• 9.373.533 stemmen

The Legend of La Llorona (2022)

Horror / Thriller | 98 minuten

Met onder meer: Autumn Reeser, Danny Trejo en Antonio Cupo

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot The Legend of La Llorona

"Her spirit lives."

Andrew, Carly en hun zoon Danny reizen af naar een landhuis in Mexico voor een vakantie. Ze bezoeken het stadje en krijgen een vreemd gevoel als ze posters van vermiste kinderen zien hangen. Al snel wordt het gezin geterroriseerd door de kwaadaardige geest La Llorona, die het vooral op Danny gemunt heeft.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van XanderJ

XanderJ

Van een aantal acteurs weet je op voorhand al dat de films waarin ze spelen dramatisch zijn, Danny Trejo is daar één van. Maar telkens weer trap ik erin en probeer ik die film weer uit te zitten.

Maar helaas.......

avatar van stinissen

XanderJ schreef:

Maar helaas.......

Dat gebeurt mijn ook steeds..

avatar van joolstein

joolstein

Deze film is op geen enkele manier bijzonder en ook niet bijzonder eng, maar het doet precies wat je van B-horrorfilm kan verwachten! Wie ken het 16e-eeuws Mexicaanse volksverhaal over La Llorona aka 'De huilende vrouw of 'The Weeping Woman' niet? Ze verschijnt al jaren in horrorfilms (in 1963 was ze er al!) en kreeg nog meer naamsbekendheid door in het hoge budget 'Conjuring Universe' op te treden. Echter voor wie productie en acteerkwaliteiten minder belangrijk zijn (en voor welke horror-fan is dat echt een must?) is er deze cheesy presentatie van hetzelfde spookverhaal. Nou ja... het gaat over een rouwend stel dat een Airbnb huurt in een buurt met hm...kartelgeweld? Maar zeg nu zelf...er is toch niets mooiers dan Danny Trejo die een CGI-geest neerschiet met een jachtgeweer...? Of een "dreigende" sjaal die uit het water springt om kinderen te ontvoeren..? Of La Llorona die kakelt en gromt...? Ach wat wil je als de schrijver ook schreef voor verschillende films voor 'The Asylum'? (waar consistentie en continuïteit niet zo belangrijk zijn) Halverwege de film bevindt zich wel een mooie historische hervertelling van de legende en die flashback vormt de kern van wat de film nog de moeite waard maakt. Op zijn best is het vermakelijk B-popcorn-entertainment met behoorlijke visuals en jump-scares.

avatar van Chelsea94

Chelsea94

Heerlijke film haha, heb me hier prima mee vermaakt. Zoals hierboven geschreven, soms hoeft het allemaal niet zo origineel of serieus. Kartel leden die staan te schieten op een geest van Llorona, gewoon random omdat ze toevallig wapens hebben, daar kan ik enorm om lachen. Ook Trejo die de held speelt of een vrouw die denkt een geest te verslaan met een schep. Heb er veel plezier mee gehad. Misschien was het niet de bedoeling als komedie maar het is uiterst vermakelijk.

Het verhaal zelf vond ik eigenlijk zelfd wel goed, het uitlichten van de legende zelf was dan nog serieus leuk gedaan en interessant en heeft ook een heel droevige kant. De extreem lage score vind ik onterecht. Ik keek eerder the grudge 2004 en die was echt veel slechter.