• 9.374.618 stemmen

Genre: Komedie / Drama

Geregisseerd door: Talia Osteen

Met onder meer: Mika Abdalla, Jake Short en Paris Jackson

Plot Sex Appeal

"The only science she doesn't get is chemistry."

Avery Hansen-White doet niets waar ze niet goed in is. Door haar vroegrijpheid en zeer wetenschappelijke geest heeft ze de top van haar klas bereikt. Maar als haar langeafstandsvriendje laat doorschemeren dat hij hun relatie naar een hoger niveau wil tillen, maakt Avery zich zorgen dat haar ervaring in bed niet gelijk staat aan een voldoende. Ze schakelt haar beste vriend Larson in als haar seksuele studiemaatje en beseft weldra dat seks en liefde meer zijn dan mechanica.

avatar van schumacher

schumacher

Middelmaat filmpke, beetje speciaal haha.

Hier en daar paar geinige dingetjes in maar voor de rest was het maar zozo.

Hoofdrolspeelster mag altijd les komen volgen bij mij haha.

avatar van BBarbie

BBarbie

Je hebt flauwe tienerkomedies en je hebt superflauwe tienerkomedies. In deze laatste categorie valt dit flutfilmpje dat krampachtig zijn best doet een beetje ondeugend over te komen. Men had zich de moeite kunnen besparen.

avatar van rep_robert

Wat een vreemde film was dit zeg. Het is allemaal erg onnozel en het is allemaal zo dik aangezet dat het moeilijk wordt om je met het meisje in de hoofdrol te kunnen identificeren. Eigenlijk kis het gewoon 90 minuten lang pure onnozelheid van haar kant, terwijl zij het slimste meisje van de school zou moeten voorstellen. De leuke seksuele intermezzo's maken het kijken van de film nog enigszins dragelijk om naar te kijken.

avatar van Shadowed

Shadowed

Verrassend.

Het is volkomen logisch dat films als deze niet erg worden gewaardeerd. En ik begrijp het ook, maar ik ben natuurlijk blijer als deze film de recensies krijgt die een beetje rond mijn cijfer zitten. Sex Appeal is nog een Disney-product dat zich in een highschool-omgeving neersmijt, maar weet zich daarin veel beter staande te houden dan je zou denken.

In het begin is het personage van Abdalla iemand waaraan je echt moet opwarmen. De bijna automatische en robotachtige manier waarmee ze met anderen interacteert was voor mij ook wat vreemd. Moeilijk om je met zo'n personage in te kunnen leven, maar gaandeweg de film vordert begin je langzaam de humanere trekjes te herkennen. Abdalla gaat verder ook goed op in de rol, het is alleen qua persoonlijkheid niet iemand die je zou verwachten. Short doet het altijd wel goed, hoop dat die in wat grotere films mag spelen binnenkort.

De film richt zich tot tieners die vragen hebben over onderwerpen zoals seks. Zodra een scene met deze inhoud voorbijschiet, poogt de film de explicietere beelden te ontwijken door middel van wat kleurrijke en creatieve scenes. Misschien komt dat wat kinderachtig over, maar het fijne is dat ze naar mijn optiek nergens te ver doordraven of te lang duren. Het mag dan misschien niet de beste impact hebben, maar de boze Disney-censuur ontwijken zal er vast wel mee kunnen.

Goed acteerwerk samen met een sterkere tweede helft zorgen ervoor dat ik de film meer dan voldoende vind. Het landt erg degelijk op z'n pootjes door de wat kolderiekere eerste helft te doorbreken. Zodra de karakters zichzelf een beetje in de problemen werken, zie je opeens een hele andere film met wat menselijke momenten. En dat is eigenlijk het punt waar ook de echt schattige momenten om de hoek komen kijken.

Leuke chemie tussen acteurs en actrices, enkele grappige scenes en een meer dan plezant verloop zorgen ervoor dat Sex Appeal een lievere film is dan je zou denken. Soms iets te kinderachtig, soms wat ongebalanceerd qua toonzetting, maar verder een meer dan vermakelijke film die wat mij betreft gewoon boven het niveau zit van een gemiddelde schoolfilm.

avatar van blurp194

blurp194

Erg cliche, en als onderdeel daarvan vleesch noch visch, veel geschreeuw en weinig wol, en nog zowat. Dat het toch nog een kijkbaar filmpje oplevert komt vooral door de vrolijk kleurige frisse beelden en door het aanstekelijke koppie van Abdalla. Gelukkig dat met het einde het laatste cliche nog op het randje vermeden wordt, dat helpt ook nog net een tikkie hoewel het scherpe randje daar toch ook wel erg ontbreekt.

En vanzelf wel even een kleine klap in het gezicht van de oudere medeburger. Ja, die Paris Jackson is dus inderdaad de dochter van. Da’s toch al een stevige meid geworden ondertussen, de tijd vliegt.