• 9.373.642 stemmen

Geregisseerd door: Matthew Ninaber

Met onder meer: Jeremy Ninaber, Ethan Mitchell en Kristen Kaster

Gesproken taal: Engels en Russisch

Plot Death Valley

"The Mission has gone to Hell"

Twee huurlingen, die niks te verliezen hebben, worden ingehuurd om een wetenschapper te redden. Deze zit gevangen in een oude bunker, die gebouwd is tijdens de Koude Oorlog. Na het betreden van de bunker moeten de huurlingen vechten voor hun leven. Ze worden opgejaagd door een dodelijk, onbekend wezen.

avatar van Shadowed

Shadowed

Shudder does monsters.

Veel geklaag over Netlix-originals die er steeds hetzelfde uitzien, maar van Shudder originals die vaak een aanzienlijk stuk minder zijn hoor je bijna niemand over. Gelukkig zijn er dan ook films als Death Valley die het tegendeel van dat argument bewijzen, al lijkt maar een klein deel van het publiek dat met me eens te zijn.

Het is ook geen geweldige film, om dat maar alvast gezegd te hebben. De actiescenes missen wat betrokkenheid en de spanning is doorgaans ver te zoeken, dat knap is met zo'n locatie en gegeven als Death Valley. Je hebt een aardig presterende cast, een originele locatie en een verhaal dat zich daadwerkelijk ergens heen werkt. Bovendien vliegen de kogels al na enkel een kwartiertje over je scherm waarna er aardig tempo wordt gemaakt.

Sterk ingericht op het visuele vlak met regelmatig knappe effecten. Er zit zeker wat vakwerk verscholen in deze film, alleen voelt het inhoudelijk wat rommelig aan. Er wordt nogal veel met de haren bijgesleept hier, maar de potentie was er zeker aangezien ze niet voor het makkelijke pad kiezen met deze film. Het vermengen van de diversiteiten gaat echter wat lastiger.

Het vermaakt van begin tot eind alhoewel een echt grote scene nog ontbreekt, maar dat liet het geld waarschijnlijk niet meer toe. Death Valley kan profiteren van de passie, want de inrichting van de bunker voelt oprecht aan. Alles ziet er concreet uit en Ninaber legt de nadruk op het vermaak. Dat weet best aardig te lukken, want het vermaak verdwijnt nergens echt. Death Valley is aardig in wat het doet, alleen niet betrekkelijk of spannend genoeg voor een ruimere voldoende.

Voor de fans is het wellicht leuk om te weten dat Ninaber PG speelde in de praktische horrorfilm Psycho Goreman. Leuk dat hij zich hier vervolgens in het monsterkostuum en de regiestoel plaatst.

avatar van joolstein

joolstein

Eerlijk gezegd Ik wist niet wat ik moest verwachten van deze film. Enerzijds regisseerde Matthew Ninaber ook twee zeer matig ontvangen films maar de andere kant was hij ook de man in het pak van het wezen in een van mijn favoriete films van het jaar, Psycho Goreman. Dus hij zou het een en ander moeten weten over het maken van een praktische monsterfilm, toch?

In feite is het eerste halfuur grotendeels een door videogames beïnvloede actiefilm, waarin een team van Canadese huurlingen gedwongen wordt om het op te nemen tegen vijandige goed uitgeruste Oost-Europese militie. Dit is helemaal niet slecht gedaan voor een low-budget film en dient om te laten zien hoe gevaarlijk de menselijke schurken zijn. Zodra ze de faciliteit binnenkomen, wordt het een drievoudige strijd, aangezien beide partijen met het wezen, Adam (Matthew Ninaber) krijgen te maken.

En dit monster van make-up en special effecten kunstenaar Audrey Barrett (Leprechaun Returns, PG ) was zeer effectief! Toegegeven, een beest dat blind is en jaagt op geluid begint een beetje te veel gebruikt te worden. En hoewel niet zo bloederig als ik had gehoopt, vergiet de film zeker wel bloed en houdt ook het tempo redelijk hoog. De film heeft ook wel wat gemeen met Resident Evil of eigenlijk nog meer met films als The Terror Within (1989) en Creepazoids (1987) Niet verkeerd dus!

Het basisplot is dus al eerder gezien, maar Ninaber slaagt er eveneens in om met een paar wendingen te verassen. En er is een verwijzing naar de Nephilim, maar dit wordt snel weer losgelaten en niets mee gedaan. Dat was jammer want die verhaallijn had potentieel! Ook lukt niet helemaal om de claustrofobische en dreigende omgeving iets meer naar voren te laten komen. Desondanks was dit een erg leuk stukje monsterchaos!

avatar van stinissen

Was toch onderhoudende als ik dacht.

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuk om een keer gezien te hebben. Prima mee vermaakt.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag deze horror bekeken, zo aan de titel te lezen leek mij dit wel wat een monster in een grot, maar na deze gekeken te hebben vond ik het een vreemde film.

Het verhaal gaat dat er een vrouw vast zit in een grot en die gered moet worden voor een som geld, verschillende huurlingen gaan er naar toe om het grottenstelsel te zoeken, in het bos zie je een aantal schietpartijen / explosies tussen verschillende huurlingen (beetje vaag allemaal)

Een paar huurlingen (en wat overgebleven anderen) die het overleven gaan de grot in op zoek naar de vrouw met in die grot ook nog een eng wezen dat door chemisch afval besmet is en een raar monster is geworden, de vrouw zegt dat er nog meer ''monsters'' zijn, maar heb er maar een paar gezien, later neemt de film ook een ander wending en eenmaal boven gaat de film nog door met een paar gevechten....

Allemaal erg vaag dus, heb m wel afgekeken, maar vond hem niet geweldig, enige wat sterk was aan deze film was de spanning en claustrofobische tunnels / gangen.

Maar heb veel betere films gezien met monsters in grotten...

avatar van frans123

frans123

Toen het 'monster in beeld kwam heb ik m uitgezet. Boe boe boe boe ..Iets voor de brugklas.

avatar van The Oceanic Six

frans123 schreef:

Al die films die Fransje maar voor kinderen, pubers en brugklassers vind...

Geniet je ook wel eens van films? Misschien moet je eens wat vaker een kwaliteitstitel opzetten.

Denk aan bv een Pulp Fiction ofzo.

avatar van frans123

frans123

The Oceanic Six schreef:

Al die films die Fransje maar voor kinderen, pubers en brugklassers vind...

Denk aan bv een Pulp Fiction ofzo.