar van merijn82

merijn82

Matige, ongeloofwaardige film zeg. Je wil toch nog wel een beetje serieus genomen worden, als kijker.

avatar van Riddierid

Riddierid

Beetje langdradig en er was niet echt een moment dat ik in de film zat. Op zich wel oké om een keertje weg te kijken maar er zijn naar mijn mening zat betere thrillers. Denk dat het een specifieke groep van mensen wel kan aanspreken.

avatar van nadrin

nadrin

Klein beetje realistisch mocht het toch wel geweest zijn. Men maakt van een goed gegeven een karikatuur a la McGyver

avatar van teigertje

teigertje

Wat een verassende film is dit.

Een aangrijpende en spannende film.

En het kan niet anders, dat Amerikaanse bekende producers deze actrice Anna Castillo ook zullen gaan ontdekken.

Dat hoop ik wel, want ze verdient het met haar acteer prestatie in deze film.

Ze speelt werkelijk fantastisch en kan de film, in de climax zelf dragen.

Op een sterk spelende en aangrijpend acterende wijze.

Over hoe Mia het probeert te overleven op de open zee.

Een hele goede en ontroerende Spaanse film.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Wat kan een mens in de ellende verzeild raken blijk wel weer uit deze film. Stel je voor, dat je in zo'n zeecontainer zit, maar dat is nog niet het ergste, nee dan pleurt ie ook nog de zee in. Het lijkt me echt heel onwaarschijnlijk dat je zoiets overleeft. En ik kan me al helemaal niet voorstellen dat je met een Zwitsers zakmes een container op kunt zagen. Maar dat terzijde vond ik de film best aardig om te kijken. Dat meisje dat Mia speelde acteerde wel heel goed vond ik. En haar zwangerschap zag er best realistisch uit. Als je het niet al te serieus neemt en je hebt zin in een avond met een tranentrekker met de nodige ellende, dan kun je dit gerust kijken.

avatar van james_cameron

Goedgemaakte, spannende spaanse film over een hoogzwangere vrouw die, in een poging aan een toekomstig totalitair regime te ontsnappen, terechtkomt in een drijvende container op zee. Het bizarre gegeven wordt visueel indrukwekkend vormgegeven en de hoofdrol van Anna Castillo is al even imposant. De plot is aan de voorspelbare kant en natuurlijk valt er gezien de beperkte plaats van handeling niet heel veel te beleven, maar overwegend is de film meeslepend, spannend en hier en daar behoorlijk aangrijpend.

avatar van Noodless

Noodless

Wat een leuke verrassende goede film zeg ! Om te beginnen is dit een film over hoop en overlevingsdrang van de mens in uitzichtloze situaties. Als je die bril al niet opzet en uitgaat van het zal wel goed aflopen, tja dan zal de film je ook niet weten te overtuigen. Het verhaal weet vanaf het begin je op het puntje van je stoel te brengen door het extreme brute regime waaruit blijkt dat vrouwen en kinderen vermoord worden. De weg naar ontsnapping via een zeecontainer wordt knap en spannend weergegeven. Eénmaal in de zeecontainer gebeurt er vanalles waardoor de spanningskracht vergroot. En zo onrealistisch was het allemaal niet omdat de hoofdrolspeelster erg vindingrijk was. Wat schietgaten op zo'n grote container zal in begin nog niet zoveel uitmaken als je het daadwerkelijk kunt stoppen met materiaal uit de container. Het luik werd vooral al een stuk los gemaakt door te boren en niet door een zakmes, maar uiteindelijk door het hefboomprincipe. Anna Castillo is formidabel in haar uitzichtloze rol en weet op ieder manier van haar handelen geloofwaardig over te komen. Pluspunt zijn ook de prachtige beelden van haar eenzaamheid in volle zee en de magische scène van de walvis die een link geeft naar hoop en de kracht of wil om te overleven. De slotscène zit uiteraard vol dramatiek, maar wel op een spannende manier weergegeven. Ook al denk je dat het zo wel zal aflopen, toch hoop je dat niet het tegenovergestelde gaat gebeuren. Oja, de scène met de badeendjes is geweldig. 8/10