• 9.374.511 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: Dustin Mills

Met onder meer: Brandon Salkil, Janet Jay en Dustin Mills

Plot Snuffet

"His judgement will be felt."

In een wereld waar mensen en poppen samenleven, bestaat er een ondergrondse groep genaamd de Flame. Ze geloven dat God de mens naar zijn evenbeeld heeft gemaakt en achten poppen daarom een gruwel. De leider van de groep plaatst video's waarin hij over de superioriteit van de mens praat, maar na tien jaar heeft hij besloten om een tandje bij te zetten. Hij ontvoert een pop, doodt hem voor de camera en plaatst de video online. Dit trekt de aandacht van een jonge vrouw die dezelfde overtuigingen heeft als hij.

Helmut T Fosch

Giggles Mouthworthy

Melissa Schweine

Teacher/Baby Buttons (stemrol)

avatar van Shadowed

Shadowed

Niet doorheen te komen.

Nog een film erbij en ik denk dat ik Dustin Mills op de nummer #1 kan zetten van de allerslechtste regisseur (voor mij). Technisch gezien is dat niet helemaal eerlijk als je naar zijn loopbaan kijkt. Vrijwel elke film van hem bestaat uit een goedkoop project, maar de films waarin hij poppen moet gebruiken zijn waarschijnlijk niettemin een aanzienlijk stuk ondraaglijker.

The Puppet Monster Massacre vond ik al een bedenkelijke film van dezelfde regisseur, maar het verschil in de toonzetting tussen deze film en die film is toch wel erg groot. Snuffet speelt eerder in op schokkende beelden en serieuze maatschappijkritiek. De gemene ideeën zijn er wel, maar het blijven nog steeds poppen die hier uit elkaar worden getrokken. Het komt allemaal eerder lachwekkend over. Het zal dan wel een diepere betekenis hebben, maar ik vind het allemaal maar domme idioterie.

Het helpt vervolgens ook niet als je een film regisseert die niet eens een uur duurt, en vervolgens 10 minuten daarvan laat bestaat uit een man die wat Dr. Bibber onderdelen uit een pop haalt. Het is allemaal erg zielloos gedoe, volledig uitgesmeerd over een volledig uur dat vervolgens nergens een degelijke indruk kan achterlaten. Wat het wel kan achterlaten, is de impressie dat we allemaal maar blij moeten zijn dat Mills nooit een groot budget heeft gekregen voor Snuffet, want zijn geest zit waarschijnlijk vol met allerlei zieke fantasieën. Die perceptie wordt pas duidelijk wanneer je de film zelf kijkt, ik ga het allemaal niet eens beschrijven.

Verder rest er een film die vooral als een tang op een varken slaat en onkundige na onkundige scene includeert. Ik denk oprecht dat als iemand rondloopt met een draaiende camera en deze van de hoogste verdieping laat vallen dat ik het leuker vind om te zien dan deze film. Buiten wat smeerlapperij is er namelijk niets zinnigs te vertellen hierover. Vervolgens komt de film aankakken met een dom geschoten seksscène en toen was de bombarie al helemaal compleet.

Ik heb zelf verzocht om de film op de site te zetten zodat ik het een beoordeling kon geven, maar ik wist vooraf duidelijk niet waaraan ik begon. Snuffet is toch wel het meest nutteloze project dat ik in tijden heb mogen aanschouwen. Een idiote film gemaakt door een regisseur met idiote talenten. Wie The Muppets niet te behappen vond, zal waarschijnlijk huilend terugrennen naar die reeks na het aanschouwen van Snuffet.