• 9.375.055 stemmen

Met onder meer: Yun Tang

Gesproken taal: Mandarijn

Releasedatum: 31 juli 2003

Plot He Ni Zai Yi Qi

"Some lessons can only be learned by heart."

Xiaochun is een 13-jarige jongen, een getalenteerd violist en woont met zijn vader in een klein provinciaals stadje in China. Mede door zijn verlegenheid is muziek maken voor hem de manier om zich te uiten. Zijn vader heeft het beste met hem voor, vandaar dat ze verhuizen naar het grote Peking. Daar kan Xiaochun auditie doen bij een muziekschool. Alleen is de nieuwe omgeving van Xiaochun wel heel anders als dat wat hij altijd gekend heeft...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van neo

neo

Op zich aan simpel verhaaltje, wat dankzij de invloeden van een interessante cultuur stukken beter is. Opvallend is dat de prachtige vioolstukken worden afgewisseld met wat lelijke elektronische score. Moet er niet aan denken hoe enorm storend dit op soundtrack wel niet zal zijn. 3 sterren

avatar van skip

skip

Dit is één van de mooiste films die ik vorig jaar gezien heb. Menselijk en invoelbaar en mooi en integer gespeeld, tja als je dat simpel noemt heb je gelijk.

avatar van neo

neo

Met simpel bedoelde ik natuurlijk de standaard/formule plot

avatar van Zavo

Zavo

Heel mooi. De film gaat over het contrast tussen platteland en stad, tussen generaties en over de keuze tussen geluk en succes. Ik weet (te) weinig van klassieke muziek, maar de muziek in deze film vond ik prachtig en heel goed gekozen bij het verhaal. Gelukkig ook geen overdaad aan muzikale stukken film, waar ik een beetje bang voor was. De muziek blijft het verhaal ondersteunen en gelukkig niet andersom.

avatar van luuk1988

luuk1988

ja, ik was vanacht laat thuis gekomen en sliep lang uit zet om 2 uur mijn tv aan en er is een film mooie vrouw trouwens ik vond hem wel 3.5 * waard

avatar van GogigaGo

GogigaGo

Gisteren lekker gesport en kwam rond 14:00 thuis.

Keek even snel op tv en kwam deze film tegen op NL 3.

Ben niet meer van de bank af geweest en alleen maar ruim 1½ uur naar de tv zitten kijken.

Wat een goede film zeg. Prachtig hoe de Chinees/Koreaanse cultuur werd weergegeven.

Acteerprestaties waren top, verhaal dun maar goed en het geheim van de vader over zijn zoon maakt het helemaal ontroerend.

Fantastische film! 4.5 *

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Prachtige film. 4*

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

Viel tegen na alle goede dingen die ik hierover had gehoord. Mooi gefilmd, maar met saaie momenten en een verhaal Asian-style, soms te vaag voor me. 2,5*

avatar van Ronnievb

Ronnievb

Ik heb hier ook zeer goede berichten over gehoord. Ook voor mij geldt dat ze niet allemaal zijn nagekomen. 1ste deel van de film is slecht maar dat wordt voor mij in het tweede deel heel aardig goed gemaakt. Het acteerwerk is niet het sterkste wat ik gezien heb, maar het idee van de film en de muziek zijn wel donders goed.

3,0 *

Ik had hem er 3,5 gegeven als die vader wat beter kon acteren.

avatar van woenie

woenie

Ik weet niet misschien kwam het door mijn 'PMS' maar deze film was echt voor mij tranen met tuiten... heel erg mooi en ik raakte gewoon helemaal mee in de emotie. Erg mooi!!

avatar van jan66

jan66

Wat een indrukwekkende mooie film. Een juweeltje.

Een eenvoudig verhaal, wat met emoties en muziek is uitgewerkt tot een meesterwerkje. Je zou bijna van klassieke muziek gaan houden...

4,5* voor mij...

avatar van Co Jackso

Co Jackso

• 21924 berichten

Verrassend goede film. Overtuigende acteerprestaties en een goed verhaal zorgden voor een leuke filmervaring. Met name de interactie tussen Xiaochun en Lili was indrukwekkend.

avatar van Tenshinhan

Tenshinhan

Mooie film over tegenstrijdigheden in het hedendaagse China. Aan de ene kant is er de traditie en aan de andere kant de modernisering. Als drama is de film zeer effectief en gelukkig zit er ook de nodige humor in, wat de film soms een ietwat luchtige toon geeft, en de muziek is gewoon een lust voor het oor. Leuke actrice ook die Hong Chen (Lili), die ik niet kende, en ook de jonge Yun Tang speelt erg sterk.

Dikke 4,5.

avatar van Meggie

Meggie

Goed verhaal met muziek op de juiste plaatsen. De muziek was erg goed zelfs voor een niet zo grote fan van klassieke muziek als ik! Soms vond ik het wel een beetje vaag, en die Chinese films hebben toch steeds wel een raar kantje.

De relatie tussen Xiaochun en zijn eerste vioolleraar werd erg mooi weergegeven. De vader van de jongen verdiend vind ik ook een speciale vermelding; hij speelde zijn rol met grote overtuiging en kwam erg natuurlijk over.

Het personage van Lili vond ik zooo fantastisch, het personage voegde aan de film net dat ietsje magie toe.

Kortom: leuke film om te volgen met een ontroerende en geslaagde eindscene!

avatar van josseheijmen

josseheijmen

Wat een ongelooflijk mooie film! Dit wordt een juichrecensie van de bovenste plank.

Heerlijk. Dat is wat ik te zeggen heb over de jonge vioolspeler, zijn vader, zijn 'oudere zuster' en de twee professors, met name professor Jiang. En wat ik te zeggen heb over het plot, de cinematografie, de hand van de meester, Kaige Shen.

Wat een feest! Ik ben zeer ontroerd, grenzend aan tranen. Ga Together alsjeblieft zien.

De eerste 5 minuten was ik sceptisch, namelijk nog nooit een goede Chinese film gezien. Oeps, ik vergeet Crouching Tiger. Maar heb ook een aantal abominabel slechte gezien.
Na 10 minuten was ik om.

Tijdens het kijken ging ik van 3 sterren, naar 3enhalf... hoger, 4enhalf... en ik kwam uit op een 5 met een griffel. Ik maak daar een 4 ½ van, want ik geef nooit de volle mep na een eerste ziening. Dat moet een film nog verdienen bij herziening. Maar mijn god, wat was ik er deze keer dichtbij om deze regel van mij te breken.

avatar van flurp4

flurp4

Erg mooie film! Mooie cinematografie, goede opbouw van de film en goed geacteerd. De film had gelukkig geen 'feel good' einde: jongetje wordt gevierd violist, Pa rijk, professor weer aan de vrouw. Het slot was verrassend en ontroerend. Mooi!

avatar van c-l-a-r-i-s-s-a

c-l-a-r-i-s-s-a

Mooi verhaal, maar vond hem wel wat lang duren. Het eind was inderdaad verassend. Erg mooie film.

avatar van decicco

decicco

Erg mooie film!

Had er van tevoren niet veel van verwacht, maar toch zeer verbaast.

Langzaam aan bouwt de film zich op tot een ware drama film.

Alhoewel het even duurt voordat de emoties in beeld komen, zijn ze vervolgens ook daadwerkelijk prachtig.

Ik heb zeer zeker genoten van deze film, lekker simpel in elkaar gezet maar een o zo mooi verhaal.

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Mooie film met zeer geloofwaardige personages, maar het einde vond ik te veel Hollywood, waardoor het verhaal zichzelf tekort doet. Natuurlijk moest het bij het station eindigen, maar niet op deze manier.

avatar van annalouisa

annalouisa

Wat is dit toch een prachtige film, dat viool spel van dat joch bracht mij helemaal in extase. Ik vond dan ook het samenspel van Professor nr. 1 en het joch als afscheid een van de beste scènes in deze film. Favoriet blijft natuurlijk de afsluiter op het station.

Het merkwaardig karakter Lili vond ik trouwens heel fascinerend.

Voor mij een zeer verdiende 4,5* en gelijk een klik naar toevoegen aan mijn films.

avatar van jikamajoja

jikamajoja

Mijn verwachtingen lagen waarschijnlijk te hoog, waardoor ik deze film 3 sterren geef.

Het begint zeer langzaam en helaas wordt het pas tegen het einde goed.

Het verhaal en de muziek zijn mooi. De vader vind ik zeer goed gecast.

avatar van doncorleone

doncorleone

jan66 schreef:

Wat een indrukwekkende mooie film. Een juweeltje.

4,5* voor mij...

Je vindt het blijkbaar mooi toch?

Mooie film. Luchtiger dan ik had verwacht, en veel meer emotie dan de meeste Aziatische films die ik gewend ben.

Mooie karakters van de vader en de eerste leraar, en Lili vond ik persoonlijk onuitstaanbaar onweerstaanbaar.

avatar van jan66

jan66

doncorleone schreef:

Je vindt het blijkbaar mooi toch?

Je hebt helemaal gelijk, Ik hou ook van klassieke muziek. Schreef dit voor diegene die daar niet van houden...

avatar van Film Pegasus

Een film met een mooi verhaal dat helaas niet altijd de diepgang kent die het zou moeten meegeven. Het verhaal van een vader die zijn zoon alle kansen wil geven en er alles voor over heeft om hem bij een goeie vioolleraar te brengen. In de grote stad leren beiden elkaar en de wereld wat beter kennen. De interactie tussen Xiaochun en zijn vader is wel mooi. Al blijft het verder wat oppervlakkig. Gelukkig is het talent van vioolspelen goed genoeg om van te genieten. En met Tsjaikovski's muziek wordt de zweep er toch nog opgelegd. Ook daar weer weinig diepgang die ik toch had verwacht, maar de muziek is niet slecht natuurlijk.

Together heeft veel potentie die het niet gebruikt. Maar het is toch net boeiend genoeg om boven het gemiddelde te komen.

avatar van calimer@

calimer@

doncorleone schreef:

Je vindt het blijkbaar mooi toch?

Prachtige film vind ik heb deze een paar keer gezien, het ontroert mij steeds. Ik heb zelf ook viool gespeeld. Ik vraag mij af wat He Ni Zai Yi Qi werkelijk betekent. De Engelse titel Together vind ik slecht gekozen omdat er meer films zijn die zo heten of dat in hun titel hebben staan. In het Frans is het L'Enfant au violon in andere talen heb ik het niet kunnen vinden.

avatar van wei

wei

'He ni zai yiqi' betekent 'met jou samen', de Engelse titel is dus prima vertaald

Vind dit Chen Kaige's mooiste film, net een stukje op TV meegepikt en zat er weer helemaal in, ontroerend en grappig, geweldige rol van Liu Peiqi als vader met Donald Duck cap

avatar van BBarbie

BBarbie

Deze film bewijst maar weer eens dat je niet allerlei fratsen of speciale effecten uit de hoek hoeft te zoeken om een mooie film te maken. Prachtige rol van Peiqi Liu als de vader met beperkte sociale vaardigheden, die zich door niets en niemand uit het veld laat slaan. Het slot is een juweeltje.

Mooie stukjes klassieke muziek (hadden best wat langer mogen zijn) omlijsten deze simpele, maar o zo charmante feel good movie.

Moet deze écht maar eens kijken, is er eens een Chinese film die over de 100 stemmen raakt, heb ik em niet eens gezien

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Onderhond schreef:

En nóg niet.

Mnee, ik ga zelden nog actief op zoek naar films. Ik hou gewoon m'n ogen open