• 9.373.180 stemmen

Genre: Komedie / Familie

Geregisseerd door: Rob Zombie

Met onder meer: Jeff Daniel Phillips, Sheri Moon Zombie en Daniel Roebuck

Plot The Munsters

"Prepare for the strangest love story ever told."

Lily is een typische 150-jarige, verliefde vampier op zoek naar de man van haar nachtmerries. Totdat ze haar oog laat vallen op Herman, een groen experiment van twee meter hoog met een hart van goud. Het is liefde op het eerste gezicht als deze twee griezels voor elkaar vallen in Transsylvanië. Helaas gaat het niet allemaal van een leien dakje op het kerkhof, want Lily's vader, de Graaf, heeft andere plannen voor de toekomst van zijn geliefde dochter. En de stuntelende Herman hoort daar niet bij.

Herman Munster / Zombo / Shecky Von Rathbone

Lily Munster / Donna Doomley

The Count / Ezra Mosher

Dr. Henry Augustus Wolfgang / Orlock

Good Morning Transylvania Host

Gaat deze ook op netflix Nederland verschijnen?

avatar van joolstein

joolstein

Hm...beetje een tegenstrijdige film! Een eerbetoon/reboot/remake van een gezinsvriendelijke gelijknamig tv-programma dat van 1964 tot 1966 op buis was, laten regisseren door Rob Zombie...Die met een bloederige filmografie van onder meer House of 1,000 Corpses, The Devil's Rejects, 31 en een reboot van Halloween was hij niet de meest voor de hand liggende keuze! En Rob Zombie- films zorgen sowieso bijna altijd wel voor verdeeldheid!

Toch was dit een 100 procent oprecht eerbetoon. Het voelt authentiek als die tv-show uit de jaren 60 met campy uitvoeringen en idem dito humor. Tenminste zo lijkt het wel want de serie nooit gezien! Zombies versie is een soort oorsprongsverhaal en vertelt hoe Herman werd gemaakt, Lily ontmoette, verliefd werd en naar Amerika verhuisde. Dat werkt eigenlijk nedelijk goed want zo voorkomt je dat hetl wat anders werd dan een nostalgie-show!

Het had ook een solide cast vol genreveteranen en bekende gezichten. Met optredens in cameo's en ondersteunende rollen van Elvira zelf, Cassandra Peterson, Dee Wallace (Await the Dawn, Critters), Catherine Schell, (Space: 1999, Dracula) evenals Butch Patrick en Pat Priest die Eddie en Marylin speelden, de Munsters-kinderen, uit de originele serie. Ondanks dat de Universal's 1440 Entertainment-divisie er geen groot budget voor zal hebben uitgegeven, waren er bovenmatige goede productiewaarden. Het lab van Dr. Henry Augustus Wolfgang is bijvoorbeeld een enorm mooi eerbetoon aan de originele Universal Frankenstein.

En toch...gaat het mis...en dat is bij de komedie! Die is vaak te overdreven, al-over-the-place en stamt met verwijzingen uit de jaren 50, Deze vallen dus in veel gevallen gewoon plat! Tja en als ze het dan helemaal niet meer weten, kwamen ze aanzetten met een karaoke-duet van "I Got You Babe" Er was volgens mij wel iets wat interessanter was dan dat uitgekauwde nummer te bedenken ? Tja, de film zal wederom voor verdeeldheid zorgen...daar is Zombie wel goed in Vreemd genoeg val ik er op de een of andere manier bij deze net tussenin. Ik vond het helemaal niet slecht, zelfs erg oprecht maar de humor en het ontbreken van bloed en een band met de personages van de Munsters ben ik niet al te enthousiast!

avatar van alexspyforever

alexspyforever

joolstein schreef:

Zo bloederig waren House of 1000 en Devil's rejects nu toch ook weer niet of ben ik dan zo vergeetachtig?

avatar van joolstein

joolstein

alexspyforever schreef:

Ik denk vooral dat laatste... want die films worden regelmatig op lijstjes gezet met "torture porn" of gore. Er is natuurlijk ook nog een overtreffende trap met extreme films zoals de Guinea Pig & American Guinea Pig serie en ook misschien die kots-films van Lucifer Valentine

Splatter film - Wikipedia

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Ik vond hem flauw en en zeker niet komisch.

Enige positieve is de manier hoe het verhaal is verfilmd, en de diversiteit onder de inwoners van Transsylvanie.

avatar van mebo870

mebo870

Hier en daar zit er een komische noot in, voor de rest... tenenkrommend slecht, precies door tienjarigen gemaakt.

avatar van Normy

Normy

Ik ben niet zo'n fan van Zombie's films. Het komt me wat te vaak over als "levende stripverhaaltjes". En daarom vind ik ook zijn horrorfilms helemaal niet spannend. Wat de humor in zijn films betreft, misschien zijn er een handjevol kinderen die dit kunnen appreciëren.

avatar van Corcicus

Corcicus

Het grootste probleem met Rob Zombie is dat die man totaal geen humor heeft. Een komedie van zijn hand was dan ook bij voorbaat gedoemd om te mislukken.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Vreselijk. Wat een overdreven gedoe qua decors, licht en make-up. Nergens leuk. Het kijken niet waard.

Een ster.

avatar van Shadowed

Shadowed

Regisseur Rob Zombie slaat een opvallend pad in met zijn meest recente horrorfilm, waar voornamelijk een jeugdig publiek mee wordt aangesproken. In alle opzichten is The Munsters aanzienlijk kinderlijker, eenvoudiger en daarmee ook clichématiger in vergelijking met zijn voorgaande projecten. Gelukkig toont Zombie een uiterst bekwame vakman te zijn wanneer een kleurrijke en griezelige sfeer moet worden opgeroepen, met een doeltreffend extravagante aankleding en gedetailleerde decors. Jammerlijk is de weinig ambitieuze en behoorlijk simpele inhoud, die eigenlijk vooral kinderspel vormt en daarmee niet waardig is aan alle visuele pracht en praal op de achtergrond. Het sterk aangezette acteerwerk en de infantiele humor gaan bovendien snel vervelen en eenmaal duidelijk is dat Zombie weinig plannen toont om groots uit te pakken, zakt The Munsters enigszins in elkaar.