• 9.267.840 stemmen

Met onder meer: Zhu Yilong, Zeng Meihuizi en Tianlai Hou

Gesproken taal: Mandarijn

Releasedatum: 6 juni 2024

Plot He Bian De Cuo Wu

In de jaren 90 doet een hoofdrechercheur onderzoek naar een reeks moorden. Al snel vindt een arrestatie plaats. De aanwijzingen leiden echter ook naar de inwoners van het stadje aan de rivier van wie het doen en laten in het oog worden gehouden.

WOW! When can I find it in the cinema in Netherlands? I was looking forward to watch this one since it was brought to Cannes!!!!!

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

• 2021 berichten

Vanaf 6 juni 2024 in de bioscoop (Cherry Pickers Filmdistributie)

avatar van dimi303

dimi303

De openingsfilm op het Made in China Filmfestival deze avond. (Gent)

avatar van mrklm

mrklm

In een Chinese plattelandsstad onderzoekt politieagent Ma Zhe [Yilong Zhu] een moordzaak. De machtige baas van de politie [Hou Tianlai] dringt erop aan de geruchtmakende zaak snel op te lossen, dus wanneer een logische dader zich aandient kan Ma Zhe een welverdiende onderscheiding zo in zijn zak steken. Maar de zaak intrigeert hem, onder anderen vanwege een mysterieuze audio-opname. Na een traag eerste uur komt dit misdaaddrama op gang met onder anderen een surrealistische, Buñuellaanse droomsequentie onder de tonen van Beethovens ‘ Mondscheinsonate’.

avatar van De filosoof

De filosoof

Ik vind de film erg tegenvallen. Voor het grootste deel is de film een weinig bijzondere en daarmee weinig boeiende detective of moordmysterie in neo noir-stijl waarbij een paar mensen worden vermoord en tijdens het onderzoek een paar personen als verdachte in beeld komen. Het slot is origineel want in plaats van dat de puzzel wordt gelegd wordt de film juist een puzzel want incoherent dus onbegrijpelijk hetgeen bewust lijkt te zijn gedaan omdat de film opent met een motto, ontleend aan Camus, dat zoiets luidt als dat het lot onbegrijpelijk is zodat hij daarom maar zelf het lot is geworden, maar voor mij werd de film door dit opzettelijk scheppen van verwarring er niet beter door.

avatar van Richardus

Richardus

• 2033 berichten

Er zaten toch voor dat slot ook al veel momenten in waarin zijn hele realiteit op losse schroeven wordt gezet. Niet alleen de zaak is een puzzel, zijn leven en realiteit verworden dat ook hoe langer hoe meer.

Ik vond hem intrigerend en sfeervol, soms net te onderkoeld/saaiig en het surrealistische er een beetje te plomp ingeplakt.

avatar van hvdriel

hvdriel

Aanvankelijk een vrij klassieke politiedrama, maar inspecteur Ma Zhe redt de film door door te draaien en de kijker in verwarring achter te laten: heb ik nu naar het oplossen van moorden zitten kijken of heb ik rondgedoold in het hoofd van Ma Zhe?

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Mowh. De film begint nog wel oké als een soort noir, hoewel de sfeer nooit helemaal top gebracht wordt. Veel regen ja, maar de schoonheid van Se7en (ook constant met regen) wordt nergens gehaald. De film lijkt ook niet zozeer om het politieonderzoek te gaan maar veel meer naar de politieman die op zoek is naar zichzelf. Dat kan interessant zijn maar richting het einde wordt het mij allemaal wat te vaag om daar echt in mee te kunnen gaan. 2,5*.

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Oei, weinig lovende commentaren. Ik was nochtans benieuwd naar deze film na de positieve bewoordingen van mijn bioscoop: "Deze korrelige, duistere neo-noir was in China totaal onverwacht een enorme kaskraker en één van de meest succesvolle arthouse-films die ze daar ooit gehad hebben."

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Vrij bevreemdende deprimerende film. De film doet noir aan, veel regen, donker mistroostig decor, veel gerook ... maar ik miste iets om het echt sfeervol te houden.

Een moordzaak dient zich aan, maar de focus gaat al snel naar de besoinges van de inspecteur zelf. Worstelend met zichzelf en met de zwangerschap van zijn vriendin.

Naar het einde toe wordt het nogal verwarrend, met droomsequenties en vaagheid. Al bij al redelijk onderhoudend mede door de relatief beperkte speelduur. Degelijk, maar ook niet meer dan dat. Er zijn er betere gemaakt uit China, om Yimou Zhang maar te noemen.

avatar van james_cameron

Druilerige, weinig bijzondere chinese 'thriller' die nergens echt weet te overtuigen. En spannend wordt het al helemaal niet. Personages en plot blijven aan de abstracte kant en met het onbestendige einde kan ik weinig. Visueel toepasselijk sober en vooral somber in beeld gebracht. Nee, dit is duidelijk geen chinese tegenhanger van het meesterlijke koreaanse Memories Of Murder, ook al hebben de twee films qua plot wel wat overeenkomsten.