• 9.369.514 stemmen

Genre: Komedie / Horror

Geregisseerd door: Duncan Birmingham

Met onder meer: Ryan Hansen, Melissa Tang en Timothy Granaderos

Plot Who Invited Them

"Sit down. Have a drink. Get uncomfortable."

Adam en Margo's housewarming party is een succes. Een koppel blijft achter de andere gasten aanzitten en onthult dat ze rijke buren zijn. Als het ene slaapmutsje naar de andere leidt, vermoeden Adam en Margo dat hun nieuwe vrienden onbetrouwbare vreemdelingen zijn.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Shadowed

Shadowed

Prima.

Typische thrillerfilm die omhoog wordt gehouden door het acteerwerk zelf. Soms hebben films conceptueel niet veel meer nodig dan een aantal acteurs die er ook echt zin in hebben en dan kan je al een heel eind komen. De titel maakt verder ook redelijk duidelijk waar het allemaal heengaat, dus je weet wat je kan verwachten.

Dat wordt dan ook degelijk uitgevoerd. Vooral Granaderos valt op als dreigende, maar gezellige en charmante gast. Ik heb hem een paar keer eerder in films langs zien komen, maar nog nooit vielen zijn talenten me dusdanig sterk op. Ook Hansen maakt indruk als gastheer en een wat naïeve man. Tang en Mattfeld mogen zichzelf ook gelukkig prijzen binnen hun rollen. Eigenlijk heb ik er qua acteerwerk niets op aan te merken.

Ondanks het gebrek aan een echt beklemmende sfeer creëert de film zelf nog weleens een akelig momentje die wat onderhuidse spanning opwekt. Deze zijn wel maar op een enkele hand te tellen, maar eenmaal ze verschijnen loopt de film goed. Verder is het vooral wat te tam en loopt het wat te langzaam van stapel. De acteurs hebben je aandacht wel makkelijk te pakken, maar na enige tijd begin je toch wat af te tellen naar een finale die totaal niet bevredigend is.

Ik had liever dat de film het bij ongemakkelijke thriller had gehouden en ik denk dat het zelfs voordelig had gewerkt om de horrorelementen volledig thuis te laten. De film werkt namelijk beter als psychologische thriller. De film werkt zich nu toe naar een climax die je met een wat zure nasmaak achterlaat door het weinig bevredigende karakter, maar verder is het een entertainend, charmant gebeuren waar ik niet veel over te klagen heb.

avatar van ibendb

ibendb

De housewarming van Adam en Margo was een succes. Na afloop blijkt echter een koppel achter die ze niet kennen. Ze beweren hun buren te zijn, maar hun gedrag wordt steeds vreemder en vreemder. Uiteindelijk is er maar een vraag die Margo en Adam stellen: Who Invited Them?

Ik houd wel van dergelijke thriller/horrorfilms. The Inivtation en Coherence passen imo perfect in ditzelfde plaatje. Suburban setting, nukkige conversaties en dubieuze bedoelingen van enkele personages. Who Invited Them deed het voor mij het meeste. Het begon met een nogal amateuristisch dialoog en een nachtmerrie-scène (cringe), maar ontpopte zich snel tot een vreemde, uiterst ongemakkelijke beleving.

Een groot deel is te wijten aan het acteerwerk dat zeker sterk genoeg is. Het verhaal doet je ook steeds gissen waar het heen wil gaan. Er was een B-plotje wat me weinig deed en ook uiteindelijk niet veel impact had op het grote verhaal maar dit valt te vergeven. Het einde is volgens sommigen onbevredigend, echter vond ik het niet nodig om het anders te zien.

De comedy ligt wat op de achtergrond en uit zich vooral in sarcastische opmerkingen en absurditeiten. Het werkte voor mij wel. Geregeld heb ik ook met een onbehagelijk gevoel gezeten. Het concept "mensen die niet willen vertrekken en niet zijn wie ze beweren te zijn" werd dit jaar ook aangehaald in Speak No Evil (Gaesterne) maar WIT deed het naar mijn mening toch iets beter.

avatar van Corcicus

Corcicus

Amusante horrorkomedie waar de horror nogal bescheiden blijft. Luidop gelachen met die tronie van de antagonist tijdens zijn: 'We are the neighbours'. Degelijke chemie tussen de personages, een ietwat van de pot gerukt plot, maar dat mocht de pret niet drukken.

avatar van mrkos

mrkos

Who Invited Them

Redelijke thriller waarbij de spanning geleidelijk wordt opgebouwd, maar beter uitgewerkt had kunnen worden.

Hoe snel kun je een koppel ontwrichten? Althans daar leek de film eerst naartoe te willen, totdat de twist kwam. Helaas zag je die al vrij snel aankomen. Voor de twist was de spanning soms goed voelbaar. Maar de houding van Adam en Margo richting het andere koppel en richting elkaar was soms zo overdreven dat dat de spanning er juist weer uithaalde. Dat zal dan wel het komediegedeelte zijn, maar die voelde ik niet zo. Na de twist werd het soms nog belachelijker. Bijvoorbeeld hoe snel het 'koppel' ze wist te overtuigen dat ze aan de overkant wonen en ineens was hun houding 180 graden gedraaid. Misschien had het grappig moeten zijn, maar ik had liever gehad dat de film zich volledig had gefocust op het thrillergenre, want daar blonk de film in uit.

2,5 sterren.