• 9.378.100 stemmen

Met onder meer: Liam Hemsworth, Russell Crowe en Luke Hemsworth

Releasedatum: 22 februari 2024

Plot Land of Bad

"No man left behind."

Reaper is een dronepiloot van de luchtmacht die een speciale missie in het zuiden van de Filipijnen ondersteunt. Nadat de missie vreselijk misgaat, wordt een reddingsteam, onder leiding van Sugar en Abel, opnieuw ingezet op het slagveld om hun mensen, nu gegijzeld, terug te halen. Ze krijgen gezelschap van Kinney, een officier van de luchtmacht. Als hun ogen houdt Reaper zijn drone scherp, maar het wordt plotseling een grootschalig gevecht wanneer het team door de vijand wordt ontdekt. Terwijl de soldaten opgejaagd worden in vijandelijk gebied, gaat Reaper tot het uiterste om iedereen in veiligheid te brengen.

avatar van Neder0001

Neder0001

Dertien in een dozijn oorlogsfilmpje waarbij een groepje van vier soldaten voortijdig het vuur opent en daardoor in een kat en muisspel belandt. Weet zo even niet welke film het was maar dit is al zeker een keer gedaan en waarschijnlijk al wel vaker.

avatar van sportfan27

sportfan27

Eerste 40 minuten geweldig, spannend, mooie shots en omgevingen.
Actie mooi in beeld gebracht.
Daarna ontspoort de film volledig en wordt het helaas steeds minder met een voorspelbaar einde tot gevolg.
Visueel ook een grote fout in de film: Tijdens de eerste evacuatie poging worden shots van twee verschillende soorten helicopters gebruikt. (Huey en een Blackhawk) Een blunder van jewelste.
Wat Crowe in deze film te zoeken had geen flauw idee.
Die bakt helemaal niets van zijn rol.

Door het sterke eerste deel toch net een voldoende.

avatar van The Oceanic Six

Uitstekend vermaak, deed me wat denken aan de Extraction-films van Netflix. Red jezelf maar in vijandig gebied en dat met een dikke lading r-rated geweld en gore in beeld. Het keek ieder geval prima weg, zonder dat het heel bijzonder was. Alleen Russell Crowe, tsja. Hij is tegenwoordig wel fors en oud zeg, voegde ook niks toe aan de film. Het had allemaal makkelijk naar een b-film niveau kunnen zakken met wat mindere effecten en acteurs, maar dit is wel degelijk een van de betere actiefilms van de laatste tijd.

avatar van Kondoro

Kondoro

"Do you have artisanal tree nut fermented plant based cashew and tahini smoked vegan new cheese?”

Toen ik deze film voorbij zag komen laatst was ik best sceptisch, het leek me allemaal niet héél bijzonder deze film en weer de zoveelste drone film, tja ik had het op zich niet nodig. Toch kwamen de laatste paar dagen toch aardig wat positieve berichten naar buiten omtrent deze film, waardoor ik het dan ook weer niet achter wegen kon laten en stiekem toch wel meer nieuwsgieriger begon te worden naar deze prent. Gisteravond maar opgezet want ja, ook al is hij net in de bioscoop te beschouwen, de film is ook al te pindakazen dus ik heb hem lekker thuis gekeken.

En ik moet zeggen dat het dus best een vermakelijke film was. Inderdaad een soort b-versie van de Extraction films die je op Netflix kan zien, en dan ook nog eens met het broertje Liam Hemsworth. En hij deed het best leuk hoor, hoewel de film in mijn ogen toch niet dat niveau bereikt weet de film een heerlijke toon te zetten. Waar actie en spanning toch gepaard moet gaan met een vleugje komedie, wat ik op zich best kon waarderen. Het patriotisme van de Amerikanen was ook weer heerlijk aanwezig, daar zet je ten slotte dit soort films ook wel voor op.

Het verhaal deed mij overigens niet veel. De film draait uiteindelijk op een reddingsmissie die verstrengelt raakt in veel neveneffecten waar men geen houvast aan heeft. Een film wat duidelijk draait om het instinct van overleven maar, de kijker ook een amuserende avond moet leveren met de machtigheid wat een drone heeft. Ik kan er wel wat mee maar, om Crowe nou achter de knoppen te zetten vond ik wel een gewaagde keuze die opvallend genoeg best leuk uitpakte, al was het allemaal niet heel spectaculair. De film moet het duidelijk hebben van Hemsworth die in het veld staat, en waar ook alle actie afspeelt.

Toch kent de film een best grote lading aan vermakelijke actiescènes, en zelfs hier en daar nog wat gore voor de liefhebber. En daar kan ik dus wel wat mee. Nee, het is geen topper en als je de namen had weggehaald was dit gewoon echt een b-filmpje geworden maar, wel eentje met veel onderhoudt die nu toch ook wel mee kan draaien met het hogere niveau. De actiescènes zijn immers best gaaf in beeld gebracht, al is het met de nodige clichés, dat maakt niet altijd even veel uit. Misschien toch ergens wel gehoopt op een iets kortere speelduur, al zijn dat meer wensen want uiteindelijk wat het geen irritatiebron.

avatar van jordandejong

jordandejong

Kleine teleurstelling. Land of Bad is een vrij standaard Hollywood bioscoopfilm met enorm weinig diepgang en een concept wat we vaker hebben gezien (Behind Enemy Lines).

Jammer dat uitgerekend Liam degene is die de film moet dragen, want veel meer dan een wandelende sixpack vind ik hem niet. Maar zelfs een prima acteur als Milo Ventimiglia valt hier wat in het niets omdat er simpelweg 0,0 diepgang in zit.

De actie is wel aardig, en soms zelfs best wel bruut. Vandaar een keurige 3,0*. Maar had er eerlijk gezegd meer van verwacht.

avatar van filmkul

filmkul

Matige actiefilm. Het verhaal is niet heel origineel en kent een aantal ‘ verrassende’ momenten. Nu moet je sowieso nooit teveel nadenken bij dit soort films, maar een tweetal momenten zijn van dusdanig niveau, dat ze niet zouden misstaan in een B actiefilm. Verder een vermakelijk hersenloos werkje. Het eerste deel is het sterkst en ook best spannend. Daarna wordt het een standaard formule werkje waar weinig lol aan valt te beleven. Het acteerwerk is matig. Visueel verder goed te doen. 2.5/.3.0

avatar van Shadowed

Shadowed

Regisseur William Eubank leverde twee vermakelijke toevoegingen af binnen het horrorgenre, het was dus even afwachten hoe zijn stap naar een oorlogsactiefilm zou uitpakken. Het eindresultaat is niettemin capabel (al prefereer ik zijn vorige twee films meer) en laat zien dat Eubank geschikt is om meerdere genres op zich te nemen. Het acteerwerk is echter weinig bijzonder, enkel de rol van Russell Crowe valt op. Liam Hemsworth is een makkelijke keuze voor de hoofdrol en slaagt er niet in zijn personage te voorzien van wat eigenzinnigheid, maar alle heren zijn op z'n minst geloofwaardige soldaten. Het zijn gelukkig niet de personages die een film als Land of Bad compleet maken, dat is namelijk de actie zelf. Daarbinnen pakt Eubank goed uit, met een hoop stijlvol gefilmde ontploffingen en vermakelijke vuurgevechten. Het mist nog een echt grote actiescene tijdens de finale, maar het volgt elkaar lekker op en de cinematografie oogt erg netjes. Kijkers die een film puur op inhoud beoordelen zullen het teleurgesteld afsluiten, maar de liefhebber van gestileerd, visueel aantrekkelijk actiegeweld zullen vast en zeker smullen.

avatar van james_cameron

Verrassend lekker aktiefilmpje, vlot in elkaar gezet door regisseur William Eubank, die mij eerder positief verraste met het prima Underwater uit 2020. De degelijke cast (met daarin een deels verspilde, vadsige Russell Crowe) en een reeks cool in beeld gebrachte aktiescenes tillen dit al snel boven de middelmaat uit. Tegen het einde is de rek er wel een beetje uit en zeurt de boel iets te lang door, maar al met al is dit een fijne '80's throwback met Rambo-elementen.

avatar van Brabants

Brabants

Land of Bad is een actie / thriller die met vlagen best spannend is maar het vooral moet hebben van verbluffend camerawerk wat de actie echt waanzinnig maakt.

avatar van FlorisV

FlorisV

Erg goed. Een oorlogsfilm met zowel spanning als actie waarin het aan explosieve actie zeker niet ontbreekt. Het camerawerk en de montage zijn top en het tempo ligt lekker hoog.

Naarmate het plot vordert neemt de geloofwaardigheid iets af. Het einde voelde ook ietwat afgeraffeld aan maar tot die tijd heb ik me erg goed kunnen vermaken.

Crowe is hier een dikzak die op afstand een missie moet leiden die totaal verkeerd gaat. De relatief onervaren Kinney raakt dan op zichzelf aangewezen om veilig uit het gebied te komen. Tot overmaat van ramp vinden de jongens thuis een basketball wedstrijd belangrijker dan telefonische bereikbaarheid...

Verwacht niet te veel verhaal. Wat de vijand precies aan het doen was in dat gebied, Joost mag het weten. En wie die agent is die gered moet worden lijkt evenmin belangrijk. Het gaat om de lekker strak gefilmde actie met een aantal mooie spannende momenten. Soms ook vrij bruut en bloederig dus niet voor de tere zielen.

Land of Bad mag zich meten met films als het uitstekende Kandahar. Typisch aan zowel Kandahar als deze is dat de film weliswaar met medewerking van de strijdmachten is gemaakt (en op die manier ook als promotie geldt om daar te gaan werken) maar dat men niet te beroerd is om toe te geven dat de organisatie enorme steken laat vallen en dat dit ten koste kan gaan van soldaten in het veld. Uiteindelijk redden de wapenbroeders elkaar altijd, dat lijkt het standaardrecept waarmee dit soort films gemaakt moeten worden.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Wat betreft actie een heerlijke film. Hard, rauw, prima gefilmd met vooral een zalig sounddesign (jammer dat die laatste grote bom niet werd afgeschoten wat dat betreft). Goed gespeeld. Licht karikaturaal maar het werkt en zeker Liam Hemsworth als groentje doet het prima omdat hij niet te sullig wil zijn maar simpelweg iemand is met minder ervaring. Dat werkt veel beter dan zo'n rol van die tolk in Saving Private Ryan. Het tempo is goed, de film is vaak spannend en visueel soms verrukkelijk.

Qua toon werkt de film echter niet helemaal, vooral vanwege de wisselingen tusen veld en basis. Ergens is die wisseling enorm boeiend, dat wel. Dat begint al met de soldaat ter plekke die kiest tussen twee soorten vrolijk gekleurde ontbijtgranen en een medewerker op de basis die zeikt over de koffie die verplaatst is. Heerlijk banaal en mooi naast elkaar gezet, waarna echter de soldaat de horror van de oorlogsstrijd ingaat en de ander gewoon een reguliere 9 tot 5 job heeft.

Alleen zit zeker op die laatste te veel slapstick en te veel ongeloofwaardigheid. Dat gedoe met de telefoon bijvoorbeeld, de veel te informele sfeer in het algemeen. Iets subtieler was zoveel beter geweest. Zo'n scène aan het eind in de supermarkt werkt daardoor ook niet. Die scène kan een prachtig contrast geven met de gruwelen die de veldsoldaten ondergaan en hetgeen de medewerkers op de basis in het thuisland zelf meemaken en gewoon om 17 uur kunnen stoppen. Maar nu is het vooral een beetje lollige sfeer die eerder raar is dan intrigeert. Sowieso werd het einde wat ongeloofwaardig.

Niettemin overheersen de sterke stukken wel. 3,5*

avatar van WB

WB

Dit soort films houd ik nou van. Gewoon harde actie, no nonsense, lekker macho-gedrag, en spanning van 't begin tot het eind. Verstand op nul en knallen. Uiteraard behoorlijk voorspelbaar, maar ach. Prima acteerwerk, lekker geluid en het camerawerk is ook prima. Mooi contrast tussen de basis, waar een basketbalwedstrijd de overtoon voert, en het rauwe werk in de jungle waar 'tha magic happens'.

Nu kon ik het niet helpen dat ik Russel Crowe elke keer aanzag voor John Goodman. Qua omvang en gedrag begint hij daar behoorlijk op te lijken...

Tegen het einde vlakt de film wat af helaas, maar al met al een prima film.

avatar van mrklm

mrklm

Sergeant JJ Kinney [Liam Hemsworth] verleent normaal ondersteuning aan militairen als dronepiloot vanuit een veilige omgeving. Nu maakt hij onderdeel uit van een kleine eenheid onder leiding van Sergeant Abell [Luke Hemsworth] tijdens een bevrijdingsactie in Mexico. Wanneer ze het doelwit in zicht hebben, zien ze hoe een terreureenheid onder leiding van de gevreesde Saeed Hashimi [Robert Rabiah] een slachting aanricht en raken ze betrokken bij een bloederige strijd. Water overblijft van de eenheid moet zich door de jungle begeven naar het evacuatiepunt met ondersteuning van drone-bestuurder Kapitein Eddie Grimm [Russell Crowe] en radarspecialist Nia Branson [Chika Ikogwe]. Moderne actiefilm waarin de mensen die vanuit een veilig kantoor in Las Vegas de troepen ondersteunen meer zichtbaar zijn dan ooit. Spannend en opwindend, ondanks het gebrek aan diepgang.

avatar van mrkos

mrkos

Land of Bad

Lekkere actiefilm, hoor. Mooie beelden ook tijdens de gevechten. Liam deed het goed als rookie van het team, maar hij had natuurlijk al 100 keer doodgeschoten moeten worden. Wel apart dat die kolonel zoveel bezig is met die basketbalwedstrijd, terwijl er een belangrijke reddingsmissie plaatsvindt. Ook wordt er al tig keer op gehamerd dat die telefoon moet worden opgenomen als er gebeld wordt, maar nee hoor. Dat maakt het einde natuurlijk wel weer spannend. Maar je weet eigenlijk al hoe het afloopt, want de meeste films kiezen de veilige kant.

Anyway, bij zulke films moet je daar eigenlijk doorheen kijken. Het stukje realisme is vaak ver te zoeken. Qua entertainmentwaarde zat het i.i.g. wel goed.

3,5 sterren.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Gespierde en explosieve actiefilm met enkele spannende scènes. Soms erg knap in beeld gebracht. Hemsworth zit wel een beetje vast in dit soort rollen, denk maar aan de Extraction films, maar hij brengt het er alweer prima van af. De kant van de militairen in hun basis vond ik wat minder, met Crowe die voor de lichtere momenten en humor mag zorgen. De banaliteit van zijn boodschappen wisselen met de harde ernst van de situatie op het einde... de erg overdreven afloop met een obligate countdown is een vreselijk cliché. Maar alles bij elkaar beschouwd een degelijke actiefilm.

avatar van movie freak84

movie freak84

Zeker een vermakelijke film. En vind de waardering ook erg laag eigenlijk. Ik zou hem liever een 7.5 geven maar ja dat kan helaas niet.

avatar van scorsese

Goeie film waarin een onervaren soldaat vast komt te zitten in vijandelijk gebied. Niet bepaald het meest originele plot, maar wel een ouderwets aandoende actiefilm zoals ze niet al te vaak meer gemaakt worden. Onderhoudend van begin tot eind. De actie-scenes zien er goed uit en hier en daar is het redelijk spannend.

avatar van teigertje

teigertje

• 2079 stemmen

In dit genre is dit een spectaculaire aktie film.

En is daarin, zeker geslaagd deze film.

Enigzins in de stijl van de film Lone Survivor maar die vind ik nog beter.

Deze film heeft veel aktie en is ook spannend.

Met uitstekend acteer spel van de cast.

Ook de film muziek is goed.

Een hele goede film.

avatar van Filmreiziger

Filmreiziger

Sterke, realistisch en harde actiefilm.

Je beleeft de film vanuit twee perspectieven: Reaper (de drone piloot) en Kinney (een onervaren communicatie sergeant die het contact met Reaper houdt voor het team). Het geheel is erg realistisch gefilmd. Geen overdreven superhelden moves, mensen worden gedood zoals je dat in deze situatie zou doen. Er wordt niet omheen gedraaid. Ik hoop alleen dat in werkelijkheid het team waar de drones bestuurd worden meer verantwoordelijkheidsgevoel hebben dan in dan hoe het in deze film wordt neergezet. Acteerwerk is prima, script is goed, actie is goed en realistisch, als je denkt dat het bijna klaar is breekt opnieuw de hel los, er zitten onverwachte gebeurtenissen in. Ik kan er maar weinig op aanmerken. Natuurlijk is het wel vreemd dat de hoofdpersonen nooit door iemand wordt geraakt in het vuurgevecht, maar ja, dat neem ik graag voor lief (anders zou het ook een korte film worden).

Je krijgt precies wat je kan verwachten: een realistische oorlogs-actie film waarin een team door een drone wordt geholpen. En dan goed uitgevoerd zonder missers. Dat is voor mij 4 sterren waard.

avatar van rondh

rondh

Prima actiefilm. Ook prima gefilmd, maar soms iets wat over de top. Maar wat ik al vaker heb gezegd kan dat wel.met dit soort films. Verhaal is flinterdun, hoog Rambo gehalte. Film deed mij soms denken aan lone survivor met Mark Wahlberg, die trouwens een stuk beter is.

Een actiefilm waar je niet teveel over moet nadenken. Gewoon kijken, verstand op nul.

avatar van Man of Steel

Man of Steel

Goede actie film! Nergens verrassend en toch nog genoeg spannend. En dat komt vooral door het camerawerk dat af en toe heel spectaculair was. Verhaal was beetje stereotyp met eendimensionale personages. Russel Crowe speelde redelijk tot goed. Liam Hemsworth ook. De film heeft ook een typisch Amerikaans patriotistisch sausje. Maar ach, het stoort niet. Gewoon niet moelijk doen, lekker genieten van de actie.

avatar van Jynxter

Jynxter

Tevredenstellende actieprent.

Waar Land of Bad in het begin nog enig realisme lijkt te willen nastreven, gaat dat gaandeweg volledig overboord. Maar bij een film in dit genre is dat al bijna een gegeven natuurlijk. Net zoals de bekende stereotyperingen dat zijn trouwens. Op heel wat andere punten echter, doet deze oorlogsfilm het wel wat beter dan de gemiddelde genregenoot. De locaties zijn top en de explosies geregeld indrukwekkend. Af en toe is er best wat spanning en regisseur William Eubank is ook niet bang om wat gruwelijkheden te laten zien. Zoals hij ook niet bang was om aardig wat budget vrij te maken voor allerhande cameratechnieken, gezien de soms erg fraaie beelden. Daarbij zit het tempo er aardig in wat zorgt dat je je aandacht er prima bij kan houden.

Het is natuurlijk niet zo dat dit alles Land of Bad enorm hoogstaande cinema maakt. Want het blijft een rechttoe rechtaan ren-en-schiet film met een uitgemolken plot en dito teksten. Maar binnen zijn categorie is het een dikke voldoende.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

En maar weer eens een filmpje afdraaien op Netflix en dat werd deze Land of Bad waar ik al verschillende keren positieve dingen over gehoord had. Toch leek het mij bij voorbaat inhoudelijk niet zo'n sterk geheel waar vooral de actie en het visuele belangrijk is. En dat voorgevoel bleek wel aardig te kloppen.

Aan introductie doet me niet en zonder enige vorm van uitleg zijn de 'special operatives' reeds onderweg te midden van veel vaktermen, de nodige soldaten humor en correct ogend wapengedrag. Op de achtergrond het karakter Russell Crowe die de operatie zal begeleiden en ondersteunen vanuit de lucht. Ansich interessant om te zien hoe men te werk gaat door de jungle trekt en hoe men vanuit de lucht ondersteuning bied en een extra paar ogen is. Kleine irritatie is toch wel het lage tempo van de mannen te voet en het teveel aan gelul terwijl men zich in vijandelijk gebied bevindt. Doch beweegt men wel goed, is de OP ook goed opgezet, heeft de film veel van Act of Valor en lijkt men logisch dingen te doen met niet ingrijpen, maar helaas gaat het dan toch weer mis en lijkt het geheel daarna sterk op Lone Survivor.

Pluspunten sowieso de slowmo, het wapengebruik en getoonde militaire spierballen met wat er allemaal mogelijk is, inhoudelijk heeft het allemaal erg weinig om het lijf en weet ik halverwege nog steeds niet echt waarom het viertal daar is en lijkt het geheel vooral een excuus voor veel wapengekletter. Maar daarna ontspoort de film toch langzaam in onbegrijpelijk dingen zoals dat gezeik over die telefoon op dat hoofdkwartier. Waarom is daar sowieso niet iets ingericht met een dienstdoende officier die telefoondienst heeft en alles noteert en doorgeeft? De tirade op het einde is begrijpelijk maar voelt net zo goed onnodig binnen een geheel waar sowieso weinig tot geen verhaal of lijn in zit. Dan de collega die Crowe vraagt rond een trouwerij waarop ze nog even gaan dansen, uhmmm... serieus? Waarom? Wat houdt dit in en voegt dit toe? Dan nog liever Kinney in zijn strijd om te overleven maar daar gebeuren ook twijfelachtige dingen. Hoe weet Sugar hem zomaar te vinden? Hoe weet hij waar Bishop is en diens toestand? Het uitschakelen van de twee wachtposten is oké, daar trainen die mensen op, maar de puinhoop die ze vervolgens er van maken in het huis tijdens het uitschakelen van de twee man en later een derde is dan weer echt dommer dan dom en prutswerk van de bovenste plank. Dan de prachtige B1 Lancer die een belachelijk snelle bocht vliegt in aanloop op het bombardement.

Land of Bad zal op papier, en in het hoofd van de schrijver, een keigave film geweest zijn die vooral uitmondt in een geheel dat verre van in balans is en op sommige momenten zelfs een rommeltje betreft. Zo duurt Crowe in de supermarkt ook veel te lang, ergens zou ik voor de fraai ogende actie nog wel een voldoende willen geven maar dat doe ik toch maar niet want des te langer de film door mijn hoofd gaat des te slechter vind ik het als eindproduct.

avatar van AngelicV

AngelicV

1 van de betere films over special forces en tactische operaties. De combinatie met 'reaper' geeft goede inkijk in geavanceerde technologie. Dit maakt de film de eerste 80 minuten boeiend om te volgen. Vanaf min 81 komt er een vergruwelijking in de actiemomenten. Mijns inziens doet dit afbreuk aan het totaal. De finale is er 1 uit de amerikaanse school. Crowe is ook hier weer goed op dreef, de wisselwerking met Kinney is top! En dat belangrijke telefoontjes binnenkomen in een ontspanningsruimte....tja..

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1954 berichten

Eigenlijk is dit een simpel filmpje. Soldaten schieten op criminelen die een gevangene vasthouden. Het geeft wel een inkijk hoe er in de moderne tijd wordt gevochten. Met drones en onbemande vliegtuigjes kunnen ze met camera's de soldaten in hun vijandig gebied ondersteunen.

Maar de soldaten zijn cliché macho mannen met cliché gesprekken. Allemaal erg oppervlakkig. Kun je die knop uitzetten en wil je gewoon actie m.b.t. bommen en granaten, dan is deze film voor jou.