Genre: Actie / Fantasy
Gesproken taal: Noors en Engels
Bekijk via Netflix
Plot Troll
"Mountains will move."
Diep in het gebergte van Dovre zit al duizend jaar een trol gevangen. Als het gigantische wezen ontwaakt, vernietigt het woedende schepsel alles op zijn pad en nadert de hoofdstad van Noorwegen. De stedelingen hebben geen idee hoe ze iets moeten stoppen waarvan ze dachten dat het alleen in de Noorse folklore bestond. Een bonte groep dappere mensen komt daaropvolgend samen om te voorkomen dat er nog meer dodelijke verwoestingen worden aangericht door de grote trol.
Nora Tidemann
Amir
Unge Nora Tidemann
Hoffsjef Rikard Sinding
- 2079 stemmen
Achjee, weer zo eentje met een nieuw account, 1 bericht en een preek richting mensen die hier al tig jaar netjes hun mening geven. Maar die mening staat meneertje of mevrouwtje niet aan en daarom zijn het maar domme trieste mensen. Log maar weer uit, je bent niet van toegevoegde waarde.

- 2079 stemmen
Afgezien van de meeste zeurpieten hier, vind ik het wél een leuke film. Al dat geblabla over diepgang, geleend van Hollywoord, King Kong kopie, was toch een tegenvaller, goed naar concurent gekeken, word je ook moe van. Ik vraag me werkelijk af wat de grootste zeikerds nou echt een goeie film vinden. Er valt altijd wel wat te zaniken.. Ga gewoon kijken, hij is leuk.
Heb je goed gezien.
En gelijk heb je

Succes hier en veel film plezier
Schei toch uit man
Zou me niks verbazen als dat figuur een dubbelaccount is vanuit jou thuis.
En grappig dat jij de zaken weer eens voor de zoveelste keer om zit te draaien. Ik val mensen niet aan, hij en jij vallen mensen aan die wel het verstandelijke vermogen bezitten om kritisch naar entertainment te kijken.
john mcclane 2
Schei toch uit man
Jeetje teigertje je zoekt het wel zelf steeds op hè .
Ik heb een vraagje , stek je nou eens voor dat iedereen doet wat jij verwacht . Want mensen met kritiek zijn allemaal azijn zeikerds die niet weten wat een goede film is .
Maar stel nou dat we ingaan en mee gaan in jou waan idee dat elke middelmatige actie dan wel marvel / dc film net als jij een 5 sterren geven .
Dan is toch het hele concept van moviemeter verdwenen ?
Ik weet van sommige filmliefhebbers hier , die hebben dezelfde smaak als ik .en die vind het een leuke film of niet. Dan ga ik kijken.
Ik kan me niet voorstellen dat iemand die bij elke scheet die marvel laat standaard een mega score geeft , zoiets heeft van : ja , dat is een reviewer waar je op kan bouwen .
Je hebt niet serieus te nemen .
Maar nogmaals( want je valt vaak aan ) hypothetisch , we doen wat je zegt en geven alles in 4,5 of 5 Sterren , halleluja dc heeft een nieuwe Wonder Woman, super vet top score .
Kunnen we stoppen met de site !
Even in Jip en Janneke taal .
Hou nou eens op joh.
Leg de lat wat hoger of stop met dat gezeur over criticaster.
- 2079 stemmen
Zou me niks verbazen als dat figuur een dubbelaccount is vanuit jou thuis.
Altijd het laatste woord, zo ken ik je weer.
Minder zure zult eten, is mijn advies.
Dubbel account, dan heb jij zeker meer,als 100 dubbel accounten.
Bedankt voor het lachen

Fijne film avond.
Zal vast weer een twee sterren film recensie worden, jou kennende
kritisch als jij bent.
- 2079 stemmen
Jeetje teigertje je zoekt het wel zelf steeds op hè .
Dan is toch het hele concept van moviemeter verdwenen ?
Je hebt niet serieus te nemen .
Kunnen we stoppen met de site !
Even in Jip en Janneke taal .
Hou nou eens op joh.
Leg de lat wat hoger of stop met dat gezeur over criticaster.
Bedankt voor jou uitgebreide reactie.
En deze kan ik wel waarderen hoor.
Maar als je mijn lijst doorleest.
Zie je ook bergen 3,5 en 4 sterren films.
En ik heb ook duizenden slechte films gezien.
En geen eens gewaardeerd hier.
Maar ik moest toch even opkomen,voor dit nieuwe lid.
Vanwege onze kritische film collega.
Je kent hem wel
Bedankt voor jou uitgebreide reactie.
En deze kan ik wel waarderen hoor.
Maar als je mijn lijst doorleest.
Zie je ook bergen 3,5 en 4 sterren films.
En ik heb ook duizenden slechte films gezien.
En geen eens gewaardeerd hier.
Maar ik moest toch even opkomen,voor dit nieuwe lid.
Vanwege onze kritische film collega.
Je kent hem wel
Zo zeg, je geeft ook wel eens 4 sterren. Jij bent me kritisch zeg, ik neem alles terug.
Je snapt geen zak van deze site en als je op deze manier ook met je roze brilletje naar het leven kijkt dan hoop ik maar dat je nooit echt tegenslag zal ondervinden want dan barst je bubbeltje.
Het zou gek zijn als de wereld alleen maar schitterende films af weet te leveren. Dan zou iedere regisseur of acteur even getalenteerd zijn. Alleen in jouw hoofdje uiteraard, daar kan het.
En dan wel mensen belerend en boos aanspreken die het vermogen bezitten om rommel van kwaliteit te onderscheiden.
PS: heb zonet weer met plezier 4 sterren uitgedeeld aan een bijzonder mooie film. Extra plezier aan beleefd omdat ik begrijp dat het niet normaal en standaard is dat zulke titels gemaakt worden.
- 2079 stemmen
Weet je, een tip voor jou.
Van laten we zeggen, uit mijn hoofdje.
Hoe jij dat zo, aller aardigst kan zeggen.
Gelukkig zijn er hier ook vele,die niet heel enthousiast worden.
Van jou reacties op leden.
Een beetje zelf reflectie van jou zijde,zou je sieren.
Maar dat komt in jou woorden boek,zelden voor.
Jij kaatst naar vele de bal, tot je er zelf eentje in je doel krijgt.
Dan is meneer beledigd.
En sterker nog, dan ga je nog vilein op het persoonlijke vlak ook worden.
Maar dat valt er gelukkig meer op.
Fijne film voortzetting.
Marvel/Dc
Prima popcornvermaak dat visueel gezien een bioscooprelease had verdiend, maar inhoudelijk wel weer een echte Netflixfilm is, met eendimensionale personages die wel op uitgekauwde wijze een monsterfilm-patroon volgen. Wrijving tussen vader en dochter (maar goddank houden ze het kort en simpel en ontbreken kinderen in dit verhaal bij de hoofdrolspelers), een monsterkenner die niet word geloofd en uiteraard een volledig geëvacueerde hoofdstad zodat de fun er eigenlijk met de actie al vanaf is voordat het los kan barsten. Been there, done that. Wel fijn dat ze nu eens Oslo kapot maken in plaats van New York of San Francisco zoals altijd in monsterfilms.
De film kijkt goed weg, heeft een prima spanningsopbouw aan het begin en de Trol is kolossaal en tof ontworpen, maar geef hem dan ook wat te doen. De film lijkt de handrem erop te houden, geen idee of dit budgettair nodig is of dat de schrijvers gewoon matig werk leveren, maar jammer is het wel. Ik stoor me er altijd kapot aan bij dit soort films dat er geen massa's doden vallen ook al is een tientallen meters hoog onverslaanbaar monster de vijand. Toch zitten er nog voldoende leuke momenten in en neemt de film folklore rondom de mythe van de trollen leuk mee, oa met hem bestrijden met geluid en licht.
In de slotseconden is het duidelijk dat er een tweede film gaat komen, daar heb ik zeker geen probleem mee. Hopelijk trekken ze dan wel alle registers open.
Hallo the oceanic six
Je mag kritisch zijn hoor dat ben ik ook maar zo kritisch begrijp ik niet dat je zo weinig 5 sterren geeft

Zelfs niet aan een film als Spider-Man No Way Home wat bijvoorbeeld mijn nr.1 film is

En andere toppers die een hele magere score krijgen van jou
Ik denk je wel iets TE kritisch ben
- 2079 stemmen
Hier hebben de Noorse film makers
Echt alles uit de kast gehaald.
De Troll is werkelijk Cgi technisch verbluffend mooi gemaakt.
Ook de ruige Noorse landschappen en bergen zijn, werkelijk schitterend in beeld gebracht.
Het verhaal is klein,maar raak.
Een orginele film,die visueel en naarmate de film vordert.
Steeds beter wordt.
Als fantasy film,is deze film fenomenaal.
Spannend en ontroerend een knap staaltje cinema.
Alathir
Best een leuke "rampenfilm". Ook het fantasierijke aspect is leuk gevonden. Het is weer een film die duidelijk weergeeft hoe fout de massa reageert. De massa is gewoonlijk verkeerd. Degene die anders denkt is een gek. Uiteindelijk blijkt Tidemann het bij het rechte eind te hebben. Eigenlijk werkt ze mee aan de trol zijn dood ook al beseft ze dat uiteindelijk zelf pas als het te laat is. Ze doet dan nog een laatste wanhoopspoging om hem te redden maar plots is de zon daar die wel heel snel opkomt. Het was een goede film met een prachtig creatuur, fantastisch ontworpen vond ik. Er is toffe actie en de acteurs waren me volstrekt onbekend maar wel goed. Noorwegen heeft nu een twee regisseurs die zich wat meer op het internationale rampentoneel hebben gezet. Roar Uthaug met The Wave en nu Troll en John Andreas Andersen met The Quake en North Sea (zeker die laatste was best goed). Troll is misschien niet zo geweldig als The Wave maar zeker een vermakelijke film om eens te bekijken.
Hallo the oceanic six
En andere toppers die een hele magere score krijgen van jou
Ik denk je wel iets TE kritisch ben
Mooi gesproken,met je eens hoor

Vascago
Dit is best wel slecht he. En toch was het best vermakelijk. Het is eigenlijk meer een opgepimpt SyFy of The Asylum filmpje. Leuk genoeg om te kijken, maar om hier nu 5* voor te geven is belachelijk.
schnoetsz
Night owl
Wat jammer! Ik vond het begin zo cool.
Maar het werd later echt te onlogisch. Ook de hoofdrolspeelster geeft wat irritatie... is ze nou voor de trol of tegen de trol?
Verder te veel cliché ...
Dingen niet goed uitgediept.
De trol is wel mooi neergezet en boeiend.
jpbosch
Waar ik mij het meest aan erger in dit soort 'rampenfilms' (of godzilla/king kong rip offs, you name it) is dat er altijd een dorpsgek in zit die het allemaal had voorzien, maar die niemand gelooft (zie ook independance day). Dan blijkt uiteindelijk dat hij gelijk had en dat alle andere mensen en dan met name de regering, het mis hadden. Zij geven dan vervolgens hun fout niet toe, neee ze blijven dan tot in den treure naïef en kortzichtig totdat het daadwerkelijke monster voor de deur staat.
lang pee
Troll was bij mij even boeiend als een warme droll, nee dit krijgt op imbd ook maar 5,8,vind dit nog veel. Afschuwelijke special effects en wat een duffe film....
Hendrie53
Ach ja, iedereen heeft uiteraard zijn eigen voorkeur en dat is goed, verschillende mensen, verschillende meningen, en dat is ook goed en als het je smaak niet is, nou, dan zijn er toch genoeg andere keuzemogelijkheden.
Troll is 'n fantasy film en dus sowieso FANTASTISCH... en dat is nou toevallig mijn oordeel. Loopt lekker, kijkt lekker weg, acteurs doen hun best, leuk gevonden plot, niet teveel, overdadige of gewelddadige actie, goede effecten, voor ieder wat wils... En het tijdstip van uitkomen van deze film in de donkere dagen voor kerst is natuurlijk grandioos gekozen. chapeau
Hendrie53
Heb je goed gezien.
En gelijk heb je

Heb je heel goed gezien, hij is gewoon hartstikke leuk en zo is 't...
Succes hier en veel film plezier
Martijnnn
Niet origineel, sterker nog bijna een collage van verschillende andere films wel erg leuk mer een aantal erg gave shots. Helpt waarschijnlijk ook mee dat ik de plekken herkende van een vakantie
macrobody
Noorwegen goes Hollywood. Er is iets wat we niet kennen dus moet het dood. Kom maar door met je pistooltjes en raketjes. Ondanks dat toch een leuke film geworden maar dat was meer vanwege de goede special effects en de bijrol van vader Tidemann.
Jij was liever met een allesverwoestende reus in dialoog gegaan?
macrobody
Blijkbaar was dat het plan van Tobias, maar dan wordt het vast een minder actievolle film. Hij was ook niet bewust iedereen aan het platwalsen, dat was meer vanwege zijn omvang en waar hij naar toe op weg was. En het opeten van lui die op zondag met bellen rinkelen of van torens schreeuwen (deze verzin ik erbij) kan ook geen kwaad toch?
Ik bedoel, je brengt het in je toon als een soort kritiek op de film, maar ik zou toch heel blij zijn als mijn overheid zware wapens in zet als er een reus op onze steden af komt lopen
Was wel een geinige film geweest als er gewoon nette onderhandelingen waren geweest waarna hij weer ging slapen in zijn berg
macrobody

Ja daar zullen wij in mening verschillen ben ik bang. Ik ben van mening dat iedereen wel voor zichzelf kan zorgen zonder dat de overheid ieders handje moet vasthouden. Uiteindelijk is het ook nooit de overheid die een probleem oplost. En als het een probleem oplost dan is het een probleem wat het zelf heeft creëert.
Als er iets is wat deze film laat zien is dat het probleem zichzelf oploste zonder hulp van bommen en granaten en de zogenaamde experts die ook maar wat aanrommelen.
Sergio Leone
Middelmaat.
Godzilla in Noorwegen. De film zegt het zelf op een gegeven moment. Behalve dat de trol wat menselijke kantjes vertoont, zit er niet zoveel verschil met dat soort film. Het grote voordeel van Troll is de satirische ondertoon, soms kiest men daar de gemakkelijke weg, soms voor meer zwarte humor. Maar het zorgt hoe dan ook voor een leuke vibe: de film neemt zich niet al te serieus. En dat is maar goed ook, want ondanks de goede bedoelingen is dit geenszins een meesterwerk.
2,5
filmfan0511
Dit leek me op voorhand wel een geinig filmpje te worden, maar uiteindelijk vond ik er jammer genoeg echt vrij weinig aan. De Noorse locaties zijn natuurlijk een plus, en dat het eens een keer Oslo is dat in de vernieling wordt gegooid is ook verfrissend, maar daarbuitenom doet Troll niets anders of beter dan de gemiddelde Hollywood-blockbuster. Een hele berg aan afgezaagde clichés, een resem aan oppervlakkige en oninteressante personages, het totale gebrek aan een spanningsboog.. En of hier nu een trol rondloopt, of King Kong of Godzilla, héél veel verschil maakt het niet. Er wordt wel wat Noorse mythologie aangehaald, maar dat bleef veel te karig wat mij betreft. Dit soort dingetjes hadden dan perfect opgevangen kunnen worden door leuke en goed in beeld gebrachte actie, maar ook die ontbreekt grotendeels. Ik had het gevoel dat er de hele tijd op de rem werd geduwd; het gaat nooit helemaal los, en de actie die er in zit is relatief kleinschalig van aard. Uiteindelijk bleef ik dus op elk vlak op mijn honger zitten, en begonnen domme dingetjes me des te harder te irriteren, zoals de helikopters die tijdens de aanval op ooghoogte en binnen het handbereik van de trol gaan vliegen, of heel Oslo dat binnen een paar uurtjes vollédig geëvacueerd en leeg is. Het zijn normaal geen zaken waar ik hard over val in dit soort films, mits ik een vermakelijke zit voorgeschoteld krijg, maar dat is bij Troll niet het geval.
2*.
Psycho-M
Met pijn en moeite een 2,5 ster.
Ik hou wel van fantasy films en folklore en grote monsters zijn ook altijd een plus.
De troll is best ok, maar ik irriteerde me aan die hoofdrolspeelster. 3x oog in oog gestaan met de troll en dan nog zeggen "nee, we moeten nog goed onderzoeken waar we nou mee te maken hebben." What the hell.
Ik had goede hoop, maar gedurende de film ebde dat steeds verder weg. Het verhaal, de stommiteiten etc. Heel jammer.
Het is zeker niet te vergelijken met Trolljegeren die alweer 12 jaar oud is en in mijn ogen een veel betere trollen film is dan dit vehikel van Netflix.
Dus mocht je net als mij teleurgesteld zijn in Troll en toch nog een andere trollen film willen kijken dan zet dit weekend Trolljegeren op. Duurt bijna even lang als Troll, maar is in mijn bescheiden mening een veel betere film.

Troll 2
2025

'Best bekeken niet-Engelstalige Netflix-film aller tijden' krijgt officieel een vervolg

Scarlet Street

Flammen & Citronen
Thriller / Oorlog, 2008

Guillermo del Toro's Pinocchio
Animatie / Fantasy, 2022
bergmythical creatureschepseloslo, norwaymonster movienorwegian folklore