• 9.375.349 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: Ben Steiner

Met onder meer: Jemima Rooper, Kate Dickie en Sarah Paul

Plot Matriarch

"The mother of all evil."

Nadat ze bijna het leven liet na een overdosis ontvlucht Laura de hoge werkdruk van de reclamewereld en keert ze terug naar haar moeder Celia. Moeder en dochter zijn van elkaar vervreemd, maar Laura hoopt dat haar verblijf in het Brits dorpje haar de nodige rust zal bezorgen. De dorpelingen blijken echter een geheim te bewaren dat ook haar familie aanbelangt.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Een vrij bizarre film, dat ist wel, al meteen, waarom blijft die Laura bij die Celia, van seconde 1 onuitstaanbaar kreng. Er hangt doorheen gans de film een bevreemdend en ongemakkelijk sfeertje/gevoel. Naah ik vond dit niet zo geweldig. Laat ik het nog een 5/10 geven.

avatar van bjerik76

bjerik76

cast is redelijk, de sfeer is creepy, maar eerlijk gezegd was het verhaal erg vaag en begreep ik er steeds minder van naarmate de film vorderde.

iets meer Jip & Janneke taal of scenes had de film mij wel een hogere score gegeven.

Nu vond ik het meer zonde van mijn tijd.

Aan de cast lag het niet.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Gelukkig hebben de meesten van ons geen mamma zoals Celia die mij vanaf het eerste moment al de keel uit kwam bij wijze van spreken. Arme Laura die op de vlucht is voor de drukte van haar werk en dan met haar moeder wordt geconfronteerd na ruim 20 jaar!

Ze gaat naar het Engelse dorpje terug om tot rust te komen maar al wat ze tegenkomt, het maakt haar heden en verleden duisterder.

Redelijk acteerspel van de hoofdrolspelers en een mooie set.

Een 6+.

avatar van NERD

NERD

Eerste uur was best te doen. Geen top, maar beetje vaag en een onbehaaglijk sfeertje wat op zich fijn is voor een horror film, 2,5 sterren voor dat deel.

Maar het laatste half uur wanneer alles een beetje los gaat stort de film, inclusief acteerprestaties compleet in. Ook duidelijk dat de film behoorlijk ambitieus is voor het budget, want de CGI ziet er behoorlijk slecht uit.

Het laatste stuk van de film is een perfect voorbeeld van hoewel dingen op papier best eng klinken, het in de praktijk toch lastig is om het echt 'eng' te maken. Dat was het namelijk helemaal niet.

Uiteindelijk 1 ster.

avatar van filmkul

filmkul

Matige horrorfilm. Het verhaal is wat warrig en soms niet helemaal logisch. De uitwerking is tweeledig. Het eerste deel is helemaal zo slecht nog niet. Het is mysterieus en beklemmend en er wordt een redelijke spanningsboog gecreëerd. Helaas is het tweede deel zwak en bij vlagen lachwekkend en lijkt ook bijna uit een andere foute c-film te komen. Het acteerwerk kan er net mee door. Visueel een beetje een mix van mooie settings en slechte special effects. 2.5

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Niet zo best. Een zwak verhaal en zwak acteerwerk. Het ziet er allemaal goedkoop uit, zelfs de muziek is van amateuristisch niveau. Zonde van de tijd.

avatar van Skuller

Skuller