• 9.373.043 stemmen

Genre: Documentaire / Historisch

Geregisseerd door: Andrew Callaghan

Met onder meer: Andrew Callaghan, Mike Busey en Alex Jones

Plot This Place Rules

"Driving through the perfect storm."

Journalist Andrew Callaghan, geprezen om zijn ongefilterde verslaggeving en humor, verkent in deze documentaire de onderstromen die geleid hebben tot de bestorming van het Amerikaanse Capitool in 2021 op 6 januari. Callaghan waagt zich op een wilde camperreis door Amerika om de mening te krijgen van een verdeelde natie. In 2020, als de coronapandemie woedt, protesten het land overspoelen en een monumentale verkiezing opdoemt, legt Callaghan de chaos in de straten en een breed spectrum van meningen vast. 'This Place Rules' duikt in een wereld van politieke verdeeldheid, blanke nationalistische groeperingen en samenzweringstheoretici en legt de perfecte storm bloot in de maanden voorafgaand aan de aanslag op het Capitool.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Dit lijkt me echt geweldig ! Al Andrews materiaal op YouTube is geniaal . Murrica op zijn meest bizars .

Dit is hopelijk snel te streamen ergens !

Nou tja, zo geweldig is het allemaal niet.

Ik keek wel even uit naar lachen om Trumpgekkies en QAnon mafketels maar deze figuren hier zijn gewoon letterlijk allemaal gestoord.

Ik snap niet echt wat voor zin het heeft om telkens maar dit soort extreme gevallen er uit te halen. Stop making stupid people famous.

avatar van mrklm

mrklm

Andrew Callaghan maakte naam op Instagram. Hij werkte als portier in het uitgaanscentrum van New Orleans en vroeg om 2:00 de beschonken voorbijgangers om hun diepste geheimen te onthullen. In deze documentaire kijkt hij terug op de periode vanaf de Amerikaanse Presidentsverkiezingen op 3 november 2020, tot aan de bestorming van Capitol Hill op 6 januari 2021. Hij behoort niet tot de zogenaamde ‘mainstream media’ en dat betekent dat hij zonder vooringenomenheid zowel linkse als rechtse demonstranten – gematigd en extreem – te woord kan staan. Hij begeeft zich tussen de demonstranten, ook op de momenten dat het uit de hand loopt en schetst een opmerkelijk genuanceerd beeld van wat er aan vooraf ging, zonder een oordeel te vellen over “gewone” Amerikanen. Een absolute must voor eenieder die zo goed mogelijk wil begrijpen waarom de situatie op 6 januari 2021 zo uit de hand liep.