• 9.378.500 stemmen

Met onder meer: Benicio Del Toro, Justin Timberlake en Alicia Silverstone

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Reptile

"Shed the lies."

Een jonge vastgoedmakelaar wordt op brute wijze vermoord. De geharde rechercheur Nichols uit New England is vastbesloten de dader te vatten. Niets is echter wat het lijkt en de elementen uit het dossier doorprikken stelselmatig de illusies uit zijn eigen leven.

Eindelijk weer een Netflix Original om naar uit te kijken!

avatar van scorsese

Goeie film over een rechercheur die onderzoek doet naar de moord op een vastgoedmakelaar. Een moordmysterie met een onderhoudend, maar uiteindelijk weinig opzienbarend plot. Ook kent de film wellicht iets te veel zij-takken. Een rustig tempo, een goeie cast met Benicio Del Toro toch wel voorop. Een solide regiedebuut van Grant Singer.

avatar van FrankTheTank

FrankTheTank

Vermakelijke thriller met veel personages en twists, waarin een moord op een jonge vrouwelijke makelaar moet worden opgelost door Tom Nichols en zijn collega's. De film komt langzaam op gang, maar vind ik nergens storend.

Camerawerk, geluid/muziek, acteerprestaties (met name Del Toro, Silverstone en M. Pitt) zijn dik in orde. Benicio Del Toro draagt als Tom Nichols de film en zorgt samen met zijn cynische humor en dialogen, naast de al eerdergenoemde punten voor een snijdend sfeertje. Kreeg een beetje True Detective vibes.

De keuze voor een matige acteur als Justin Timberlake (vriend van de makelaar) begrijp ik niet, wel leuk om Domenick Lombardozzi als Wally (Herc in The Wire) weer eens te zien.

Ik geef 'em een 7,5!

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Een zeer boeiende en vermakelijke politie-misdaadfilm, met de nodige twists, intrigerende personages. Top.

avatar van Rodger

Rodger

Deze was goed, slow maar goed.

Het verhaal, en de beelden goed gebracht en een sluimerde spanning.

3.5 ***

avatar van Toontje35

Toontje35

Boeiende en pakkende thriller. Mooie personages. Genoten van deze film.

avatar van mikey

mikey

duurde onnodig lang

Prachtige karakterrol van Benicio Del Toro. Hij draagt deze film van het begin tot het einde.

Een overtuigende rol van Alicia Silverstone als zijn vrouw.

Het is een beetje een onevenwichtig en stroperig verteld verhaal, waar pas laat de kaarten op tafel komen. Het had zeker wel een kwartier korter mogen zijn.

Van mij had het cinematografisch nog wat uitgesprokener mogen zijn. De belichting ziet er soms wat goedkoop uit.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Zeer boeiende politie-misdaaad-dramafilm. Was echt aan mn scherm gekluisterd en dit snel en tot het einde. De dikke 2u vloog voorbij. Ook gewoon goeie cast en karakters. 8/10.

limelight73

Oude wijn in nieuwe zakken maar dan wel goed. 2 uur vlogen inderdaad voorbij en vond het jammer dat het afgelopen was. Wie nou precies wat gedaan heeft met de makelaar is mij nooit duidelijk geworden. Misschien was ik toen een biertje halen.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

limelight73 schreef:

Haar man, gespeeld door Timberlake, heeft zijn eigen vrouw omgelegd. Zij kwam erachter dat hij (samen met zijn moeder) huizen aan het verkopen was met drugs erin verstopt. Zij kreeg echter geen geld toegelegd (commissie) en dreigde naar de politie te stappen als zij geen deel kreeg van de opbrengst.

avatar van Capablanca

Capablanca

Onderhoudende thriller, zeker het kijken waard.

avatar van TieTo

TieTo

Topfilm, genoten. Effe geleden dat Netflix, voor mij althans, dit niveau haalde. #more.

avatar van mikey

mikey

limelight73 schreef:

ja dat was ook heel vaag... en je wordt ook erg afgeleid door de conspiracy.

avatar van AniSter

AniSter

Sinistere misdaadfilm waarin Del Toro een glansrol neerzet. Wie de makelaarsdame heeft vermoord lieten ze kort zien, maar waar is Eli gebleven?

avatar van Actarus

Actarus

Uitermate sterk dit!
Zeer goede cast en een verhaal dat niet zomaar kant en klaar is voorgeschoteld...Je denken zal suggestief op de proef gesteld worden, en naar het einde toe is daardoor élke seconde zenuwslopend. Een dreigende spanning dat u niet loslaat. (Niks of niemand is te vertrouwen, en dacht zelfs al ook dat zijn vrouw er tussen zat Zo goed gebracht!) Dat dit allemaal op een tragere manier gaat dan een actiefilm, maakt deze misdaad nog beter! Uitstekend filmpje met uitstekend acteerwerk, uitstekend scrip en uitstekend geregisseerd....Oscarmateriaal!

jacobine_rodijk schreef:

Maar je ziet hem toch naar dat huis gaan? Hij komt er als zij al "dood" is. (althans, je ziet in een terugblik dat ze nog wel leeft) ik dacht dat hij het wel afgemaakt heeft.

avatar van TMP

TMP

Degelijke thriller, die het meer van de sfeer moet hebben dan van een echt intrigerend verhaal. De personages en hun onderlinge verhoudingen blijven te veel op afstand om er een echt meeslepend verhaal van te maken. Del Toro doet het overigens wel prima en hij draagt deze film. Qua sfeer deed dit mij wat aan True Detective denken, maar dan wel van een minder niveau.

avatar van macrobody

macrobody

Voldoende voor deze film. Aantal zaken die onopgehelderd blijven. Zo is de significantie van de snee in zijn hand in het begin van de film mij onduidelijk, de significantie van het feit dat ze heel hard een staaf door het lichaam had gekregen door de moordenaar, de beten in haar hand, de titel van de film en wie heeft haar nou uiteindelijk vermoord en waarom kreeg ze geen commissie? En blijkbaar had ze contact gehad met de FBI. Waar waren die dan?

Verder leek die Will wel heel erg op Justin Timberlake. Blijkt dat 'm ook nog te zijn, lol.

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Was allemaal wel oke. Blijft geboeid kijken

Jammer dat er wat onduidelijkheden in zitten

avatar van shugenja

shugenja

YES Del Toro stelt nooit teleur, en dan dit keer met zn verlopen kop in een neo noir ik heb er nu al zin in! Ff snel kijken deze

avatar van metalex1

metalex1

Ik blijf met een aantal vragen over:
Wie heeft Summer vermoord? We zien Timberlake de kamer binnenlopen maar we zien niet dat hij haar daadwerkelijk vermoord. Timberlake heeft ook geen pruik op, waarvan wel een haar wordt gevonden.
Waarom 32 messteken?
Waar komt de verf vandaan die op Summer haar zit? Deze wordt gebruikt in de kerk, maar wat het verder met de moord heeft te maken, geen idee.
Hoe eindigt het met Eli Philips?
mvg

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Vond het niet zo'n hele bijzondere film. Begin zijn de scenes extreem kort, volgen elkaar snel op. Opbouw is ook beetje vreemd vond ik. Uiteindelijk duurt het 2 uur om tot een conclusie te komen die in 30 min gedaan had kunnen worden. Ergens mist er iets vond ik.....

2,5 *

avatar van james_cameron

Trage maar sfeervolle thriller met een sterke hoofdrol van Benicio Del Toro. De opbouw duurt te lang en de finale valt behoorlijk tegen, maar de anderhalf uur in het midden steekt knap in elkaar. Het langzaam verstikkende sfeertje is goed getroffen en voormalig videoclip-regisseur Grant Singer blijkt een talent om in de gaten te houden.

metalex1 schreef:
Ik blijf met een aantal vragen over:
Waarom 32 messteken?
Hoe eindigt het met Eli Philips?
mvg

haha ik heb dit ook!! Wel grappig eigenlijk om dat zo te doen. Is nog nooit gedaan in een film volgens mij!

avatar van Diederik58

Diederik58

"Wie heeft het gedaan?" Die vraag wordt niet beantwoord. Tenminste, dat lijkt zo. Maar er zitten meerdere losse eindjes in de film. Dat had wat mij betreft zorguldiger gemogen. Of Grant Singer heeft daar bedoelingen mee...?
Hoewel er een scene met slangenhuid in voorkomt (een slang vervelt elke keer om te groeien), is de titel lastig te plaatsen. Slangen bijten en zijn soms giftig. Misschien nog eens een keer kijken. Simpel is het verhaal niet.
Uitstekend geacteerd. Del Toro blinkt uit.
Al met al een boeiende thriller. Niet de snelste, maar je blijft kijken.

avatar van schumacher

schumacher

Het kon me niet mee slepen, als ik na 15 min der nog niet inzit en zit te zuchten dan ist geen goei teken haha.

avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

Sterke film met zeer intens spannende momenten waar ik regelmatig echt geboeid door was maar ook een film met net iets teveel losse eindjes. Misschien was dat wel de bedoeling of kon Grant Singer gewoon niet kiezen tussen het volledig uitwerken van de moord of het bijna Francis Ford Coppola-achtige einde. Daar zat hem de kneep in.

Misschien met meer geduld, tijd en geld had hier ook een trilogie van gemaakt kunnen worden die een legendarische status had kunnen bereiken. Juist ook door het acteerwerk want wat kwamen deze karakters goed over. Ideale combinatie van Alicia Silverstone en Benicio del Toro. Eigenlijk alle acteurs. Goed camerawerk ook op de karakters en mimiek.

Dan toch de losse eindjes: het slangenvel, de tattoo op Summer haar rug, de achtergrond van het verleden van Eli Philips of het politie team, hoe de moord gepleegd werd (en door wie), het verhaal van het eerdere huwelijk van Summer, de flirtende klusjesman, het karakter van Timberlake en de relatie met zijn moeder en Summer..

Er had zoveel meer ingezeten. En dan toch nog zo’n sterke film. Bizar.

avatar van Beun de Haas BV

Beun de Haas BV

Reptile heeft qua verhaal en vibe wel wat weg van True Detective. Met uitzondering van Justin Timberlake (houd het lekker bij zingen/dansen) goed gecast, waarbij Benicio Del Toro ijzersterk een cynische rechercheur neerzet. Mede dankzij een langzaam maar prettig kijktempo en verrassende twists blijft de film van begin tot einde boeien. Alleen jammer van de vele losse eindjes.

3,5 * Koudbloedige misdaadthriller

avatar van lang pee

lang pee

Deze veel te lange film heeft geluk dat Del Toro er in meespeelt, en eindelijk nog eens een goede actrice waar niet aan getrokken is, en zonder opgespoten lippen, gewoon een natuurlijke schoonheid. De film is soms te chaotisch en schiet alle kanten uit, en hij boeit niet genoeg, zeker geen topfilm....