• 9.373.625 stemmen

O Marinheiro das Montanhas (2021)

Documentaire | 95 minuten

Genre: Documentaire

Alternatieve titels: Mariner of the Mountains / Algérien par Accident

Oorsprong: Brazilië / Frankrijk / Duitsland / Algerije

Geregisseerd door: Karim Aïnouz

Gesproken taal: Arabisch, Frans en Portugees

• MUBI Bekijk via MUBI

Plot O Marinheiro das Montanhas

De in Brazilië wonende filmmaker Karim Ainouz maakt een reis naar Algerije, het land van zijn vader. Zijn reisdoel is het bergdorp Tagmut Azuz, waar de wieg van zijn vader stond. De reis begint op een roestig schip en is een fysieke en emotionele ontdekkingstocht, die hij in de voice-over opdraagt aan zijn net overleden moeder. Met de camera in de hand heeft hij verrassende en hartverwarmende ontmoetingen en leert hij over de bijzondere liefdesgeschiedenis van zijn ouders en het onvermijdelijke vertrek van zijn vader.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van mrklm

mrklm

Regisseur Karim werd geboren in de VS als kind van een Braziliaanse vader en een Algerijnse moeder. Hij steekt vanuit Marseille de Middellandse Zee over om een bezoek te brengen aan het lang waar zijn moeder Iracema werd geboren en contact te zoeken met de familie en de gemeenschap waar zij mee opgroeide. Een ijdel project waarin we allerlei poëtisch bedoelde, monotoon voorgedragen monologen moeten slikken waarin de regisseur zijn familiegeschiedenis met ons deelt. Hoewel Karim daar ongetwijfeld een hoger doel mee denkt na te jagen kon het mij niet bekoren, ondanks een paar fraaie beeldmontages en een niet onaardige muzikale soundtrack.