• 9.376.523 stemmen

Genre: Familie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Stewart Raffill

Met onder meer: Christine Ebersole, Jonathan Ward en Tina Caspary

Plot Mac and Me

"Eric's new in the neighborhood. Mac's new on the planet."

Het buitenaardse wezen weet te ontsnappen aan de experimenten die hem te wachten staan en verstopt zich in de auto van een vaderloos gezin op weg naar hun nieuwe woning. Het wezen vernielt veel in het huis en niemand gelooft de in een rolstoel zittende zoon des huizes of het buurmeisje. Ze noemen het wezen Mac en zien dat het contact zoekt met soortgenoten en graag Coca Cola drinkt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

De mooiste scène in de film is als het jongetje tegen het wezen zegt: 'Fuck off! You silly E.T. clone'

[/washetmaarwaarmodus]

avatar van EmDee

EmDee

Was dit de eerste hoofdrol voor Dobby de huiself?

avatar van Jordy

Jordy

Komt me erg bekend voor... wordt dit niet ergens belachelijk gemaakt ofzo?

avatar van savi_7

savi_7

geen verkeerde film, heb nooit begrepen waarom deze onder doet aan ET??

Are you serious?

avatar van savi_7

savi_7

Jahoor, deze film is meer op de kids gericht dan E.T.

Heb deze toen ik nog jonger was erg vaak gezien en vond het altijd een erg leuke film. Zou hem graag nog eens zien.

avatar van leach

leach

een heel leuke kinderfilm, veel gezien, kdenk wel niet dat hij zo goed zou zijn moest ik hem nu terugzien

avatar van Wouter

Daar kun je vergif op innemen.

avatar van Wouter

"Unlike you have ever seen" hahaha

avatar van Adrenal

Adrenal

Ik heb gelezen dat dit eerder een reclamefilm is dan een echte film (MAC leeft op coca-cola, hamburgers en Skittles) en MAC staat voor Mysterious Alien Creature. Dit moet ik zien!!

avatar van Raffael77

Raffael77

Toen der tijd een fantastische film. Hij was die tijd ook erg grappig. Nu weet ik niet of hij net zo leuk is als toen. Ik zie hier stemmen staan die zo laag zijn dat het niets is maar ik denk ook dat veel films van vroeger gedateerd zijn. Toen leuk voor die tijd en nu niet meer.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11913 berichten

Doelgroep-film waarbij ik me kan voorstellen dat dit voor veel mensen een hoge jeugdsentimentele waarde heeft. Mierzoet, braaf en irritante aliens, een paar aardige momenten. Ik vond de film voor een familiefilm trouwens behoorlijk gewelddadig.

avatar van teigertje

teigertje

• 2076 stemmen

Deze film was vroeger een bekende video hit.

Met een kleine knipoog naar E.T. uiteraard verre van dat niveau

Maar toch heeft deze film,iets speciaals.

De kinderen die de hoofdrol vertolken, spelen ontzettend leuk.

En de buitenaardse wezens, zijn knullig gemaakt.

Maar deze film,heeft zo warme en fijne vibe.

Wat hem ontzettend leuk en zelfs aandoenlijk maakt.

Een voorbeeld iets niet in effecten hoeft uit te blinken.

Maar toch de kracht heeft.

Een echt mooie en zeer vermakelijke familie science fiction film te wezen.

Ook de eigties muziek is erg mooi.

Blijft een op zijn manier, echt een hele leuke en hele vermakelijke film.

avatar van Basto

Basto

• 11951 berichten

Komt deze maand uit op 4k bij Vinegar Syndrome.

Voor de liefhebber.

avatar van 80&90’s Nostalgia

80&90’s Nostalgia

Omdat Vinegar deze gaat uitbrengen als een VSU Edition, een poging gegeven op Youtube, waar die volledig en in relatief goede kwaliteit op staat. Precies wat ik al dacht, een cheap-ass ripoff van ET. Ik gok ook dat de broer van de regisseur aandelen had in McDonald en CocaCola, die sluikreclame was echt 2much, met als toppunt die hele dans scene met Ronald McDonald in de Mac. Ze dachten laten we die alien ook maar meteen zo noemen

Verhaal: soort van gesmolten ET in een rubber pak dat gedurende de hele film loopt te fluiten naar een jongetje in een rolstoel… mogelijk vermaak voor de aller kleinsten.

Enige pluspuntje is de score van Alan Silvestri, die bij vlagen wel mooi klonk. Hoe ze hem hebben weten te strikken voor dit gedrocht… Joost mag het weten..

Sorry Vinegar, maar die 45€ blijven mooi in de pocket. Als ze zo doorgaan met deze lijn jagen ze alle klanten weg.