• 9.220.509 stemmen

Wicked Little Letters (2023)

Komedie / Mystery | 100 minuten

Genre: Komedie / Mystery

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: Thea Sharrock

Met onder meer: Olivia Colman, Jessie Buckley en Anjana Vasan

Releasedatum: 7 maart 2024

Plot Wicked Little Letters

De inwoners van Littlehampton schrikken op wanneer aanstootgevende en obscene brieven in hun brievenbus opduiken. Ze denken dat de pittige Rose in haar pen is gekropen, een vrouw die het voogdijschap over haar dochter dreigt te verliezen. Een groep vrouwen besluit het mysterie te ontrafelen.

logo tmdbimage

avatar van pjmj

pjmj

Op de omslag van de blu-ray disc staat: "An absolute blast", volgens het Britse filmtijdschrift Screen Daily. Dat maakte me nieuwsgierig. Nadat ik me door de speelduur had geworsteld, kwam ik tot de mening: "An absolute bore" met personages die op mijn zenuwen werkten en een verhaaltje dat me totaal niet wist te boeien.

avatar van blurp194

blurp194

Een oud verhaal wat geniaal uitgevoerd wordt - meesterlijke regie van Sharrock en een perfecte cast met Coleman, Vasan, Buckley en Spall in de voor de hand liggende hoofdrollen. En waar je halverwege de film misschien denkt dat het toch wat jammerlijk is dat de clue al weggegeven wordt, wat daarna volgt is een heel fraai voorbeeld van hoe een film eindigen moet. De laatste grap vlak voor de aftiteling, zodat je met een brede grijs en een grinnik uit de film komt. Geniale timing, en perfect gebruik van het talent van de acteurs.

avatar van Jynxter

Jynxter

Een leuke en vlotte whodunnit-klucht, maar dan zonder gepleegde moord. De uitgesproken en dik aangezette typetjes werken prima en het spelplezier spat ervan af.

avatar van notsub

notsub

Oeff, dit was best een moeilijke zit. Die typische Engelse karakters gaan op den duur echt op je zenuwen werken, daar kunnen brieven met vunzige tirades echt geen verandering in aanbrengen. Het helpt ook niet dat er werkelijk helemaal totaal geen onverwachte twist of vernieuwends in zit. Het keek wel vlot weg en Rose was dan wel echt leuk, zodat niet alles dramatisch slecht was.