• 9.184.376 stemmen

Les Trois Mousquetaires: D'Artagnan (2023)

Actie / Avontuur | 121 minuten

Met onder meer: François Civil, Vincent Cassel en Romain Duris

Gesproken taal: Frans

Releasedatum: 21 september 2023

Plot Les Trois Mousquetaires: D'Artagnan

D'Artagnan, een temperamentvolle jongeman uit Gascogne, wordt voor dood achtergelaten nadat hij heeft geprobeerd een jonge vrouw te redden van een ontvoering. Wanneer hij in Parijs aankomt, probeert hij met alle middelen zijn aanvallers te vinden. Hij weet niet dat zijn zoektocht hem naar het hart van een echte oorlog zal leiden waar de toekomst van Frankrijk op het spel staat. Samen met Athos, Porthos en Aramis, drie musketiers van de koning, staat D'Artagnan tegenover de duistere machinaties van kardinaal de Richelieu. Maar het is wanneer hij smoorverliefd wordt op Constance Bonacieux, de vertrouwelinge van de koningin, dat D'Artagnan zichzelf echt in gevaar brengt.

Louis XIII

La Reine Anne d'Autriche

Constance Bonacieux

Le Duc de Buckingham

Le Cardinal de Richelieu

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Op basis van die trailer, heeft men niet op een euro meer of minder gekeken voor deze productie. Vooral Eva Green als Milady ziet er geweldig uit. Hoge verwachtingen voor deze!

avatar van Boneka

Boneka

Heerlijke trailer. Zie er al naar uit. De versie uit 1973 komt overigens op 4k uit half april.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Er loopt weer een culturele grens door België waardoor de film enkel in Wallonië en Brussel verschijnt...(en zonder NL-ondertiteling, of wat dacht u?). Jammer. Ik besef dat niet elke Franse film breed wordt bezocht in Vlaanderen (en Nederland), maar ik had nu toch gehoopt dat men een uitzondering zou maken voor één van de duurste Franse films allertijden, met personages die tot ver buiten de grenzen van Frankrijk bekend zijn. Wie kent nu niet de drie musketiers? Alle Asterix films zijn tenslotte toch ook hier verschenen?

Dan maar naar Brussel en regelmatig "Plus lentement, svp!" naar het scherm roepen.

avatar van PietGriet2000

PietGriet2000

Pieter Montana schreef:

Betekent dit dat de film niet zal gaan draaien in de Nederlandse bioscopen of dat de films pas een maand later te zien is?

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

PietGriet2000 schreef:

Vanaf 21 september 2023 in de bioscoop (Just Entertainment)

avatar van DreamTech

DreamTech

Het bekende verhaal maar in een nieuw fris jasje, een lekkere actie avonturen film met een petit peux humor

Ook deze film komt een vervolg !!!

Film is al te vinden dus je hoeft niet te wachten tot september

avatar van IH88

IH88

Eva Green! Tof dat er weer een drie musketiers film aankomt. Fijne trailer ook.

avatar van joolstein

joolstein

Het werk "Les Trois Mousquetaires" van de hoofdzakelijk historische romanschrijver Alexandre Dumas wordt al sinds de begin jaren van de film verfilmd. De eerste versies verscheen in 1898. Er volgde in 1921 een Franse en Amerikaanse stille film. Er kwamen tig versies in de volgende jaren. De versie uit 1948 was er één die bekender werd door zijn cast. Ook zijn er Indiase en Russische versie gemaakt. Er volgde parodieën, de Italianen gebruikte het voor een spaghetti Western-komedie, liet hen samen met Zorro ten strijde trekken, en uiteraard verschenen ze in animaties (Silly Symphony, Hanna & Barbera, Mickey Mouse, Barbie) en Anime. In 1973 en 1974 kwam er in twee delen een getrouwe humoristische versie. In 1993 volgde er een luchtige Disney-adaptatie De laatste grote film kwam in 2011 en was een in 3D-steampunk actie-versie. Wat al die films gemeen met elkaar hebben is dat ze bijna allemaal niet Frans waren (de uit 1961 Bernard Borderie-adaptaties wel!)

Echter nu in 2023 kwam daar verandering en keert dit eerste deel van een tweeluik, terug naar Frankerijk, serieus historische en er bestaat geen twijfel over dat deze film een ​​van de meest respectvolle bewerkingen is die gemaakt zijn van het werk van Dumas. Alsof men wilde laten zien dat er maar één land is, dat recht kan doen aan het verhaal. De basis is vrijwel hetzelfde; Gascon D'Artagnan reist naar Parijs om aan te sluiten bij de musketiers van koning Lodewijk XIII Onderweg stuit hij op snode plannen van kardinaal Richelieu en zijn spionne Milady de Winter. Wel zijn er enkele discutabele beslissingen zo doet men het zonder Rochefort (redelijk belangrijke bijrol) en Planchet (speelt geen al te grote rol).

En zeg nu zelf een film met de echte Franse architectuur en omgeving, verhoogd de sfeer toch net iets meer!? Ook voelt de politieke achtergrond van die tijd (het conflict tussen katholieken en protestanten) en het naderende onheil van de oorlog meer tot zijn recht in een film van Franse makelij. Dat authentieke gaf het net wat meer spanning. Uiteraard zijn er actie-gevechtssequenties en die zijn niet mis. Vaak worden ze direct voor de camera gefilmd en in één lange opname.

En dan is er natuurlijk nog de cast. Alle gekozen acteurs zijn uniform uitstekend: Vincent Cassel speelde rol van de gekwelde Athos, Francois Civil was een goede D’Artagnan, de Aramis en Porthos van Duris en Marmaï doen het uitstekend maar vallen wat minder op maar daarvoor terug krijg je Louis Garrel als koning Louis XIII, Vicky Krieps die al eerder de weelderige jurken van een hooggeplaatste dame aantrok was koningin Anne van Oostenrijk, Lyna Khoudri (uit Wes Andersons The French Dispatch) is het lieve maar pittige meisje Constance Bonacieux en Eva Green (op dit moment) nog weinig te doen, maar toch weet ze Milady te spelen als de heerlijke fascinerende femme fatale!

De roman van Alexandre Dumas is natuurlijk al tig keren op het scherm verschenen of het een beteer of mindere film is dan andere zal ook een kwestie van smaak zijn, waarschijnlijk mede bepaald door nostalgische herinnering, maar er bestaat geen twijfel over dat deze film met zorg en talent werd gemaakt. Mede vormgeven door praktische effecten en opnames op locatie. Een avontuurfilm dus met klassiek flamboyant, opzichtig, groots filmwerk, misschien onbeschaamd ouderwets maar ook onverbeterlijk vermakelijk! De perfecte film voor liefhebbers van avonturenfilms van weleer!

avatar van Alathir

Alathir

Hier had ik wel meer van verwacht. Het is niet slecht, maar ik blijf toch wat op men honger zitten. Kostuums en decor, schmink, acting is allemaal wel in orde. Wel goed dat het verhaal wordt verfilmd in het land van herkomst. Dat doet de film toch het meest recht aan en dat er voldoende budget voor werd uitgetrokken ook. Er komen ook nog vervolgen op. Ik had ook eigenlijk totaal geen idee dat Eva Green een Franse is. Dat is me nooit opgevallen. De rest van de cast ken ik enkel Vincent Cassel van, al is D'Artagnan gespeeld door François Civil de hoofdrolspeler. Deze is arrogant maar het wordt nergens vervelend, hij doet dat voortreffelijk. Zeker benieuwd naar het vervolg want historische/fantasyfilms/oorlog ben ik altijd wel voor te vinden.

avatar van macrobody

macrobody

Fijne film waarin men met de casting trouw wil blijven aan het boek en aan de historie. Unicum in deze tijden.

• 19502 berichten

Hier heb ik nu eens echt geweldig veel zin in.

Duurt mij al te lang voordat hij hier in de bios draait...

avatar van Gerlof78

Gerlof78

Aardige verfilming van de Musketeers, het verhaal is prima en de locatie en cast is ook goed. Eva Green is zeker een plezier om naar te kijken, ik ben benieuwd hoe deel 2 die in December komt gaat worden.

avatar van BBarbie

BBarbie

Zoveelste verfilming van Alexandre Dumas’ historische avonturenklassieker. De film voegt ondanks de sterrenbezetting weinig toe aan de eerdere verfilmingen. Bizar dat we ongeveer een half jaar moeten wachten op deel 2 (“Mylady”).

avatar van filmkul

filmkul

• 2056 stemmen

Matige avonturenfilm. Het verhaal is redelijk bekend en al vele malen eerder verfilmd. Deze film is niet de beste variant. De uitwerking is namelijk wat vlak en saai. De film balanceert continue op het randje van verveling. Wat de film wel sterk doet, is wachten met het laten zien hoe de vork precies in de steel zit, wat het overigens ook wel weer lastig maakt om er lekker in te komen. Verder is de film wat zoutloos. Weinig spectaculaire actiescenes en niet echt boeiende karakters, met uitzondering van de rol van Cassel. Visueel is de film wel geslaagd, met mooie settings en kostuums. 2.5

Vond hem wel leuk. Deel 2 nog dit jaar en niet een heel jaar lang hoeven wachten? Want dat begin ik aardig zat te worden van sommige films. Langer nu ongetwijfeld door die stakingen.

Maar hoe zit dit..

Athos krijgt een pardon van de koning, maar wie heeft die jongedame gedood? Heb ik het gemist of wordt dit totaal niet duidelijk gemaakt?

Jammer, jammer, jammer, op zich best een leuke film alleen zitten er teveel momenten in waarbij je denkt: "Huh? Ik wist ook niet dat er een vervolg kwam (waar misschien meer duidelijk zal worden) maar ik had het gevoel na afloop van de film: Het was beter geweest om een miniserie te maken in plaats van een film. En ik vind dat in deze tijd je niet meer van die onzin aan moet komen, ook al is het een film. Een musketier die 6 man doodsteekt in een gevecht maar later opzij wordt geduwd door een dame waardoor ze kan ontsnappen. Ja kom op zeg, verzin iets beters dan dat.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Bij De Drie Musketiers denk ik toch aan een beetje vrolijkheid en avontuur, maar men heeft van deze versie een nogal duister geheel gemaakt. Een veel te serieuze toon waardoor de film vak wat gaat slepen maar ook met een donkere fotografie, alsof er constant een saai grijs donker filter voor de camera wordt gehouden. De film ziet er heel saai uit, ondanks alle mooie decors. Waarom? denk ik dan. De acteurs doen hun ding maar de film heeft veel meer tijd nodig (ook al is dit slechts deel 1 van de 2) waardoor geen van de personages echt de tijd krijg om echt te gaan leven. Dat hoeft in een vrolijke avonturenfilm geen probleem te zijn, in zo'n serieus ding als deze film is dat wel een issue. 2,5*.

• 19502 berichten

Waarom draait de film maar in zo weinig bioscopen?

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Brix schreef:

Waarom draait de film maar in zo weinig bioscopen?

Release datum was alweer 3 maanden geleden.

• 19502 berichten

jacobine_rodijk Ja, maar hier nergens in de omgeving gezien

avatar van Clarencoo

Clarencoo

De beste versie tot nu toe. Topcast. Dumas zou er mee ingenomen zijn geweest.

Nu nog even wachten op het tweede deel.

avatar van blurp194

blurp194

De drie musketiers. In mijn herinnering draait dat om een stel vrolijke vrijbuiters met een buitengewoon sterk ontwikkeld eergevoel - zowel voor hun eigenwaarde als hun trouw aan, ja, wat ook alweer. Constant op jacht naar de mooiste vrouwen, het ene duel of gewoon zwaardvechten-zonder-reden na het andere, en als enige echte bad guy vanzelf de grote vijand Richelieu. Ongetwijfeld afgeleid van de versie uit 1973 met Michael York en Raquel Welch, en het tweede deel uit 1974.

Zo ongeveer alles wat die films tot een succes maakte - en een feest om naar te kijken - ontbreekt in deze Franse versie. Je zou je afvragen waarom er zonodig nog maar weer eens een versie gemaakt moest worden - er zijn er tenslotte al ruim dertig. Wellicht iets met nationale trots.

Helaas komt dat er toch niet echt uit, ondanks dat er overduidelijk niet op een sou gekeken is. De cast is ongekend rijk, maar heeft ook de voor de hand liggende Bekende Fransen in een paar hoofdrollen - en vooral Duris en Cassel irriteren enorm. Maar erger dan dat, het wordt eigenlijk nergens leuk of vrolijk, en dat was het nou juist wat de eerdere films tot een succes maakte. In plaats daarvan krijgen we een groots opgezette maar ook loodzware reconstructie van het bekende verhaal waar helemaal niets om te lachen valt, en hoewel de cinematografie best vakkundig is zijn de beelden ook erg grauw en donker.

Dat zet de toon, en daar kan alle pracht en praal niets meer aan verhelpen. Jammer.

avatar van umbra

umbra

Nooit eerder iets vd 'drie musketiers' gezien, dus wat was mijn ervaring bij deze film? Wel kijkbaar, maar zeker niet wouw, integendeel, deed me vrij weinig. Ik ben op dit moment ook de serie 'Reign' aan het kijken, zowat in hetzelfde genre, maar vind ik veel beter.

Ik heb hier ook meteen het vervolg 'The Three Musketiers: Milady' liggen, ben er ni echt warm voor gemaakt door het eerste deel.

avatar van mrklm

mrklm

Eerste helft van een levendige verfilming van het al vaak verfilmde boek van Alexandre Dumas waarin de ambitieuze D’Artagnan [François Civil] zich in 1627 wil aansluiten bij de musketiers van koning Lodewijk XIII [Louis Garrell] nu Protestantse rebellen, gesteund door de Britten, hun macht proberen uit te breiden in het overwegend katholieke Frankrijk. Hij wint het respect van musketiers Athos [Vincent Cassell], Aramis [Romain Duris] en Porthos [Pio Marmaï], valt voor Constance [Lyna Khoudri] en raakt betrokken bij een complot van Kardinaal Richelieu [Eric Ruf] en spion Isabelle de Valcour [Eva Green]. Aandacht is vereist om de personages en hun loyaliteiten te kunnen onderscheiden en Civil is niet erg charismatisch, maar dit is een verzorgde productie, het tempo ligt hoog en vooral de actiescènes zijn indrukwekkend.

Nu in Nederland te zien op Prime Video.

avatar van Luudje10

Luudje10

Het wel bekende verhaal en nu een keer in het Frans. Met een geweldige Eva Green, die de rol van bitch altijd met ferme acteert. De film heeft geen verrassingen, maar mooie beelden en af en toe een beetje zoet. Maar toch, het blijft altijd leuk

avatar van Rodger

Rodger

Mooie film met veel passie gemaakt

Wist niet dat er al een tweede deel was

Snel deze ook beoordelen

3,5 ***

• 19502 berichten

Indrukwekkende verfilming van het alom bekende verhaal, duisterder van toon dan eerdere versies.
Geen kleurrijke kostuums hier.
Dat maakt het wel eens wat moeilijker om vriend en vijand te onderscheiden.
Overweldigende filmsets.
Ik zat soms met open mond te kijken.
De (rauwe) actie is perfect gefilmd, en overvloedig aanwezig.
Betere scherm scènes heb ik nooit gezien.
Adembenemende achtervolging te paard (langs steile afgronden)
Voor het stuntwerk te paard staan Franse specialisten op dit gebied sowieso al vele jaren bovenaan de wereldtop.
De cast is uitstekend gekozen.
Al moest ik wel even wennen aan Lyna Khoudri in de rol van Constance.
Zij kwam aanvankelijk wat te hedendaags op mij over.
Na een tijdje won ze het pleit wel met de fijne en lieflijke invulling van haar rol.

Dat dit een echte Franse versie is heeft voor mij ook een fikse meerwaarde,

Dit is niet de verfilming naar de letter van het boek, maar doet het wel eer aan.
Zonder mijn tot nog toe favoriete versie (The Three Musketeers -1948) te verloochenen, heeft deze nieuwe de eerste plaats ingenomen.

Op naar deel twee.

avatar van Filmreiziger

Filmreiziger

Absoluut een goede film: prima in beeld gebracht, goede actie, goede stunts, prima acteerwerk, mooie decors. Ik blijf toch op 3 sterren hangen en dat kom om 2 redenen:

1. Iedereen lijkt zo op elkaar dat ik vaak de personages niet uit elkaar kon houden.

2. Ik kon het script gewoon niet goed genoeg volgen en snapte pas heel laat hoe het complet een beetje in elkaar stak. Te laat. Van mij had het echt wat explicieter kunnen zijn, dat had voor mij de spanning verhoogd.

Daarom dus 3 sterren in plaats van 4, waar het zeker de potentie voor heeft.

Waarschuwing: zorg dat je ook deel 2 beschikbaar hebt, want het einde van dit eerste deel gaat je geen bevredigend gevoel geven. Deel 1 en 2 zijn samen gewoon 1 film maar ze hebben 'm in twee stukken gehakt.

Tip: leuk om dan ook Elizabeth (1998) en Elizabeth: The Golden Age (2007) te kijken (nog beter vooraf). Deze films gaat over hetzelfde thema (de strijd tussen katholiek en protestant), maar dan zo'n 75 - 50 jaar eerder vanuit het Engelse (protestantse) perspectief. Geeft samen toch wel een mooi beeld van deze roerige en harde periode.

avatar van Puffy81

Puffy81

Ambitieus en groots opgezette avonturen film die in veel verschillende versies op het witte doek is geweest de afgelopen jaren.

De Fransen kunnen goed met de camera overweg.....beter dan Nederlanders. Het ziet er mooi en gelikt uit. Maar daar blijft het bij. De mooie actiescènes kunnen namelijk niet voorkomen dat het eigenlijk niks is. Een prul!

De casting is niet echt goed te noemen. Vincent Cassel is een goed Frans acteur die ook Internationaal bekend staat, maar is veel en veel te oud om Athos te spelen met z'n eind 50.....ongeloofwaardig en slecht. De personages in het boek zijn namelijk in hun 20er jaren.

Pio Marmaï is ook geen goede Porthos en ook François Civil is eerder saai dan geweldig als D'artagnan.

Er zijn 2 casting keuzes goed gegaan.....Eva Green is gevaarlijk en sensueel als Milady de Winter en Romain Duris is fantastisch als Aramis.

Al met al erg mooie beelden, mooie en spannende muziek, maar een suffe vertelling van het bekende verhaal. De film is in 2 delen gesplitst.

Het vervolg is nóg iets saaier.

De fantastische trailer heeft het dus verziekt dat het schijnbaar een goede verfilming ging worden. Helaas dus niet!

• 19502 berichten

Waar blijft de Nederlandse Blu-ray DVD release eigenlijk?