• 9.215.978 stemmen

Geregisseerd door: Jeff Darling

Met onder meer: Jacob Elordi, Patrick J. Adams en Zachary Quinto

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot He Went That Way

In het jaar 1964 reist de dierentrainer Jim Goodwin met zijn chimpansee Spanky door de Verenigde Staten. Onder het televisiekijkend publiek zijn ze bekend met hun rondreizende entertainmentshow. Onderweg pikken ze Bobby Falls op met wie ze dagenlang route 66 aandoen. Jim en Spanky weten niet dat in Bobby een seriemoordenaar schuilt.

avatar van ibendb

ibendb

Zachary Quinto en Jacob Elordi werken samen in dit misdaaddrama dat de hele tijd interessant is maar geen blijvende impact heeft.

Het uitgangspunt is nogal absurd: Quinto pikt een lifter op die een seriemoordenaar blijkt te zijn. Ze maken een onvoorspelbare reis samen maar blijkbaar vervoert Quinto de wereldberoemde Spanky the Chimp in zijn kofferbak. Dit had een bizarre maar donkere zwarte komedie kunnen opleveren, maar in plaats daarvan is het te ingetogen en serieus.

Geweldige prestaties in een middelmatige film. Toch heb ik me niet verveeld en Quinto heeft genoeg charisma om de film te dragen.

avatar van Theunissen

"Huh? He beats off?"

Bij gebrek aan beter zag ik deze onbekende film voorbijkomen op de streamingdienst "SkyShowtime" en dacht ik dat het wel eens een interessante film zou kunnen zijn en mede ook omdat het een waargebeurd verhaal is (op het einde krijg je ook nog even de echte Jim Goodwin te zien en te horen). En ondanks dat de film op de één of andere wijze toch weet te boeien en ook de aandacht weet te houden, is het wel allemaal behoorlijk saai en langdradig en eigenlijk gebeurt er ook maar weinig. De film staat betiteld als een Misdaad / Drama (wat het ook is), maar Misdaad / Drama / Roadmovie omvat het geheel beter, omdat men namelijk continue op weg is via "Route 66".

In 1964 wordt de 19-jarige seriemoordenaar Bobby (Jacob Elordi) opgepikt door de beroemde dierenverzorger Jim (Zachary Quinto) op een verlaten stuk van de Route 66. Jim heeft kostbare lading bij, zijn chimpansee Spanky (Phoenix Notary) die een geliefde Amerikaanse tv-ster is. Naarmate de spanning tussen Bobby en Jim toeneemt en hun vurige persoonlijkheden botsen, wordt hun reis alleen maar gevaarlijker.

Het waargebeurde verhaal is opzicht best bizar en zou een prima basis moeten zijn voor een bizarre en spannende roadmovie. Maar helaas is het dat niet, want er zit gewoon geen spanning in en eigenlijk gebeurt er ook nauwelijks iets. Je ziet soms wel wat flashbacks van Bobby waarbij hij via eerdere moorden slachtoffers doodschiet en de film opent ook met een dood persoon in de auto van Bobby, waarna de auto het begeeft en Bobby gaat liften bij een autowerkplaats / tankstation langs de weg waar Jim (die iets aan zijn auto heeft) hem dan een lift heeft.

Er wordt veel gepraat en gereden en soms lijkt het ook spannend te worden (zoals het moment dat men twee jonge meiden oppikt en meeneemt naar een motel), maar helaas gebeurt dat niet en ook hoopte ik tegen beter weten stiekem nog op een climax op het einde. Maar ook dat bleef uit, hoewel het wel nog een kleine beetje ontroerend werd m.b.t. de chimpansee Spanky, die in de film absoluut niet een aap genoemd mag worden

Na een meerdaagse roadtrip vervolgt ieder op het einde weer zijn eigen weg. Het duo Jim en Spanky gaat nog één keer op tour en Bobby maakt nog meerdere slachtoffers. Na het einde krijg je ook nog te weten hoe het uiteindelijk is afgelopen met Bobby.

Aan de cast lag het niet, want ondanks dat beide hoofdrolspelers Zachary Quinto (die vooral bekend is vanwege zijn Spock rol in de nieuwe "Star Trek" franchise) en Jacob Elordi geen echte diepgang hebben in hun rol van Jim en Bobby en zo ook overacteren, speelden ze wel verdienstelijk. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de jonge Phoenix Notary die de rol van chimpansee Spanky (die ook wel eens een "wanky" doet) speelde, die in het echt ook kon ijsschaatsen (dat krijg je ook te zien), die vooral achterin de auto in een kooi zit.

Onderweg krijg je langs de weg en plekken waar ze stoppen willekeurige shots te zien van o.a. een eenzame indiaan (Andrew Hugg) in het woestijnlandschap van New Mexico, of een rokend tienermeisje (Nicolette Doke) dat op een parkeerplaats toekijkt hoe Bobby Jimmy in elkaar slaat, hebben geen enkele toegevoegde waarde. En hetzelfde geldt eigenlijk voor wat vreemde zijpersonages zoals moteleigenaar Hank (Troy Evans) die messen probeert te verkopen of een van zijn geloof gevallen priester Saul (Patrick J. Adams) in de woestijn, die Jim nog geld schuldig is en die geilt op jonge meisjes, slaan de plank volledig mis.

Al met al is "He Went That Way" een matige Misdaad / Drama / Roadmovie film, waarin het ontbreekt aan spanning.