• 9.373.024 stemmen

Geregisseerd door: Hannah Barlow en Kane Senes

Met onder meer: Aisha Dee, Hannah Barlow en Emily De Margheriti

Plot Sissy

"#triggered"

Cecilia, die de bijnaam Sissy meekrijgt, is een succesvolle social media influencer. Ze waant zich als in een droom tot ze haar vroegere beste vriendin Emma weer tegen het lijf loopt. Aan hun hechte vriendschap kwam destijds een einde door de pestkop Alex. Nu nodigt Emma Cecilia uit op een vrijgezellenweekend in de bergen. Daar komt Sissy opnieuw in aanraking met Alex. Hoog tijd voor wraak.

avatar van Shadowed

Shadowed

Nieuwe Shudder.

Opnieuw weer een original vanuit dit platform dat gewoon niet weet aan te slaan. Ik weet niet wat het is. Of ze financieren in de verkeerde bronnen, of ze weten nooit waar ze aan beginnen. In ieder geval moet ik zeggen dat vrijwel alle tegenwoordige horrorfilms vanuit dit platform gewoon niet echt een indruk weten te wekken.

De USP van deze film komt in de vorm van Dee. Een killer met een onstabiele en bedriegende persoonlijkheid, die ons voor een erg lange tijd laat geloven dat ze juist de final girl is. Dat tij keert al snel en beginnen we met een ander pad, maar datzelfde pad komt niet veel verder dan af en toe een fronsje met de wenkbrauw. De kills zelf mogen ook best origineel en bijzonder zijn, maar grafisch of indrukwekkend nooit. Pas in de finale komen voorzichtig de eerste echte effecten in beeld.

Eenmaal de film het bij wat gruwelijkere kanten zoekt slaat het best aan, maar regisseurs Barlow en Senes vormen een te kleine factor om de film te dragen. Visueel te plat en qua spanning nutteloos. Het voordeel is dat het door al die bizarre dingetjes nog wel aardig weet weg te kijken en eenmaal de horror inslaat er een degelijke flow hangt, maar daarmee zijn de meeste complimenten wel weggegeven. Net iets beter, maar niet bijzonder.

avatar van joolstein

joolstein

Laat het maar aan de Australiërs over om met prima opvallende horrorfilmpjes te komen! Streamingdienst Shudder heeft daar blijkbaar een neus voor en verzorgde dan ook de VOD voor de Amerikaanse markt en over het algemeen wordt de film dus goed ontvangen! Wat op zich nog best bijzonder is want met de bloederige scenes is het behoorlijk visueel en niet zo gauw de meest publieksvriendelijke film!

Beste tienervrienden Cecilia, bijnaam Sissy en Emma komen elkaar weer tegen. Cecilia, een influencer, een zelfhulpgoeroe met meer dan 200.000 volgers op Instagram, wordt uitgenodigd voor Emma's vrijgezellenweekend, echter daar komt ze haar pestkop Alex van de middelbare school weer tegen. Het volstaat te zeggen dat dit vrijgezellenweekend geen gezellige of vellige plek zal zijn...

Eng of schokkend kan ik de film niet noemen, maar dat is voor doorgewinterde horrorfan toch al lastig, maar het bloed vloeit rijkelijke en er is leuke galgenhumor. Hahaha die kangoeroe-roadkill grap of het gezichtsmasker dat "Elon Mask" heet ! Aisha Dee is geweldig in de titulaire rol. We kunnen niet anders dan een beetje voor haar duimen, ook al neemt ze steeds wanhopiger maatregelen om te ontsnappen aan de gevolgen van haar acties.

Hoewel je een redelijk goed idee hebt van waar het naartoe gaat als alles eenmaal begint, was het wel ontzettend leuk om daar te komen! Praktische effecten en make-up vermengd met donkere humor en wat Ozploitation-gekheid leveren wederom een zeer vermakelijke film op!

avatar van mrkos

mrkos

Sissy

Oke oke, geen verkeerde drama horror over een meisje Cecillia (Sissy) die na heel wat jaren haar oude vriendin Emma weer tegenkomt. Sissy en Emma waren vroeger beste vriendinnen totdat pestkop Alex alles verpestte tussen hen. Nadat de meiden elkaar weer tegen zijn gekomen nodigt Emma haar uit om mee te gaan naar een afgelegen huis in de bergen om Emma's vrijgezellenweekend te vieren met haar vriendin en vrienden. Helaas is Alex daar ook en die is niet veel veranderd.

De kills waren soms best smerig en aardig goed in beeld gebracht. Vooral die van haar beste vriendin Emma. Aisha Dee speelde haar rol echt heel overtuigend en kwam ook echt over als een onstabiele meid met persoonlijkheidsstoornis waar je niet weet of ze nu weer lief of kwaad gaat doen.

Zal hem niet snel nog een keer kijken, maar voor 1 keer was het prima te doen.

3 sterren.

Wat een bizar slechte en irritante dialogen in deze film zeg, gewoon in en in triest. De personages zijn ook stuk voor stuk te verwaarlozen, vooral die dude is verschrikkelijk met zijn opmerkingen die echt nergens op slaan.

"I want to fuck this house" "Why do you have to gender her? " terwijl er geen enkele reden voor was. "You're being homophobic" wanneer een vriendin van hem iets zegt wat totaal echt niets daarmee te maken heeft.

Dit is zo'n film die gewoon het zo in je face wil duidelijk maken dat ze echt elk vakje hebben aangevinkt. Daarnaast waren bepaalde kills ongelooflijk slecht gedaan, kan gewoon echt niet. De badkamer scène....

Enige voordeel (I guess) is wanneer zulke verwerpelijke personages eraan gaan het wel te waarderen valt. Verder gewoon heel erg slecht.

joolstein schreef:

Dat is goede humor? Ik ervaar her zelf als bijzonder goedkoop, slecht, nivealoos eigenlijk. Sorry.

avatar van Corcicus

Corcicus

Dat het uiteindelijk een vrij klassieke slasher zou worden, had ik niet zien aankomen. De gore is zelfs vrij degelijk. De genante close-ups en andere eigenaardige montage-ideetjes hadden de brainstorm room echter nooit mogen verlaten. Rest nog het gegeven dat de hele film draait rond een kliek ergerlijke trienen die, getooid in regenboogvaandels, tegen elkaar op zeuren tot de kijker hoorndol in de zetel ligt.

avatar van blackwolves

blackwolves

begin van de film was maar saai maar wanneer de vriendin van vroeger degene ontmoet van vroeger begint het iets of wat maar het duurt wel tot bijna het einde van de film dat er echt horror inkomt. dacht eerst zal wel niet erg veel zijn een paar tiners die wat lol maken en een ervan heeft jaloerse tiner die haar haat en haar een gek noemt maar na een tijd zien we ook de reden waarom ze haar zo haat. dus ja horror duurt wel even daarna gaat het in volle vaart en blijkt dan toch juist te zijn wat de tiner van haar zei

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Vond deze Verrassend goed en heb mij hier zot mee vermaakt. Van begin tot einde zat het allemaal goed in elkaar en tuurlijk ist ene met hoog b-film gehalte, maar da's nooit dé reden om een film, zeker in het horrorgenre minder te vinden. Ik vond het lekker, entertaining en vlotte rit. 8je.

avatar van mrklm

mrklm

Cecilia [Aisha Dee] heeft de trauma’s van een pestverleden in iets positiefs omgezet door haar ervaringen te delen online en heeft daardoor een groot aantal volgers. Wanneer ze plotseling oog in oog staat met haar jeugdboezemvriend Emma [Hannah Barlow] voelt ze zich overrompeld, maar toch besluit ze in te gaan op een uitnodiging voor Emma’s verlovingsfeest, niet wetend dat ze daar geconfronteerd wordt met haar grootste plaaggeest Alex [Emily de Margheriti]. De zwartkomische thriller toont wat de gevolgen zijn en speelt op aangename wijze met het verwachtingspatroon. Verwacht dus een paar originele wendingen en (voor de liefhebbers) het nodige aangename bloedvergieten, Aussie-style!

avatar van Collins

Collins

Het centrale personage in de film is Cecilia die als influencer voor een suikerzoete roze wand positieve zelfhulpboodschappen de wereld instuurt. Als de camera is uitgeschakeld ziet de kijker via een kleine rondgang door het appartement van Cecilia, een eenzaam personage dat emotioneel niet stabiel is en kampt met een minderwaardigheidscomplex. Een toevallige ontmoeting met een jeugdvriendin trekt Cecilia uit haar isolement en opent oude wonden, die door geen enkele zelfhulpvideo meer kunnen worden gedicht.
Het aardige in het verhaal is de omstandigheid dat Cecilia zowel slachtoffer als dader is. In het leven van haar jeugdvriendin Emma neemt zij geen echte plek in. Ze is een buitenstaander en wordt door Emma‘s vriendenkring die uit bijzonder vervelende mensen bestaat, ook zo behandeld. Bovendien is de jeugdvriendin nu een volwassen vrouw. Cecilia is dat ook, maar hangt vanwege haar psychische problemen nog erg aan die jaren van vriendschap. Zij denkt nog vaak aan vroeger en koestert haar gekleurde herinneringen. Ze leeft in een droomwereld.
Cecilia geeft als influencer tips aan haar volgers om zich beter te voelen, maar is zelf een psychotische persoonlijkheid. In enkele scènes waarin Cecilia haar woede ventileert op de wereld die haar niet de aandacht schenkt die zij verdient, is dat aspect van haar karakter goed te zien. We zijn gewaarschuwd. Cecilia is evenals de andere personages niet per se symphatiek, maar ze is vanwege haar complexe psyche wel interessant. Aisha Dee die haar speelt is bovendien erg leuk om te zien. De andere personages zijn gewoonweg ergerlijk vervelend en gedragen zich voorspelbaar.
De moorden zijn redelijk expliciet en afschuwelijk, maar hebben een luchtige touch. Een groot deel van de verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de muziek. Die is vanaf het begin van de film al lichtvoetig en blijft dat tijdens de meer bloedorstiger scènes ook. De speciale effecten zijn trouwens aangenaam goed. De blijven zelfs kwalitatief overeind bij het gebruik van slow motion. Goed gedaan en prima amusement.
Sissy is een aardige horrorthriller met een psychologische laag die afneemt naarmate de geweldspiraal toeneemt. Jammer van de plotse disbalans. Juist de balans beviel me. Sissy is ook een horrorthriller met voor de hand liggend commentaar op de gevaren van sociale media en de valsheid van influencers. Het is jammer dat het verloop van het verhaal niet erg verrast en de speelduur niet iets werd ingekort. Daar staat tegenover dat het onderliggende toontje tamelijk luchtig is, Aisha Dee een leuke actrice is en de effecten gewoon goed zijn.