• 9.378.489 stemmen

Geregisseerd door: Andy Mitton

Met onder meer: Gabby Beans, Emily Davis en Raymond Anthony Thomas

Plot The Harbinger

"Forget me not."

Ten tijde van een pandemie is Monique met haar vader en broer in quarantaine, ver weg van de stad. Op een dag laat haar oudste vriendin, Mavis, weten dat ze in een staat van doodsangst is. Ze wordt gekweld door dromen die zo intens zijn dat ze niet wakker kan worden. Monique bezoekt Mavis' appartement in Queens, een gebouw dat nu gebukt gaat onder verdriet en wantrouwen. Ze ontdekt dat de dromen die haar vriendin achtervolgen besmettelijk zijn, evenals de demon die ervoor verantwoordelijk is.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van John Milton

John Milton

[…]And while the film isn’t above indulging in a jump scare every once in a while, what makes The Harbinger more than just another well-crafted genre exercise is the feeling of emptiness and unease that lingers long after the movie ends. The fear here isn’t just of death, or creepy kids, or a monster stalking us in our dreams—although the movie does have all of those things. Mitton is playing on the existential terror of being forgotten, of everything we’ve ever done and everyone we’ve ever loved being erased from history and no one noticing or caring that we’re gone.

Best of Fantasia 2022 • Journal • A Letterboxd Magazine

Ik ben benieuwd. Trailer ziet er zeker niet slecht uit. Lust joolstein misschien ook wel.

avatar van joolstein

joolstein

John Milton schreef:

Een pandemische A Nightmare on Elm Street klinkt zeker interessant maar denk dat dit voor mij wel een film gaat worden die ik of te gek vind of helemaal niets. Het is dat zinnetje hé; "De angst hier is niet alleen voor de dood, of enge kinderen, of een monster, Mitton speelt ook in op de existentiële angst om vergeten te worden" De jool heeft het vaak niet zo op horror die meer wil zijn

avatar van John Milton

John Milton

Haha, ik weet het

Even afwachten dus. Maar volgens mij kon het wel eens wat wezen!

avatar van joolstein

joolstein

Tja...afgezien dat er af en toe een snaveldokter (pestmeester) in een droom rondloopt, valt er hier totaal niets te griezelen! De film focus zich op het traumatische van de COVID-19-epidemie. Het tempo is tergend langzaam, tot de rand gevuld met langdradige uiteenzettingen en scènes die volkomen nutteloos zijn voor de plot. Er wordt zoveel tijd verspild met irrelevante filler-scènes; er was een "leven of dood" -situatie als Monique naar Mavis gaat maar als ze arriveert, hebben ze tijd om eten en drinken te bestellen en te picknicken in het midden van de woonkamer...? enz.. enz.. Het script besteedt ook het grootste deel van zijn tijd aan "vertellen" in plaats van "tonen". De meeste informatie die je krijgt, wordt door lange stukken uiteengezet. Het verhaal sleept en blijft hangen bij de pandemische clichés! Echt? Een demon opvoeren in nachtmerries "omwille van" tja.. wat...? Voorkomen dat deze demon je te pakken krijgt is ook niet moeilijk, je mag er namelijk niet bang voor zijn...en dat is niet lastig als deze nooit ook maar zo angstaanjagend was als Freddy Krueger! Wat rest is een COVID-quarantaine film over visioenen waar een figuur met een pestmasker in rondloopt...