• 9.371.658 stemmen

Genre: Actie / Horror

Geregisseerd door: Zachary Gross

Met onder meer: Marili Kateri, Jessica Inzeo en Mark Frazier

Plot Harmony

De zeer nabije toekomst. Sophia, een gewonde soldate, wordt geplaatst in een medische faciliteit. Ze ontdekt dat het gebouw niet bestemd is om Sophia en haar medesoldaten te herstellen. De faciliteit, met de codenaam Harmony, is in feite een overheidsprogramma om telepathie te creëren. Om hun ware doel te ontdekken, besluit Sophia op onderzoek uit te gaan.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Shadowed

Shadowed

Slecht.

Ik wilde de film oorspronkelijk eigenlijk overslaan, maar toen ik de omschrijving las (dat ik normaal gesproken eigenlijk helemaal niet doe) besloot ik de film met een speelduur van enkel 72 minuten toch maar een kans te geven. En de eerste scenes zijn weliswaar nog best aardig te doen ook. Helaas kwam er ook de rest nog.

Harmony wil graag scoren met het concept van een mysterieus verblijf waar het personage van Kateri in terechtkomt. Je scoort al niet makkelijk punten als het hoofdpersonage van je film zo levenloos is als Kateri. Op de momenten wanneer ze emotie moet tonen schiet ze de hele tijd tekort, maar ook het totale gebrek aan interessante bijpersonages werkt het resultaat tegen.

Een aantal actiescenes zijn redelijk te doen, verder maakt de film nergens echt indruk. Zeker op het gebied van decoratie schiet het gruwelijk tekort, maar ook de creativiteit die wel fundamenteel was schiet regelmatig tekort. Eenmaal duidelijk is waar de film in terecht is gekomen kan je het wel makkelijk uittekenen. Eeuwig zonde, want dit soort films kunnen juist op het vlak van mysterie scoren.

Het verloop is vermoeiend en vooral oersaai, de actiescenes tussendoor weten nauwelijks te boeien en de vormgeving is erg lelijk. In principe voelt Harmony met een speelduur die enkel ruim 70 minuten loopt nog steeds aan als een film die 120 minuten duurt. Erg jammer, maar regisseur Gross moet echt hard gaan werken aan zijn ritme en flow achter de regiestoel.