• 9.201.172 stemmen

Genre: Sciencefiction

Geregisseerd door: James Bird

Met onder meer: Elena Kampouris, Jonathan Rhys Meyers en Doron Bell

Plot WifeLike

"They're too human to be perfect. He's too perfect to be human."

In de nabije toekomst jaagt de rouwende detective William op criminelen die kunstmatige mensen verhandelen op de zwarte markt. Een ondergronds verzet tracht een einde te maken aan de uitbuiting van kunstmatige intelligentie. Ze infiltreren William door de programmering van zijn metgezel Meredith te saboteren, zodat ze zich begint te gedragen als Williams overleden vrouw. Meredith begint haar realiteit in twijfel te trekken wanneer herinneringen aan een vorig leven beginnen op te duiken in een wereld waar niets is wat het lijkt.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van clubsport

clubsport

Hier had men een kans om met een uitgangspunt als dit iets heel origineels en interessants te doen ( vrouwen dreigen te worden vervangen door robots en en wat doet zoiets met de maatschappij en de sexeverhoudingen).
In plaats daarvan krijgen we de zoveelste variant op de mythe van het begrip vrouwenonderdrukking voor onze kiezen , niet voor niets zijn alle robots in deze film vrouwen en blijkbaar zijn alle mannen die hen hebben gekocht
geen al te beste mensen .
De scene aan het einde van de film ( waarin alle robots samen een soort statement maken) moet de vrouwenonderdrukking nog maar eens benadrukken maar het slaat natuurlijk nergens op
Meyers zijn personage komt verder ook niet echt logisch over , zijn motieven zijn vergezocht en in de context van de technologie had hij veel andere legale mogelijkheden .
De actrice die Meredith speelt zet haar rol ( zeker in het begin) sterk neer , het robotachtige is uiterst geloofwaardig maar daarmee word ze ook meteen als dom gedwee schaap neergezet volgens het plot .
Als we mannelijke robots zouden hebben gebruikt die bestemd waren voor vrouwen zouden we dan hetzelfde plot hebben gezien ? nee ik denk het niet .
Conclusie
Iets wat bij vrouwen al tientallen jaren word gepromoot ( het vrijuit kunnen uiten van je sexualiteit) is iets wat de maatschappij voor mannen nooit zal toestaan ( Tiger woods en Leonardo di caprio zijn daar goede voorbeelden van) .
De film weet zich helaas niet los te maken van de hedendaagse feministische dogma's en dan krijg je automatisch een film met voor de zoveelste keer hetzelfde plot en verhaal lijn mar dan eens een keer in een licht sf jasje maar ook nog eens matig uitgevoerd .

avatar van schumacher

schumacher

Ik deel grotendeels de mening van hierboven.

avatar van blurp194

blurp194

Rhys Meyers doet de ene film na de andere, maar kwaliteit lijkt daarbij niet echt een criterium. Deze is daar in ieder geval een sterk negatief voorbeeld van, met een absurd slecht narratief over fembots die een nieuw matriarchaat nastreven. Dat is geloof ik een obscuur genre op het donkere internet ergens, maar als serieus verhaal komt het gewoon niet. Van geen kanten. Je zou haast gaan denken dat alle vrouwelijke rollen inderdaad door robots gespeeld zijn. Zo ongeveer geen enkele motivatie komt ook maar in de verte over als menselijk, robot-achtig logisch, of geloofwaardig - al moet ik zeggen dat ik ook wel wat van die vage kennissen in de meer militant-feministische hoek heb die hier waarschijnlijk meer in zien. Moeizame typetjes die alle problemen met het patriarchaat meteen willen vervangen door een veel erger matriarchaat. Veel succes, mijn stem krijgen ze niet, hoe verrassend dat misschien ook mag zijn.

Maar terug naar het onderwerp - deze film trekt dus op niets. Overslaan, je mag met mijn welgemeende advies doen wat je wilt, maar ik wil het toch maar even gezegd hebben.

avatar van Noodless

Noodless

Deze mix van sciencefiction, thriller en erotiek weet wel te boeien, maar slaagt er niet in om een bepaalde mysterieuze sfeer en spanning te creëren. De reden ligt vooral aan het verhaal dat door de opbouw en de technologische kantjes moeilijk te volgen is.

Daarbij spelen de droomsequenties ook nog een rol. De clou van het verhaal is wel verrassend en uiteindelijk wel te volgen, maar echt bekoren doet deze film niet. Elena Kampouris speelt haar rol wel heel overtuigend. 5/10