• 9.369.461 stemmen

Met onder meer: Max Schimmelpfennig, Lea van Acken en Tijan Marei

Gesproken taal: Duits

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Das Privileg

Jaren na de tragische dood van zijn zus Anna wordt de welgestelde achttienjarige Finn herhaaldelijk geplaagd door nachtmerries en demonische visioenen. Wat door zijn familie wordt afgedaan als psychotische inzinkingen als gevolg van een jeugdtrauma, voelt voor hem steeds reëler aan. Hij kan niet langer doen alsof het allemaal tussen zijn oren zit terwijl de gruwelijke gebeurtenissen om hem heen beginnen te escaleren. Samen met zijn beste vriendin Lena probeert Finn het verschrikkelijke geheim te ontrafelen dat in zijn verleden schuilt én achter de schijnbaar onopvallende façade van zijn familie.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van mikey

mikey

In dystopia woont een getraumatiseerde knul met zijn bizarre gezin (zo bizar dat je wel geadopteerd moet zijn) en eeeeeeeeeh hij belandt in een satanisch big pharma complot met 2 andere tienerzzz. Deze film leent aanvankelijk heel erg veel van Society van Yuzna. (die natuurlijk 10x zo grappig en gestoord is), en aan de andere kant: van Coma. Sommige klassieke scenes worden hier gekopieerd vervolgens verkracht zoals de wappie zus onder de douche-scene uit Society.

Behalve dat dit duits, clichematig en kinderachtig is, de 2 regisseurs kunnen geen verhaal vertellen. Het sloeg nergens op, en ik begreep er geen bal van.

deze tv flick (nu op de netflix) mag je beslist overslaan.

avatar van bjerik76

bjerik76

aardig filmpje ( op de laatste 5 seconden na)

Acteerwerk was in het begin wat matig, maar werd wel beter.

Het had ook wat oculter mogen zijn, maar het was leuk verzonnen, maar iets te simpel uitgebeeld.

Eigenlijk bij je kijken omdat je wil weten wat er precies aan de hand is, omdat dit vrijwel op het eind pas duidelijk word haak je niet verder af ( wat ik anders al lang had gedaan) dat is dus wel aardig gelukt , maar echt een voldaan gevoel gaf het uiteindelijk niet.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Mooi sfeertje, fijne film

avatar van santaro78

santaro78

Er matig, ook het acteerwerk is niet zo sterk. Het begon eerste instantie best wel goed maar naar mate de film vordert wordt het erg slecht. Zonde van de tijd en deze beter voorbij laten gaann

avatar van LauraCharlotte

LauraCharlotte

Acteerwerk was soms matig en het verhaal af en toe wat langdradig. De beelden en het camerawerk waren wel erg mooi en af en toe was het ook wel spannend en vermakelijk.

Prima filmpje maar het miste wel iets op alle vlakken.

avatar van BelScharged

BelScharged

Je zou bijna gaan denken dat 2 studievrienden op een nietszeggende woensdagavond van hun eigen achtergrond en naams interpretatie een film zijn gaan verzinnen, welke ze hebben voorgelegd aan een oudere vriend die op zijn beurt ook weer zijn eigen filmkennis kijkverleden erin verwerkt heeft.

De film slalomt tussen eerdere, bekendere (en veel betere) horrorverhaaltjes door.

Veel meer als een nietszeggende woensdagavond vulling wordt het dan ook niet.

Toch blijft het vermakelijk doordat er van elk genre iets inzit, en dat het nog lang z'n climax verbergt.

Geen horror, wel aardig.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

De inhoud sprak me wel aan en nog eens een Duitse film, dus vol goesting deze ingegaan, maar al snel stoorde ik mij aan het niet altijd even bijster goed acteren en kwam het allemaal wat te amateuristisch en rommelig over, waardoor de film me nooit echt goed mee kreeg. De spanning en het uitgewerkte verhaal was me ook gewoon echt te minnetjes, waardoor je echt een heel middelmatige film voorgeschoteld krijgt, niet dramatisch slecht, maar ook niet goed. En indd zoals mn voorganger zegt, geen horror, totaal niet, eerder een drama-licht mysterisch tv-filmpje. Zo'n film verdient dan ook maar een 5/10.

avatar van Noodless

Noodless

Op IMDb movies een belabberde score, hier op MM een aanvaardbare score...al mag het iets meer zijn. Meeste stemmers vallen over het acteerwerk, maar dat valt allemaal nog wel mee. Die Tijan Marei had wel iets. Het verhaal blijft lekker lang mysterieus en bewandelt meer het gebied van SF dan horror. Naar het einde toe ontketent het verhaal in een bizar, spannend slot met een paar degelijke effecten. Het laatste shot is overbodig. 6,5/10

avatar van Shadowed

Shadowed

Behoorlijk schokkend.

Op de verkeerde manieren alleen. Als dit tegenwoordig de standaard is van horrorfilms die exclusief naar Netflix worden getransporteerd vrees ik toch echt even serieus voor de toekomst. Al kan het ook gewoon aan de Duitse kant liggen, want dit is zeker niet de eerste Duitse horrorproductie die uiteindelijk serieus de bocht uitvliegt.

Wat nog begint als een redelijke tienerhorror eindigt uiteindelijk vooral in onzin. Ik zie het niet vaak. Regisseurs die het werk willen klaren door zoveel mogelijk te vermengen met het concept. Onderscheidend is het er wel mee, maar alleen op de compleet verkeerde manier. De onthulling van deze film is namelijk dusdanig belachelijk dat het zowat alles onderuithaalt. Een mysterie kan je niet echt ontrafelen, want de antwoorden zelf zijn gewoon totaal onlogisch.

Acteerwerk is nog wel aardig en de opmaak mag er ook nog wel zijn. Briljant is het allemaal niet, het is niet dat er echt geweldig vakmanschap van de film is gemaakt. Wel kijkt het regelmatig nog aardig weg en kent het weleens een opvallend moment. Daar eindigen de complimenten echter weer. Ik vond het vooral een grote dosis onzin die zichzelf erg serieus neemt, maar echter zeer moeilijk serieus te nemen is. Snel vergeten.

avatar van joolstein

joolstein

Angst of Schrik zal je in deze film niet tegenkomen! Dit is een tienerhorror. Maar een beetje spanning was er nog wel te vinden! Duidelijk ook gemaakt voor wie nieuw is, in horror want wie bekend is heeft het allemaal weleens eerder gezien! Dat wil niet zeggen dat het niet goed is om naar te kijken, en evenmin om te zeggen dat deze film niet een paar kleine leuke ideetjes heeft De cast doet het goed, de film ziet er prima uit en de visuele effecten voldoen aan de vereiste kwaliteit. Er zijn wat jump-scares en wat bloederige semi-enge dingen. Na elke sequenties met wat horror glijdt de film terug naar de veilige wateren van zijn formulewerk. Slechts één keer viel er een scene uit de toon; er is een liefdesdriehoek tussen Finn en zijn lesbische vriend Lena die allebei houden van Samira, maar aan het einde als ze op de vlucht zijn; is daar opeens seksscène (niet naakt maar toch) voor een tienerfilm was die best bizar! Solide film maar vooral voor tieners!

avatar van Creative-lady

Creative-lady

Wat voor een Domme, kut film was dat zeg!!!