• 9.373.066 stemmen

Met onder meer: Carmen Machi, Quim Gutiérrez en Justina Bustos

Gesproken taal: Spaans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Amor de Madre

José Luis heeft eindelijk de liefde van zijn leven gevonden en wil in het huwelijksbootje stappen. Maar voor het altaar loopt het mis. Zijn overbezorgde moeder besluit hem te vergezellen op wat zijn huwelijksreis zou zijn geweest, om het geld van de reis niet te verspillen. Hij wordt gek terwijl zijn moeder geniet van de reis van haar leven.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Mickey b

Mickey b

Sinds ik Spaans leer heb ik een zwak gekregen voor Spaanse films en series en daar is Netflix een ideale bron voor. Zo heb ik Quim Gutiérrez leren kennen. Speelt meestal in komedies de wat simpele man. Maar vind deze acteur echt wel goed. Zo ken ik hem van de serie El Vecino en de film Te quiero imbécil. Ook in deze film is hij de man die voor het altaar wordt gedumpt en zijn reeds betaalde huwelijksreis dan maar met zijn moeder uitvoert. Op deze reis leert hij veel over zichzelf en zijn moeder. Leuk verhaal en met zeer mooie plaatsjes, want speelt zich af op het tropische eiland Mauritius. Je krijgt er echt een zomers reisgevoel bij en ik heb onmiddellijk zin om ook naar daar eens op reis te gaan. Ook de relatie met zijn moeder is misschien wat voorspelbaar maar een leuke invalshoek. Ondertussen worstelt Quim Gutiérrez met zijn liefdesverdriet en ondergaat hij ook een vakantieliefde. Allemaal zeer aangenaam in beeld gebracht. Ook is er een leuke klik bij de acteurs die er zichtbaar plezier in hebben. Deze mag zich zekerlijk meten met Hollywoodproducties. Aanrader als je de Spaanse taal kan appreciëren. Voor mij hoort deze film toch wel bij mij toppers, vnl. door de sfeer en de verhaallijn. 4,5*

avatar van Black Math

Black Math

Zoals wel vaker bij komedies is dit een film die erg geforceerd aanvoelt. Alle goede ideeën zijn wel zo'n beetje uitgemolken. Het idee dat iemand bij het altaar gedumpt wordt en daarna met tickets voor een huwelijksreis achterblijft is niet heel gek. En ja, dan ga je met iemand anders. Als ik de hoofdpersoon was, had ik mijn eigen ticket aan mijn vader gegeven, maar goed, in de film is de vader er niet erg geïnteresseerd in.

Maar goed, dan kom je dus op de locatie terecht en wordt er door de manager duidelijk gemaakt dat alleen verliefde stelletjes welkom zijn, en daar gaat het mis. Dat moeder zich voordoet als de bruid van haar zoon voelt zo geforceerd en flauw aan. En vervolgens duikt die manager natuurlijk om de haverklap op, heeft geen respect voor privacy en dat voelt ook behoorlijk geforceerd aan. Het is zo afgezaagd en ik viel op een gegeven moment kortstondig in slaap. Aan het einde poogt de film tot verdieping van de relatie tussen moeder en zoon, maar met zo'n belachelijke setting werkt dat natuurlijk niet. Het resultaat is een film die overal de mist ingaat. 0,5*.

avatar van soom

soom

Heel erg leuk. Charmant, fris, geweldig. De prachtigste beelden veroveren tot en met. Een vakantiegevoel dat de hele film doorwerkt. Heerlijk verhaal ook, mooie grappen. Lekker hoor.