• 9.375.076 stemmen

Met onder meer: Denis Ménochet, Isabelle Adjani en Khalil Ben Gharbia

Gesproken taal: Frans en Duits

Releasedatum: 4 augustus 2022

Plot Peter von Kant

De succesvolle regisseur Peter Von Kant woont samen met zijn assistent Karl die hij slecht behandelt en vernedert. Via de grootse actrice Sidonie ontmoet Peter Amir op wie hij verliefd wordt. Hij stelt Amir voor in zijn flat in te trekken en brengt hem in contact met de filmwereld. Maanden later is Amir internationaal doorgebroken en verbreekt hij de relatie met Peter.

MUBI schreef:

With this modern take on the renowned film The Bitter Tears of Petra Von Kant by Rainer Werner Fassbinder, François Ozon delivers a cruel satire of the celebrity. Isabelle Adjani and Hanna Schygulla complete the cast, led by Ozon’s regular Denis Ménochet, with outstanding performances.

Bron

avatar van pampelonne

pampelonne

Mijn favo regisseur, wanneer is de release van deze film?

pampelonne schreef:

Mijn favo regisseur, wanneer is de release van deze film?

Bioscooprelease in 2022 (September Film). Releasedatum is helaas nog niet bekend.

avatar van mrklm

mrklm

Ozons poging om in de voetsporen te trainen van de uiterst eigenzinnige Rainer Werner Fassbinder is een geslaagd eerbetoon, aangezien op geen enkele wijze ook maar enigszins in de buurt komt van het origineel. Ozon weet blijkbaar niet of dit een komedie of een drama is en dat is vooral te merken aan Ménochets wilde, onevenwichtige spel. Een onsympathieke, narcistische regisseur [Ménochet] legt het aan met Amir Ben Salem [Khalil Ben Gharbia], die hij een hoofdrol geeft in zijn nieuwste film. Ozon maakt volop gebruik van spiegels of spiegelende oppervlakken, ook al heeft het geen enkele dramatische functie. Fassbender begreep zijn personages, Ozon duidelijk niet. Waarom hij zich meende te moeten wagen aan deze verfilming/remake van Die bitteren Tränen der Petra von Kant is mij een raadsel.

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Niet vergissen, mensen. Dit is gewoon komedie, niets meer of minder. En in zijn soort geweldig. Vooral Karl is een prachtfiguur.

avatar van aerodynamic

aerodynamic

Af en toe kreeg ik het idee naar een film over Gordon te kijken

avatar van Fisico

Fisico

Ik ben een fan van Ozon's werk, maar hier vond ik niet veel aan. Met de originele film Petra von Kant van Fassbender had ik ook wel enige moeite. Het was voor mij wat zoeken wat de sfeer van de film was. Komisch of toch eerder een drama.

Ménochet is een gelikte boer en is onrespectvol naar zijn medewerker en manusje-van-alles Karl. Als voetveeg en allesweter moet hij zonder dankbaarheid het ene klusje na het andere uitvoeren van zijn tirannieke baas. Nadien verloor de film me wat inhoudelijk met de intrede van Amir. De jager wordt zelf prooi en Karl bekijkt deze nieuwe symbiothische relatie vanop een afstand.

Technisch wel een prima film met al die spiegels en het regiewerk dat zich bijna alleen in de kamer afspeelt.