• 9.451.061 stemmen

Met onder meer: Michael Caine, Glenda Jackson en John Standing

Gesproken taal: Engels, Frans en Duits

Releasedatum: 15 februari 2024

Plot The Great Escaper

"Inspired by a true love story."

In de zomer van 2014 haalde Bernard Jordan de krantenkoppen. Hij had een "grote ontsnapping" uit zijn verzorgingstehuis in scène gezet om zich bij mede-oorlogsveteranen te voegen op een strand in Normandië. Dit ter herdenking van hun gevallen kameraden tijdens de 70ste verjaardag van de landing op D-Day.

avatar van FlyingGustman81

FlyingGustman81

Een keer op Netflix gezien. Vond hem toen wel aardig.

Nog eens herkeken op dvd en soms vond ik het hier en daar wat saai. Maar over het algemeen vond ik de hoofdrollen geweldig; Michael Cane en Glenda Jackson. Daarom 4*.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Mooi.

Voorspelbare en zeemzoete (voorlopige?) adieu van Michael Caine. Hij acteert prima, maar hetzelfde mag gezegd worden van zijn tegenspeelster Glenda Jackson. De flashbacks zijn zo nu en dan wat stuntelig, zeker de oorlogscènes, maar het verhaal over verloren onschuld etc. mag wel verteld worden natuurlijk.

3,5

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Aangrijpende film over een emotionele terugkeer naar de Tweede Wereldoorlog en over wat die heeft aangericht, met aanverwante thema's zoals ouderdom, liefde, vriendschap en het belang van het verleden daar subtiel doorheen geweven. Prachtig breekbaar gespeeld door Caine en lekker bokkig door Jackson, waarbij het valse sentiment op afstand wordt gehouden door eventuele sturende muziek tot een minimum te beperken. Zeer ontroerend, en een geweldige zwanezang voor de twee kopstukken.

avatar van Movsin

Movsin

Al te sentimenteel gedoe in het slot wat de film een beetje doet kelderen.

Voorheen best knap ineengeweven, typisch Brits met dialogen en muziek en links allerlei, een Michael Caine en een Glanda Jackson met hun onverwoestbaar talent en vooral de pijnlijke tragiek van de battle cry van WO II nog eens in de verf gezet.

avatar van MOVIEMAZZTER

MOVIEMAZZTER

sympathiek gemaakte film met legende Michael Caine. Je moet er wel een beetje voor in de stemming zijn. De boodschap is uiteraard wat je kan verwachten. Maar desondanks goed gemaakt.