• 9.181.991 stemmen

Met onder meer: Sandra Bullock, Channing Tatum en Daniel Radcliffe

Gesproken taal: Engels, Frans, Latijn, Spaans en Duits

Releasedatum: 14 april 2022

Plot The Lost City

"The adventure is real. The heroes are not."

Loretta Sage, een beroemde romanschrijfster, is samen met het omslagmodel van haar nieuwe boek op tour om deze te promoten. Tijdens deze tour worden de twee echter ontvoerd door een excentrieke miljardair die hoopt dat zij hem kan leiden naar een oude schat uit haar laatste verhaal. Het onwaarschijnlijke duo stort zich in een episch avontuur en moet samenwerken om de elementen te overleven en de schat te vinden voordat deze voor altijd verloren is.

Loretta Sage / Angela

Abigail Fairfax

Jack Trainer

Adrian Austin

Ray the Moderator

Fantasy Villain

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

Dit is een slechte ripp off van 'The Proposal'.

De chemie tussen Sandra en Tatum is minimaal.

De humor is zeer zwak tot soms een klein lachje.

De actie is ondermaats.

De badguy 'Daniel Radcliffe' is totaal niet eng.

Enige pluspunt vind ik acteur Thomas Forbes-Johnson, coole vent!

Een soort van 'Romancing the stone' en 'Jewel of the Nile' maar dan wel in mineur!! Rommelig script, geen enkele geslaagde grap, geen klik tussen Bullock en Tatum, blijft enkel overeind: de prachtige locaties in de Domenicaanse Republiek. En Bradje Pitt dacht kassa kassa, voor een onnozel gastrolletje. Kortom tijdverlies en overslaan is dan de beste boodschap. Hopelijk houdt Bullock woord en stopt ze met acteren.

avatar van Film Pegasus

De film begon met wat middelmatige humor en leek een persiflage te worden van de avonturenfilm. Helaas blijft het bij die flauwe humor en wordt het gewoon erger gaandeweg. Jammer, want Sandra Bullock is soms wel fijn in dit genre. Tatum niet en ook Radcliffe is maar pover. Jammer, want ik had hier niet zo veel van verwacht, maar wel een leuke luchtige avonturenfilm. Helaas...

Wat een gemiste kans om Channing Tatum en niet Brad Pitt de hoofdrol te geven.

Channing Tatum is zo'n hersenloze dombo, totaal niet leuk. Ik zie ook geen chemie met Sandra Bullock.

De scènes met Brad Pitt zijn verreweg het leukst.

Het is ondanks mijn bezwaren toch nog wel een aardige film gefilmd op mooie locaties, maar het is het allemaal net niet.

Daniel Radcliffe komt niet goed uit de verf als bad guy. Een overdreven typetje.

Daarnaast duurt de film bijna een half uur te lang.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Pitt speelt weliswaar iets van 10 min in de film? Daarin heeft hij meer charisma dan Bullock en Tatum bij elkaar.

Zijn rol deed me erg denken aan Bullit Train.

avatar van blurp194

blurp194

Meh.

Veel gedoe, zonnige beelden, een populaire cast (ik vermijd het woord 'goed' maar) en een dramatische soundtrack kunnen allemaal niet echt verhullen dat de film draait om de gimmick van Bullock in een raar paars jurkje. En dat ze daarmee nog redelijk weg komt betekent niet dat het ineens een goede film is.

Bullock speelt redelijk, Pitt komt door zijn comic relief rol niet heel slecht over, maar de rest is echt veel te mager. Gemakzucht, vooral van de regie.

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Veel negatieve reacties las ik. Ik vond het allemaal wel erg vermakelijk, vaak moeten lachen en prima actie. Deze film neemt zichzelf totaal niet serieus, ik hou er van.

avatar van klara

klara

• 20367 stemmen

Bullock aldoor in een te strakke jumpsuit wat voor de beoogde grappige momenten moet

zorgen hetgeen, evenals andere flauwiteiten niet echt werkt. Een jurkje kun je het overigens,

zoals volgens blurp194, moeilijk noemen.

Jammer dat Pitt zo weinig speeltijd in de film heeft, wel even vechtend fijn in de weer

een beetje vergelijkbaar met scenes in Bullet Train dan weer met Bullock in een kleine rol.

Had liever Channing Tatum in Pitts rol gezien, en Pitt in die van Tatum met waarschijnlijk

een boeiendere combi met Bullock. De wisselwerking tussen Tatum en Bullock vond ik

nl. matig, maar dat lag misschien ook aan de afgezaagde humor.

Daniel Radcliffe ook matig als de slechterik, terwijl de onvermijdelijke romantische

insteek ook amper te pruimen was.

Toch nog een nipte 3.0 waardering, want een vervelende en saaie film was het nu ook

weer niet.

Nu te zien op Netflix!

avatar van nachtvlinder

nachtvlinder

Wat een draak van een film....het laatste half uur gaat nog net met wat spanning.... maar verder is het bagger....je kunt er gewoon je eten bij klaarmaken....slechte humor, slecht script, slecht acteren vaak, slechte chemie....slechte casting

avatar van Warning

Warning

Net geen voldoende. Ergerde me aan Sandra Bullock, overdreven acteren. Aantal grappen zijn wel geslaagd hoor.

avatar van blurp194

blurp194

klara schreef:

Een jurkje kun je het overigens, zoals volgens blurp194, moeilijk noemen.

Kuch. Ik aarzel ietwat tussen 'ja maar ik ben dan ook geen expert' of 'maar awel, dit hier is nu precies een schoolvoorbeeld van een Freudiaanse verspreking'. Of zou ik er mee wegkomen te zeggen dat de makers hier toch iets hebben laten liggen?

avatar van Hans Gruber

Hans Gruber

Zeer matige film. De trailer was nog wel aardig waardoor ik dacht dat het nog wel iets kon worden. Maar wat viel dat tegen. Geen humor, actie was ver te zoeken en het acteerwerk van Bullock en Tatum was niet best. Maar Radcliffe spande toch wel de kroon. Wat is dat een slechte acteur. Gelukkig deed Pitt nog even mee. Helaas maar 10 minuten. Maar wat een verademing was dat. Had hij de hoofdrol gehad zou het zeker naar 3 of 3,5* zijn gegaan. Nu blijft het voor mij op 1,5* steken.

avatar van jippie2010

jippie2010

Tatum begint steeds meer op een persiflage van zichzelf te lijken. Al trek ik het botoxhoofd van Bullock ook steeds slechter. De film rammelt aan alle kanten, ik zou niet weten waar ik moet beginnen. Ik houd het er maar op dat ik het met veel pijn en moeite uit heb kunnen kijken. *2.0

avatar van blondiefilmfreak

blondiefilmfreak

Tja geneuzel van een film,wat mot je ermee.het is nog voor sandra bullock ,enigzins de moeite waardig.voor de rest snap ik niet dat men er nog de tijd voor neemt zo,n vehikel te verfilmen.want toegevoegde waarde heeft het absoluut niet,wat normaal is voor deze tijd.

avatar van ILDIB

ILDIB

Het is al eerder gezegd bijzonder matige film. Maar 3 hoogtepunten, Pitt, die piloot en de mansplaining grap.

Bullock is gewoon nooit grappig als pseuso komische klungelige zenuwlijer. Niet in speed en niet in coginiality en zeker niet in deze. Het leeftijdsverschil van een jaar of 20 vergeten we ook maar.

De rol van Potter was raar en veel te hysterisch. Die manager was ook gewoon bloed irritant.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Een ietwat onevenwichtige avonturenfilm. Het concept is leuk en de film kijkt ook bovenal aardig weg, waarmee eigenlijk het belangrijkste misschien wel gezegd is: een vervelende avond zal je er niet gauw aan overhouden. Toch is er best wel een hoop mis met The Lost City.

Het belangrijkste is de cast. Sandra Bullock heeft genoeg komisch talent in haar mars om zich ook in deze film overeind te houden, maar chemie met Channing Tatum zie ik niet. Sowieso lijkt die laatste niet heel goed te weten wat hij met zijn rol aan moet. Hij leek een beetje te worstelen met zijn rol als kluns. Dit leken de makers zich ook te realiseren, want het personage ontpopt zich - zonder duidelijke aanleiding - toch steeds meer tot een soort actieheld naarmate de film vordert. Brad Pitt heeft daarentegen wél een leuke rol met veel potentie, maar daar wordt geen gebruik van gemaakt. Een flauwe grap maken lijkt belangrijker. Ik kan normaal Daniel Radcliffe vrij goed hebben - ook buiten zijn werk in Harry Potter om - maar ik ben er nog niet uit of ik hem nou wel of niet goed vond hier. Ik denk dat de rol van schmierende slechterik hem gewoon niet zo goed ligt. Het is echter Da'Vine Joy Randolph die écht op mijn zenuwen wist te werken. Wat een vervelend personage vertolkt ze.

In visueel opzicht zit het verder wel goed. Het verhaal laat dan wel weer de nodige steekjes vallen, met name tijdens de climax, en men is niet vies van clichés, maar soit. Dat is allemaal nog wel te overzien. Ik vond het bij deze film eerder jammer dat er genoeg talent aan boord is, maar dat niemand echt lekker erin lijkt te zitten. Het gevolg is dat ik er als kijker ook nooit helemaal lekker inzat. Verder wel leuk dat men nog eens een dergelijke avonturenkomedie, die inderdaad wat doet denken aan films als Romancing the Stone, poogt te maken. Jammer alleen dat het eindresultaat toch wel op meerdere vlakken te wensen overlaat.

avatar van Kondoro

Kondoro

"Why are you so handsome?”
"My father was a weatherman.”

Omdat ik gevloerd ben door een griepje (kleine verkoudheid) ben ik vandaag even thuisgebleven om het lichaam iets meer rust te geven en blessures te voorkomen, zeker na een zware dag gisteren. Terwijl ik zo op de bank lig, mijn neus op te halen en de zoveelste Statham film gekeken te hebben van de afgelopen paar maanden is het ook tijd voor even een verfrissende blik. Al gauw kwam ik deze film tegen, die ik ook nog nooit had gezien en waar ik best wel benieuwd naar was geworden. Veel verwachtte ik er niet van maar, leuk kon het best zijn dacht ik. Wederom weer een film waarvan ik kan zeggen dat mijn smaakpapillen toch zijn veranderd door de jaren heen, want dit trek ik echt niet meer en al helemaal niet als ik ook niet helemaal fit ben.

Bullock vond ik in de jaren negentig films nog best leuk (en héél knap) en daar is eigenlijk nu alleen het tweede nog wel van over, want ik vond haar best irritant in de film. Gelukkig valt het nog enigszins mee, want het kon nog wel zo verschrikkelijk zijn als Da'Vine Joy Randolph.. Ik spoelde echt haar scenes vrijwillig door want ik kon er niet naar kijken. Gelukkig dat Pitt en Tatum er nog zijn, die de boel enigszins nog weten te redden, van wat er te redden valt.

Het is dan ook dat ik de bevrijdingsscenes het leukste vond. Waar Pitt wordt ingeschakeld door Tatum om Bullock te bevrijden, Tatum ook met hem mee wil en het daardoor ook wat hilarische wordt, ik kon daar echt wel smakelijk om lachen. Alleen jammer dat het al gebeurde in het eerste stuk van de film want, na een uur was ik ook wel echt klaar met deze prent. Alleen overigens jammer dat Pitt maar zo kort in deze film zat, had wat mij betreft best de plek van Tatum mogen verwisselen.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Niks nieuws, met een tamelijk voorspelbaar plot en echo's van Raiders of the lost ark, Romancing the stone en The proposal (inclusief Oscar Nuñez uit die laatste film). Maar Bullock doet het adekwaat (zoals eigenlijk altijd, hoewel haar onbeweeglijke gezicht zo onderhand haar vermogen om met behulp van haar gelaatsuitdrukkingen te acteren wel een beetje in de weg gaat zitten), Radcliffe is leuk, en Tatum laat wederom zien hoe grappig hij kan zijn wanneer hij zijn eigen imago op de hak neemt. Vandaag met veel plezier bekeken en morgen vast al weer vergeten, maar aangezien ik de waardering niet morgen maar vandaag geef: ***½.

avatar van kauwstaaf

kauwstaaf

Geen chemie.

Harry Potter is geen bad guy.

Rommelig.

Ideale film om bij in slaap te vallen of bij te rommelen.

avatar van ForrestHanks

ForrestHanks

Het verhaal stelt niks voor en de grappen zijn bedroevend. Sandra Bullock had vroeger een film als deze kunnen redden maar ze acteert met een hoofd vol botox. Als ze lacht blijven de mondhoeken van haar opgevulde lippen omlaag. Geen rimpeltje kunnen ontwaren in haar voorhoofd.