• 9.374.245 stemmen

Pet Sematary: Bloodlines (2023)

Fantasy / Horror | 87 minuten

Genre: Fantasy / Horror

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Lindsey Anderson Beer

Met onder meer: Jackson White, Forrest Goodluck en Jack Mulhern

Plot Pet Sematary: Bloodlines

"Death is different here."

In 1969 droomt de jonge Jud Crandall ervan om zijn geboortestad Ludlow, Maine achter zich te laten. Hij ontdekt echter sinistere geheimen en wordt gedwongen om de confrontatie aan te gaan met een duistere familiegeschiedenis die hem voor altijd met Ludlow verbonden zal houden. Samen met zijn jeugdvrienden moet Jud vechten tegen een oud kwaad dat Ludlow al sinds de oprichting in zijn greep houdt en dat, eenmaal opgegraven, alles op zijn pad kan vernietigen.

avatar van joolstein

joolstein

In de roman Pet Sematary uit 1983 van Stephen King vertelt Jud Crandall, over Timmy Baterman die tijdens de Tweede Wereldoorlog omkwam en werd begraven op de Mi'kmaq-begraafplaats, maar herrees als een soort demon. Deze prequel verplaats het naar circa 1969, de Vietnamoorlog en duikt in de geschiedenis van het stadje Ludlow, in Maine met eigenlijk geen ander doel dan het leveren van vermakelijke schokken. Bovendien komen herrezen personages meer over als een variant van Hollywood-zombies.(remake uit 2019 had hier ook last van) Nu zijn vervolgen op Stephen King-aanpassingen maar zelden echt goed, toch doet deze het goed genoeg om te voorkomen dat het een complete ramp werd. De aanwezige bekende acteurs als Henry Thomas, David Duchovny en Pam Grier leuken de boel natuurlijk ook nog een beetje op. Er zit zelfs behoorlijke praktisch bloed in, en een paar scènes die redelijk grafisch zijn voor een grote studio-release. Over het geheel genomen is dit regiedebuut van Lindsey Anderson Beer dan ook een vermakelijke ervaring en een stuk beter dan ik had verwacht maar het blijft ook niet noodzakelijkerwijs lang hangen

avatar van teigertje

teigertje

• 2076 stemmen

Een helaas teleurstellende prequel, hier had ik meer van verwacht.

Wel heel leuk grote film sterren van vroeger, zoals Henry Thomas en David Duchovny en Pam Grier voorbij te zien komen,helaas konden deze film sterren deze zwakke film niet redden,wel speelde ze verder prima.

Maar de film,komt niet uit de verf, omdat deze weinig sfeervol en met een Zombie twist, wat deze film, totaal geen goed doet

Enkele redelijke scenes,maar meer niet.

Overbodige prequel geworden, had zoveel meer in kunnen zitten, helaas een tegenvaller geworden.

avatar van schumacher

schumacher

Middelmatig, er zaten goeie stukjes in maar het was te weinig.

avatar van lang pee

lang pee

Man man toch, wat een afschuwelijke prequel, dit is een echte b-filmpje dat terecht overal niet al te beste reviews krijgt, zoals 4,7 op imbd en 20/100 bij Rotten Tomatoes. Goede horror maken blijft toch moeilijk he..

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Had inderdaad meer uitgehaald kunnen worden, vond deze traag en weinig boeiend.

Mistte ook The Ramones

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Vond enkel de eerste uit 1989 nog goed, met een 7/10, die uit 1992 en 2019 kregen een 5/10. Deze was echt wel slechter, zo sfeer- en spanningsloze film. Max een 3/10.

avatar van Boeikens

Boeikens

het helpt wel om de originele Pet Sematary voordien te zien om de 'zombie'wending in deze prequel te begrijpen.

Verder een onnodig deel dat alsnog vlot wegkijkt en toch wat leuke horror te bieden heeft.

avatar van ibendb

ibendb

Verdomme. Ze konden de franchise toch niet laten sterven?

Dit heeft niets te maken met de hartverscheurende, griezelige en angstaanjagende roman van Stephen King. In plaats daarvan is dit een saai snoozefest geworden. De film begon goed, maar zakte voor mijn ogen in elkaar als een drol. De psychologische en ethische kant van het origineel is volledig weggegooid. In plaats daarvan is het een generieke zombiefilm met weinig tot geen spanning of gewicht. We hebben dit allemaal al zo vaak gezien en zijn die stomme cliché’s en bordkartonnen personages meer dan beu.

Die trage derde akte was een gigantische domper en kon me niet blijven boeien.

Overslaan!

avatar van Shadowed

Shadowed

Paramount maakt het zichzelf erg moeilijk door een oorsprongsverhaal aan te kondigen op een klassiek horrorboek en er vervolgens schrijvers voor in te huren die slechts beperkt succes hebben geboekt. Het eindresultaat is dan ook zoals verwacht geen hoogvlieger, maar de productie roept wel genoeg noemenswaardige momenten op om een cineastische ramp in ieder geval te voorkomen. Specifiek de rol van Jack Mulhern is zeer degelijk als antagonist, maar ook de overige castleden doen het best naar behoren. De enige die niet echt overtuigd is Jackson White zelf, het jammerlijke is dan ook dat het verhaal eigenlijk om hem moet draaien. De opvallend expliciete horror zorgt voor een relatief eigenzinnige toonzetting, maar uiteindelijk brengen de scenaristen het zich er veel te banaal vanaf om zo'n uniek horrorgebeuren tot een goed einde te brengen. Hierdoor is dit oorsprongsverhaal nodeloos voorspelbaar en ontdaan van enige verrassing, maar uiteindelijk gebeurt er genoeg om verveling tegen te gaan.

avatar van mrklm

mrklm

Prequel op Stephen Kings bestseller ‘Pet Sematary’ vertelt hoe Jud Crandall – de oude buurman uit het boek en de oorspronkelijke film – als tiener te maken krijg met de duistere krachten die heersen op en rondom de plaatselijke dierenbegraafplaats. De opening toont hoe Bill Baterman [David Duchovny] daar een menselijk lichaam begraaft. Zijn zoon Timmy [Jack Mulhern] is net teruggekeerd uit Vietnam, maar Bill houdt zijn zoon veilig thuis. Timmy’s beste vrienden Jud [Jackson White] en Manny [Forrest Goodluck] ruiken onraad, zeker wanneer Juds vriendin Norma [Natalie Alyn Lind] door de “vreemd ruikende” hond van Bill Baterman wordt gebeten. Beer is goed in het neerzetten van een onheilspellende sfeer en de aanwezigheid van Indiaanse acteurs is een pre, maar er gebeurt veel te weinig.