• 9.375.227 stemmen

Met onder meer: Omar Sy, Laurent Lafitte en Izïa Higelin

Gesproken taal: Frans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Loin du Périph

"Two cops. One case. No clue."

Ousmane Diakité en François Monge zijn twee agenten met zeer verschillende stijlen, achtergronden en carrières. Jaren geleden werkten ze samen, maar het leven haalde hen uit elkaar. Het onwaarschijnlijke duo wordt opnieuw herenigd voor een nieuw onderzoek dat hen helemaal tot in de Franse Alpen brengt. Wat een eenvoudige drugsdeal leek, blijkt een grootschalige criminele zaak te zijn, gewikkeld in gevaar en met onverwachte komische toestanden.

avatar van scorsese

Redelijke film waarin twee agenten met elkaar moeten samen werken als ze het lijk van een drugsdealer vinden. Een vrij standaard buddy-cop-movie en actie-komedie. Het plot is nergens origineel te noemen, maar er zit genoeg vooruitgang in. Een aantal aardige actie-scenes en de humor is afwisselend flauw en grappig.

avatar van Spoelworm

Spoelworm

Die Franse reus Omar Sy vind ik een behoorlijk sympathieke gast en ik heb genoten van de films die ik van hem gezien heb. Ik was daarom aangenaam verrast toen ik een nieuwe film op Netflix tegenkwam waarin hij een hoofdrol vertolkt.

Helaas is dit allemaal niet van een bijster hoogstaand niveau.

Je kunt er waarschijnlijk geen buil aan vallen als je het op een regenachtige zondagmiddag bekijkt , maar ik heb hem op de helft al afgezet.

Geen sterren van mij derhalve, enkel advies.

Omar Sy, je kunt betere producties krijgen kerel.

avatar van deRappe

deRappe

Ach...voor zo'n tussendoortje viel het me nog geeneens tegen...

avatar van Goldie63

Goldie63

Zeer flauwe film. Vooral continue dat links propagandistische geleuter begon me de strot uit te hangen.

avatar van algore

algore

lekker hedendaags met veel zwart wit grappen en snelle actie. de papegaai grap was best leuk en ook zijn reactie. topacteur die Omar, maar die Lafitte was te boring om Hobbs en Shaw nivo te halen. Wel raar dat de aanslagplegers tegen ipv voor de islam zijn. soort hedendaagse woke geschiedvervalsing, maar ja anders geen geld van netflixi, maar dat maakt t wel erg zwak en laf.

avatar van schumacher

schumacher

Niet mijn ding.

Ook teveel woke gedoe alweer.

Maar de film kon me sowieso niet bekoren.

avatar van stinissen

schumacher schreef:

Niet mijn ding.

Ook teveel woke gedoe alweer.

Maar de film kon me sowieso niet bekoren.

Inderdaad het wordt steeds erger...

Saai en standaard buddycop filmpje.

Snap niet echt wat er woke aan zou moeten zijn maar soit. Tenzij je anti-racisme woke noemt.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Louis Letterier, na een handjevol Engelstalige films ala Transporter, Unleashed en Clash of the Titan op zijn rekening genomen te hebben, besluit hij het nu eens in zijn eigen moederstaal te zoeken. Namelijk met The Takedown.

The Takedown? Verrek, het is een vervolg op die ondergewaardeerde maar toch zo leuke On the other side of the tracks met Intouchable-ster Omar Sy. Die momenteel weet te schitteren in de Franse cinema.

Omar Sy is na tien jaar terug van weggeweest als Ousmane en het lijkt erop dat hij na die lange tijd de banden moet zien te hervatten met zijn voormalige collega Monge. Waar Ousmane nog altijd de trekjes van de straat blijft houden, maar ondertussen wel kampt met zijn rol als huisvader van een puberzoon, lijkt Monge zijn midlife-crisis vakkundig te kunnen weg te moffelen. Dan op het Gare Du Nord wordt er een halve lijk gevonden in een van de harmonica's van een TGV. Maar waar is de andere helft dan?

Met een beetje tegenstribbeling gaan Ousmane en Monge samen aan de slag en verruilen ze de Parijse getto's voor een oord bij de Franse alpen. Een oord die wel de voorbeelden van Marie Le Pen in acht neemt. De andere helft van het lijk wordt al snel gevonden, ze moeten het trieste nieuws neerleggen bij de moeder terwijl de kippen in haar woonkamer rondlopen en komen erachter dat het weer eens om drugs ging.

Loin du Periph ofwel The Takedown is gewoon weer een plezier om naar te kijken. De speursmurfenwerk wordt afgewisseld met heerlijke en soms ook wel erg foute puberale humor. Daarnaast lijkt de film ook de vele actuele zaken op de schop te nemen (MeToo, woke, de rechtse opstand in Frankrijk, de term "narcist"... maar opvallend genoeg zie je daarentegen van de corona niks terug) en zijn ook de vechtpartijen en achtervolgingen prima van de partij. Het pief paf poef lijkt hier een beetje vaak vergeten te worden.

Leuk Netflix-vermaak voor de zondagavond. Ik ben een van de recordkijkers geweest.

Aha. Ik had er geen idee van dat dit een vervolgfilm was.

avatar van M(O)H

M(O)H

Het verhaal zelf is flinterdun, maar de komische momenten maakt het nog te behappen.

Net aan een voldoende.

avatar van huiguh

huiguh

Dit slaat volkomen de plank mis...

Heb het deel hiervoor niet gezien (wist 5 minuten geleden niet eens dat het bestond) maar lijkt me ook niet een must-see...

avatar van Mickey b

Mickey b

Zie Omar Sy graag spelen, maar in deze film is het wel wat minder. Typische buddy-politie film met nodige actie en humor. Maar actie was iets te braaf en humor iets te vlak. Karakterkeuze vond ik wel goed. Duo Omar en Laurent pakt wel. De ene de stoere bad-ass en de andere de rechercheur in kasjmier pak. Dialogen ok, maar zoals gezegd vind ik het allemaal bij momenten wat geforceerd en zelfs chaotisch. Grafisch is alles wel vrij kleurrijk in beeld gebracht. Duur film mocht wat mij betreft iets korter. Vind de film ‘Demaine tout commence’ en serie ‘Lupin’ met Omar Sy wel veel beter als het louter over Sy gaat. Vandaar deze 3* Ter info: wist dus ook niet dat dit een vervolg is. Franse titel van eerste film: De l'Autre Côté du Périph. Misschien deze wel eens bekijken op een doordeweekse dag. Als ik hem al ergens kan vinden. Dateert blijkbaar al van 2012.

avatar van schram101

schram101

schumacher schreef:

Wat dan precies?

avatar van macrobody

macrobody

Wat een kinderachtige film die zeker niet bijdraagt aan een verdraagzaam klimaat waarbij ieders mening wordt gerespecteerd ongeacht hoe ver die is verwijderd van de gangbare.