• 9.175.625 stemmen

Geregisseerd door: Jonathan Jakubowicz

Met onder meer: Jesse Eisenberg, Ed Harris en Clémence Poésy

Gesproken taal: Engels, Hongaars, Duits, Frans, Hebreeuws en Italiaans

Plot Resistance

"The best way to resist is to survive."

Marcel Mangel wordt geboren als zoon van Anne Werzberg en Charles Mangel, een joodse koosjere slager van Poolse oorsprong. Nadat ze verhuizen naar Straatsburg in Frankrijk ontdekt hij de wereld van de muziek en het theater door zijn vader, zelf een bariton, die hem regelmatig meeneemt naar voorstellingen. Wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt moet het gezin vluchten. In 1942 besluit hij zich bij het Franse verzet te voegen en verandert hij zijn naam in Marcel Marceau om zijn Joodse afkomst te verbergen. Met zijn mimekunsten probeert hij te overleven en de levens te redden van Joodse weeskinderen wier ouders door de nazi's zijn vermoord.

avatar van BBarbie

BBarbie

Ik weet niet of het aan Jesse Eisenberg ligt of aan mij, maar ik heb nog nooit een film van hem gezien (en dat zijn er inmiddels heel wat) waarover ik enthousiast kon worden. Deze film vormt daarop geen uitzondering. Normaal gesproken zijn films over het verzet of onderduiken tijdens de Tweede Wereldoorlog spekkie voor mijn bekkie. Van deze film werd ik evenwel warm noch koud.

Het vertelt een tamelijk onevenwichtig en afstandelijk verhaal over een beroemde mimeartiest, die zich tijdens de oorlog ontfermde over Joodse weeskinderen. Intrinsiek natuurlijk een aangrijpend verhaal, maar het komt naar mijn mening onvoldoende uit de verf. Jammer.

Waku

Als ik de trailer zie valt mij vooral het overdreven en irritante accent van Jesse Eisenberg mij op. Het weerhoud mij vooralsnog om de film te gaan zien.....

avatar van schumacher

schumacher

Kon me helemaal niet bekoren.

avatar van stinissen

Redelijk maar je mist de pijn en het drama in deze film.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Jesse Eisenberg, krijgt die nog rollen dan tegenwoordig. Drama die kerel.

Ad Harris daarentegen mag ik graag zien. Wacht nog even wat meer stemmen af.

avatar van nepdance

nepdance

Ik weet niet goed wat ik met deze film aan moet. Het is niet dat ik me verveeld heb of zo maar Jesse Eisenberg heeft iets irritants over zich (tenminste dat vind ik dan) Zijn manier van acteren vind ik altijd nogal geforceerd overkomen, net of hij iets teveel zijn best doet. Ik zit zelf niet zo in de 'mimelarij' maar heb ter vergelijking een paar fragmenten opgezocht van de échte Marcel Marceau. Laat ik het zo zeggen: Jesse doet het leuk maar kan natuurlijk nooit tippen aan Marcel Marceau al doet hij wel zijn best
Wie wel goed uit de verf kwam was Matthias Schweighöfer als 'Barbie' al wist hij in de film soms nét even te goed waar hij moest zoeken en welke personen hij moest hebben maar dat was ook het enige.
Het verhaal is interessant genoeg en komt best goed tot z'n recht in de film en ik heb me, zoals gezegd, niet verveeld dus toch wel een 3*

eempag

Anno 2020 nog een film waarvan de makers gedacht moeten hebben dat het prima is om Fransen en Duitsers allemaal Engels te laten praten.

Gooi je er af en toe een vet accent doorheen en dan is het wel goed.

Kan dus nooit wat zijn zo'n film

stinissen schreef:

Redelijk maar je mist de pijn en het drama in deze film.

Meen je dat nou? Hoeveel executies , verdriet van vermoorde ouders en geliefdes had je nog meer verwacht?

Toegegeven, het is geen "Schindlers List" maar deze "Resistance" raakte op sommige momenten mij wel.

Waku schreef:

Hierbij moet ik mijzelf corrigeren.

Na het zien van dit oorlogsdrama ben ik toch blij de film te hebben gezien.

Het accent van Eisenberg viel mij al snel niet meer op.

"Resistance" is een meeslepend oorlogsverhaal die je meeneemt in de gebeurtenissen van het verzet.

Doordat duitsers daadwerkelijk duits praten blijft het verhaal ook realistisch.

De film kent ontroerende, spannende maar momenten met een glimlach.

Aanrader.

Wat een gedrocht.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

eempag schreef:

Wat een gedrocht.

Dat wil ik wel geloven aangezien Jesse Eisenberg de hoofdrol heeft.

Maar zou je wat meer onderbouwing kunnen/willen leveren, dit is erg kort door de bocht.

Left4Dead schreef:

Dat wil ik wel geloven aangezien Jesse Eisenberg de hoofdrol heeft.

Nou ik wilde er eigenlijk niet meer tijd aan besteden dan ik nu gedaan heb.

avatar van mrklm

mrklm

Biografisch oorlogsdrama over de rol die mimespeler Marcel Marceau voor zijn international doorbraak speelde bij het redden van Joodse weeskinderen en hoe hij zijn acteertalent inzette om de kinderen veilig over de grens met het neutrale Zwitserland te smokkelen. Het basisverhaal biedt weinig nieuwe inzichten maar Eisenberg is verbluffend in de pantomime-scènes, en zijn chemie met de kinderen is vooral zichtbaar wanneer hij de legendarische act doet waarbij hij tegen de wind in probeert te lopen. Ook Schweighöfer verdient lof als de charismatische, maar meedogenloze Klaus Barbie die verwikkelt raakt in een kat-en-muisspel met Marceau.

avatar van Waverick

Waverick

nepdance schreef:

Hetzelfde heb ik altijd gehad met Peter Faber. Volgens mij is dat zelfs een graadje erger.

Deze film: 3 sterren.

avatar van Boneka

Boneka

BBarbie schreef:

Dat heb ik bij jesse ook. Een kleurloze zwakke acteur. Al zijn films helemaal mee eens!

avatar van Boneka

Boneka

Nee ook ik ben geen fan van Jesse Eisenberg. Vooral in the Social Network vond ik hem rete irritant. Maar eerlijk is eerlijk in deze film vond ik hem verrassend goed en leuk spelen. Okay hij spreekt geen Pools maar gelukkig spreken de Duitsers wel Duits. Geloofwaardig vond ik zeker niet alleen scenes, maar de film an sich vond ik zeker te pruimen. Het eerste uur best wel luchtig en grappig bij momenten. Die weeskinderen speelde gewoon leuk. Het verhaal is ergens in het midden wat rommelig maar pakt de draad daarna weer goed op. Misschien wilde ze iets teveel laten zien. Het tweede uur voelde een beetje zoals Defiance in de bossen. Moet zeggen ook daar leuk gemaakt. Al met al toch goed vermaakt!

Film 4,0

Beeld 4,0

Geluid 4,0

avatar van shugenja

shugenja

Ik vind Vica Kerekes fantastisch wat een mooie vrouw en een capabel actrice. Helaas zijn veel films waar ze in acteert niet te vinden. Dat is het leed van beroemd zijn in landen als Slowakije en Hongarije want films uit deze landen steken matig de landsgrenzen over.

Maar deze co productie waar ze een (te) kleine rol in heeft ja die is wel te vinden. Komt natuurlijk door Eisenberg die de hoofdrol heeft. Helaas moeten we dus voornamelijk naar zijn rotkop kijken terwijl Kerekes een beetje vlak op de achtergrond blijft. Gemiste kans maar ja.

De film is verder vrij behoorlijk niet super spannend en geinig dat Klaus Barbie langskomt haha. Ik herinner me dan vooral die scène uit de 2001 film "ratrace" waar een meisje constant loopt te zeuren dat ze naar het barbie museum wil. En dit dus uiteindelijk helemaal geen familie vriendelijk poppenmuseum bleek.

Maar goed deze film is aardig helaas te weinig Vica en ook niet zoveel spanning maar toch leuk voor tussendoor.