• 9.376.802 stemmen

Geregisseerd door: Robert Harmon

Met onder meer: Rhona Mitra en Frankie Faison

Releasedatum: 18 maart 2004

Plot Highwaymen

"When murder is no accident, revenge is no crime."

Molly raakt betrokken bij een ongeluk als haar vriendin wordt aangereden door een auto. Maar ze heeft geluk, ze is de eerste die een aanslag overleeft van de psychopaat Fargo die zijn auto als moordwapen gebruikt. Rennie arriveert enkele minuten na het ongeluk op de plek des onheils. Rennie zit Fargo al jaren op de hielen sinds hij zijn vrouw bruut heeft vermoord. Rennie weet dat Fargo zijn mislukte poging om Molly te doden, wil afmaken en verzint een sluw plan om Molly te beschermen. Wat volgt is een kat-en-muisspel tussen de twee mannen met Molly als aas.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Zeker een goeie film, de spanning word goed opgebouwd en het is gewoon een lekker filmpje voor tussendoor!!

avatar van holmes

holmes

bah

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Rianneke_Dan schreef:

Helemaal mee eens. Geen bijzondere film, maar kijkt lekker weg.

avatar van tomtomdvd

tomtomdvd

Mooie film en mooi geluid van ronkende auto's. Waarom worden altijd alle films hier afgekraakt? Ik vond het een goede film, lekker weinig geouwehoer, er zit spanning en actie in, en mooie dames, wat wil je nog meer.

Echt een film die je gezien moet hebben....maar dat is mijn mening.

3.5 ster

avatar van eduard

eduard

Deze regiseur moesten ze vervolgen omdat die mijn tijd gestolen heeft met deze ontiegelijke slechte shit film.

0,5 ster

avatar van The_Game

The_Game

Makkelijke film, maar wel vermakelijk. Jammer dat de niet iets meer "verhaal" erin hadden gegooit. Verder is het voor een film van (maar) 75 minuten goed te doen.

Ik heb deze film al een eerder gezien ik vind hem zelf heel matig.

2,5

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Hé leuk, een film met twee acteurs uit Stephen King-verfilmingen; Frankie Faison ("Langoliers", en verder o.a. "The Silence of the Lambs") en Colm Feore ("Storm of the Century", en verder o.a. "The Insider").

Plus de regisseur van "The Hitcher". Mijn interesse is alvast gewekt!

avatar van brimbram

brimbram

het had wat meer kunnen zijn, jammer. verder was hij vrij kort en standaard, ondanks een paar verrassende wendingen

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Was wel vermakelijk. Plus hij is lekker kort, kijkt makkelijk weg. 3*

avatar van Purmerend

Purmerend

De tijd vliegt inderdaad voorbij met deze film. 2*

avatar van Minority_Check

Minority_Check

het was toch jammer dat het zo kort was

het begon heel erg leuk maar eindigde te snel

avatar van mikey

mikey

Zoveelste killer car filmpje. Toch is deze best aardig omdat hij mens-machine als 1 geheel, best op een originele manier neer zet. Het feit dat de auto (en wat voor een) het lichaam is en de bestuurder de ziel. En dat de auto het evenbeeld is van de bestuurder. Vet cool dus. Het verhaal an sich is ook erg smakelijk.

Kort, vaak een niet zo realistisch maar best action packed. het einde is dan wel weer erg slecht zeg.

Film had wel veel beter kunnen zijn. 3

avatar van nightbreed

nightbreed

Vermakelijk en bescheiden stukje onzin, een film die je het beste kunt kijken als je geestelijk moe bent en dus absoluut geen zin hebt om ook maar 1 seconde te hoeven nadenken.

De regie is dik in orde en de acteerprestaties zijn wel ok.

Het script is niet om over naar huis te schrijven maar dat kun je ook niet verwachten van dit soort films.

Ik heb me in ieder geval geen seconde verveeld bij deze film.

Cijfer: 3

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Helemaal met je eens nightbreed.

Ik had ook even zin in een korte film met een niet al te ingewikkeld verhaal en dat is wat je krijgt als je hem gaat bekijken.

Gewoon een lekkere 'recht toe recht aan' film, die eigenlijk geen seconde verveeld.

Caviezel en Mitra (Erg mooie vrouw btw! ) hoeven zich niet uitermate in te spannen om het tot een vermakelijk geheel te smeden.

Kortom een lekker tussendoortje!

avatar van Mescaline

Mescaline

Deze film afgelopen nacht gekeken.

Had geen zin in een langdradige en moeilijk te volgen film(ik was al aardig moe).

En zoals hier al eerder wordt beschreven is deze film perfect voor zulke momenten niet nadenken lekker kijken genoeg actie niet langdradig en een korte speelduur.

Kortom een prima tussendoortje waar je wel wakker van blijft.

3,5 sterren.

avatar van reflection

reflection

Slechte film,

Acteer werk is zeer tragisch

De auto's die zich in deze film voorkomen, zijn:

lelijk en overdreven.

de actie scenes zijn zo ongeloofwaardig.

het enigste wat nog een beetje leuk in deze film is, is die meid.

daarom 1 ster, maar voor de rest PULP!!!!

avatar van Mescaline

Mescaline

Film voor de 2de keer bekeken..

Stem blijft staan op 3,5.. standaard verhaal.. maar door de leuke uitwerking toch iets beter dan een gemiddelde film.

Acteren was idd niet al te sterk.. maar daar irriteerde ik me niet aan in deze film.

avatar van Gang_Star

De auto's die zich in deze film voorkomen, zijn:

lelijk en overdreven.

PARDON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Die is maf..

De auto's die in deze film voorkomen,

vooral die Plymouth Barracuda HEMI 1968,

zijn magistraal mooi.....

De rest van de film is ook best vermakelijk.

3,5

avatar van Zinema

Wat sterk begint ontaard al snel in clichématigheid om met slappe hap te eindigen. Jammer want hier had wel wat meer in gezeten. Onderhoudend, dat wel. Gemiddeld.

avatar van Abel Wulf

Abel Wulf

Het verhaal op zich is best aardig. Het is echter te weinig uitgewerkt. De film gaat soms veel te traag waardoor de interesse verslapt. De actie scènes met wagens is voor mij vrij flauw en te doorzichtig. Al bij al een gezellige prent maar ook niet meer.

avatar van Spetie

Matige thriller die op zich nog best onderhoudend is. Het verhaal is op zich niet slecht, maar de film doet er te weinig mee. Ook de actie is maar vrij matig. Ik had persoonlijk nog op een spectaculaire ontknoping gehoopt, maar die blijft helaas uit. Ook de bad-guy maakt niet echt indruk en komt in de verste verten niet in de buurt van bijvoorbeeld een Hauer in The Hitcher.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Plot heeft overeenkomsten met Death Proof (2007)

avatar van Steve-a

Steve-a

Is dit niet een ripp-off van zijn eigen The Hitcher?

avatar van Thijvij

Thijvij

gisteren gezien, ik vond het een toppertje. Spanning goed opgebouwd, voorspelbaar, dat wel, maar gewoon een lekkere tussendoorsnack

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Toch zeker wel aardig.

Vermaakt goed en kijkt lekker vlot door de korte speelduur. Ook de cast en het verhaal mogen er best wezen. Dikke 3,5*

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Weet niet echt wat ik hiervan moet zeggen.

De film lijkt leuk te zijn en spannend en het is ook zo dat deze van dezelfte regiseur van The Hitcher is. Maar helaas stort de film regelmatig als een kaartenhuis in elkaar en neigt het regelmatig naar de saaie, houterige kant. Spannend is deze film ook amper en het rammelt aan alle kanten. Jim Cazeviel deed het nog wel goed maar die meid vond ik echt een stuk minder en kwam ook best vaak irritand en overdreven over. Verder zat die psychopaat in die auto wel weer goed in elkaar en het was af en toe ook wel even genieten van typische autoachtervolgingen in oldtimers. Maar het blijft toch zo vaak haken. En dat is erg jammer!

Verder wel opmerkelijk dat dit verhaal erg lijkt op Death Proof en dat DP uit 2007 komt en deze uit 2004. Je zou haast zeggen dat dit jatwerk is.

Maar verder wisselvallig filmpje. Krappe 3,0*