• 9.375.447 stemmen

Met onder meer: Anna Diop, Sinqua Walls en Michelle Monaghan

Gesproken taal: Engels en Frans

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Nanny

"We're haunted by what we leave behind."

De immigrante Aisha zit zonder papieren, maar wordt als nanny door een welgestelde paar uit Manhattan aangenomen. Hun dochter Rose kan het uitstekend met haar oppasser vinden, Aisha zelf hoopt intussen haar zoon uit Senegal over te brengen. Dan wordt ze door een bovennatuurlijke entiteit achtervolgd.

avatar van John Milton

John Milton

Grand Jury Prize op Sundance, dit horrordrama. Aangekocht door Blumhouse/Prime, maar geen idee wat dat voor de release hier betekent.

John Milton schreef:

Sowieso vanaf 16 december te zien op Prime Video

avatar van John Milton

John Milton

MOOI!

avatar van lang pee

lang pee

Hij mag dan redelijk wat prijzen gewonnen hebben, ik vond hem vooral vervelend en totaal niet spannend. Snel vergeten dit......

avatar van scorsese

Goeie film over een immigrante uit Senegal die voor een koppel in New York als nanny gaat werken. Een drama met subtiele horror. Traag, maar sfeervol in beeld gebracht. Het hoofdpersonage komt goed uit de verf (haar positie binnen het gezin, haar nieuwe love-interest en haar zoontje). Anna Diop weet de film goed te dragen.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Bedroevend zwakke film, horror, NOPE! Wat een saaie en langdradige flutflilm.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Idd predikaat horror mag eraf, mystery / drama past beter. Wil de film niet helemaal af kraken, daarvoor is deze te goed in elkaar gezet. Maar het verhaal komt pas laat op gang, en heeft last val stukken waarin de aandacht verslapt.

avatar van joolstein

joolstein

Nee, inderdaad een horrorfilm was dit bepaald niet maar de basiselementen zijn veelbelovend (maar stellen helaas teleur) en het licht sociale-drama was het best redelijk. En tja... het zijn precies de verwachting die ik voor een Blumhouse-chiller had! Vanaf de eerste momenten ontmoet je de Senegalese immigrant Aisha (Anna Diop) Ze begint aan een baan als oppas voor de dochter van een welvarende familie in Manhattan, om zo genoeg geld te sparen om haar zoon Lamine naar Amerika te halen. Maar als zo vaak blijken dromen, nachtmerries te zijn. In dit geval is dat uiteraard letterlijk want gedurende de hele film spoken er de watergeest Mami Wata (vrij vertaald zoiets als 'zeemeermin' maar vaak vergezelt door een slang) en Anansi the Spider rond. Het zeer sterke optreden van Anna Diop, en die West-Afrikaanse horrorfolklore maken dit best intrigerend!

avatar van Creative-lady

Creative-lady

De film viel wel mee, maar perfect? Is hij zeker NIET!!! Wat was de realiteit??? Wat was hetgeen dat ze voor haar ogen zag??? Oké, horror. Die dingen dat ze voor haar ogen zag en het mes met het meisje in bad??? Hmmm... Het was geen echte horror. Want de dingen die angstig waren, waren niet echt. Was gewoon wat Aisha voor haar ogen zag.

Geen extreem goede film, geen slechte film. Gewoon: tussen de 2

avatar van Creative-lady

Creative-lady

DjFrankie schreef:

Inderdaad. Een echte horror was het zeker niet.

avatar van Collins

Collins

Nanny draagt dan wel het horrorlabel en heeft daar op momenten voorzichtige raakvlakken mee, maar is daar op de meeste momenten ver van verwijderd. Het speelfilmdebuut van schrijver en regisseur Nikyatu Jusu is veel meer een sociaal drama dat zich met de situatie van immigranten bezighoudt. Wie de film aanzwengelt in de verwachting een stevige horrorfilm te gaan bekijken, zal worden teleurgesteld. Behalve een paar duistere momenten, biedt de film geen horror.

Ondanks de afwezigheid van lugubere taferelen en duistere wandelgangen, is de film het bekijken zeker waard. Spanning bezit de film absoluut. De film toont op indrukwekkende wijze hoe het is om in een vreemd land te zijn overgeleverd aan de vreemde bewoners van dat land. Een situatie die begint met respect en dankbaarheid glijdt langzaam af naar een situatie die getekend is door irritaties en respectloos gedrag. De contouren van een spannende machtsstrijd ontvouwen zich. Een sociaal drama met mysterieuze en surrealistische randjes is geboren.

Het titulaire personage is interessant. Ze kampt met nachtmerrieachtige visioenen uit haar Afrikaanse verleden die haar nieuwe leven in het nieuwe land beïnvloeden. Gevoelens van ontheemding en vervreemding worden door kindermeisje Anna Diop uitstekend weergegeven. Ook de spanningen die ontstaan tussen Diop en de ouders van haar oppaskind zijn door het goede acteerwerk een intense beleving.

En zo is Nanny geen horrorfilm maar een sociaal drama met een mysterieus randje. Geen angstaanjagende film dus, maar zeker boeiend en op een dramatische manier absoluut spannend.

avatar van princesspeach

princesspeach

Begint aangrijpend! Einde zag ik al aangekomen helaas.

avatar van bjerik76

bjerik76

97 minuten , maar de eerste 30 leken er al 120.

De film is enorm traag eer het spannend begint te worden.

Door de poster en de stempel " horror" die ik kreeg de film heel anders gestart, dus dat viel om die reden dan ook erg tegen.

avatar van Shadowed

Shadowed

Regisseuse Nikyatu Jusu leek een combinatie te willen maken tussen thriller en politiek, maar beide kanten worden onvoldoende belicht om het gepast bij elkaar te krijgen. De aanloop is in ieder geval erg traag en dermate ontdaan van hoogtepunten dat de duur ervan niet gerechtvaardigd kan worden. Niettemin is het acteerwerk best degelijk en speelt Anna Diop absoluut bovengemiddeld, maar kan niet verhullen dat de achtergrond van haar personage simpelweg weinig interessant is. Jusu pakt uit met enkele visueel kundige vondstjes en wat (psychologische) opbouw van spanning, maar eenmaal de uiteindelijke insteek duidelijk was voelde ik me toch wel een beetje bedrogen. Een ietwat flauwe uitkomst die te abrupt wordt beëindigd en zeker niet de slimme wending vormt waar een film als Nanny op leek te hopen. In ieder geval sfeervol en kundig genoeg op technisch vlak om niet volledig te vervallen in teleurstelling, maar niettemin onvoldoende stimulerend om een hoger cijfer uit me te halen.