• 9.220.341 stemmen

Geregisseerd door: Vicky Jenson

Met onder meer: Rachel Zegler, Nicole Kidman en Javier Bardem

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Spellbound

"Experience a twist on happily ever after."

Het tienermeisje Elian is een prinses die in het magische koninkrijk Lumbria woont. Door een vreselijke vloek transformeren haar ouders, koning Solon en koningin Ellsmere, in monsters. Elian vat een queeste aan om zowel haar familie als haar thuis te redden vooraleer het koninkrijk voor eeuwig in duisternis gehuld wordt.

Princess Ellian (stemrol)

Queen Ellsmere (stemrol)

King Solon (stemrol)

Minister Bolinar (stemrol)

Minister Nazara Prone (stemrol)

The Oracle of the Moon (stemrol)

The Oracle of the Sun (stemrol)

Milo the Monster Handler (stemrol)

avatar van rondh

rondh

Voor kinderen misschien ok. Maar ik ben geen kind...

Maar.

Ik vind dit echt slecht. Slechte liedjes, en vooral erg veel liedjes. Slecht verhaal. En dan erg beroerde animatie. Voor mij 1 van de slechtste animatie die ik heb gezien.

avatar van Verhuiskaartje

Verhuiskaartje

Prima familiefilm. Leuk verhaal en redelijke op opbouw. Wel jammer dat de clue van het verhaal zo laat komt. Voor de rest prima voor zaterdagmiddag/avond met de familie

avatar van John Milton

John Milton

Van de co-regisseur van Shrek (Oeh!). Maar ook van de co-regisseur van Shark Tale (Oh....)

Helaas is Spellbound er eentje uit die tweede categorie. Om de haverklap liedjes, en op een enkele uitzondering na maken die weinig indruk. Ook het verhaal zelf en de humor zijn behoorlijk vlak, en de film is wel heel PG rated om de volwassen kijker iets te bieden dat de kinderen wellicht ontgaat.

Spellbound heeft veel grote namen in de cast, maar mij stelde deze Skydance Animation film best teleur. Prima om mee te kijken met de kinderen, maar veel meer ook niet. Volgens mij zag ik mijn tweejarige al wat kritisch kijken...

avatar van AngelicV

AngelicV

Als je heel veel onderdelen uit (kinder)films haalt en dit samensmelt dan heb je nog geen goede film. Slechte animatie, cliché typetjes, vlak en uitgekauwd verhaallijntje, waarbij de boodschap is dat je ouders beter kunnen scheiden als ze zwaar gebrouilleed zijn en in een continue staat van ruzie verkeren, om toch samen een kind op te kunnen voeden. Woede leidt tot vernietiging en het Licht leidt tot creatie. Dat is dan wel weer leuk gebracht qua onderliggende boodschap. Verder gauw vergeten.

avatar van nakada

nakada

Viel mij helemaal niet tegen. Ik vond de animatie prima en de liedjes storen niet. Standaard verhaal misschien maar niet slecht. De clue aan het einde is prima. Wat zoetsappig voor de één, uit het leven gegrepen voor de ander.

avatar van Number23

Number23

Netflix probeert een Disney te doen, maar gaat daarmee goed de mist in.

Inderdaad, de eindboodschap lijkt compleet misplaatst voor kids en is best belachelijk te noemen. Maar hetgene wat het meeste wringt bij mij is het feit dat er geen echte antagonist is, iedereen heeft het beste met de prinses voor en ze kan niet echt verliezen. Okay, haar ouders maybe, maar in een andere film hadden de ministers kwade bedoelingen gehad. En met al dat gezing ben ik sowieso al snel klaar.