• 9.372.317 stemmen

Met onder meer: Alessandro Borghi, Jasmine Trinca en Vinicio Marchioni

Gesproken taal: Italiaans

Releasedatum: 4 augustus 2022

Plot Supereroi

"Can love overcome time?"

Anna en Marco zijn tegenpolen. Zij is een impulsieve cartoonist; hij is een natuurkundeprofessor die ervan overtuigd is dat alles een verklaring heeft. In hun relatie wisselen tederheid en gevechten, leugens en affectie en geheimen en bedrog elkaar af. Je hebt superkrachten nodig om je hele leven van elkaar te kunnen houden, dat weten Anna en Marco maar al te goed.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 4 augustus 2022 in de bioscoop (Paradiso Entertainment)

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Marco is een professor in natuurkunde. Hij heeft het motto dat tijd niet bestaat, dat het verleden, het heden en de toekomst niet door tijd gescheiden zijn omdat tijd een illusie is. Want Einstein had dat beredeneerd. Marco is ook erg goed in rekenen en getallen, althans, dat brengt de openingsscene ons, verder komt het eigenlijk nergens in terug.

Anna is een chaotische creatieveling die strips maakt, of cartoons, of beiden, en die heel druk leeft.

Anna en Marco houden van elkaar, daar gaat de film globaal over.

Dan komen er in hun relatie allerlei problemen opduiken (Anna maakt daar stripboeken over) en uiteindelijk loopt alles niet zoals ze willen.

De regisseur heeft ervoor gekozen om het motto van Marco als leidraad voor de film te gebruiken, dus heden, verleden, iets minder verleden, toekomst (?), en alles en zo loopt dwars door elkaar heen, tot vermoeiens toe.

Dit leidt tot een film die een chaos wordt zoals Anna blijkbaar in haar hoofd heeft, of dat heb ik begrepen, ergens.

Uiteindelijk vat je wel het verhaal, dat ook gewoon flinterdun is, maar de emotionele lading blijft, bij mij in elk geval, compleet achterwege. Juist door die idiote vertelstructuur.

Je ziet Marco pijn hebben, ergens tegen het einde, in zijn klas met studenten. Maar je voelt het niet, omdat je op een moment ook niet meer weet in welke fase je nou zit.

avatar van Man of Steel

Man of Steel

Prachtige film. Deze film vraagt wel oplettendheid door de vele tijdsprongen. Dat zal ook de reden zijn waarom het eerste deel wat stugheid heeft waardoor je wat moeilijk in het verhaal komt. Maar langzaam ontpopt zich een zeer fraai en emotioneel liefdesdrama. Het verhaal is origineel. De beelden van Italie prachtig. De dialogen soms zeer sterk. Boeiende hoofdpersonages wiens werkelijk karakter zich laten onthullen in allerlei flashbacks. Zeer mooie passende muziekscore en songs. Het einde van de film heeft een eigen karakter. Wellicht surrealistisch. Maar ik vond het prachtig en deed me wat. Heerlijk genieten.