• 9.374.084 stemmen

Geregisseerd door: Patryk Vega

Met onder meer: Piotr Adamczyk, Julia Wieniawa-Narkiewicz en Marieta Żukowska

Gesproken taal: Engels, Pools en Russisch

Plot Small World

"What would you do if your child was kidnapped?"

In Polen raakt een vierjarig meisje uit een lokale stad vermist. Haar moeder ontdekt al snel dat de Russische maffia haar dochter heeft ontvoerd. Wanneer de vrouw zich richting de grens begeeft om haar dochter te redden, wordt ze door politieman Robert Goc gestopt voor te snel rijden. Deze tussenkomst van de politie vertraagt haar zoektocht en het kind wordt ontvoerd voorbij de grens in het oosten. Robert, die zich schuldig voelt omdat hij de ontvoerders niet kon tegenhouden, raakt al snel betrokken bij een internationaal onderzoek om het meisje te vinden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van AniSter

AniSter

Allereerst mijn hoge waardering: omdat het een van de eerste Poolse films die ik zie, omdat het een film van uitersten is en vanwege de gehele acteerprestaties en setting. Bij het genre mag drama toegevoegd worden. De film wisselt tussen keiharde realiteit en in feite 'domme acties' zoals de wraakactie richting het einde. Tot aan Engeland kwam het echt over als een soort documentaire over kinderontvoering en -handel. Opvallend vond ik de ondervragingstechnieken van de Russen en de worsteling van Robert met zichzelf. Vanaf Engeland neemt het plot een wending en gaat het meer richting actie. De rode draad blijft de misdaad en het drama rondom de kinderen met enkele heftige scenes. Een boeiende film met extremen, die op bepaalde momenten behoorlijk weet te pakken.

avatar van schumacher

schumacher

Ja, dit is top zeg, het einde mss beetje duh maar dat kon de pret niet drukken.

Echt een steengoeie film.

Van de eerste minuten al zat het al goed en zat ik er in, het sleepte me snel mee.

Goede acteurs, goed verhaal ook etc...

En vooral niet vergeten dat dit in real life helaas ook het geval is. Stel je maar voor dat ze uw dochter ontvoeren, kom je gek van toch.

Hele goeie film.

avatar van Brabants

Brabants

Small World was voor mij een genot om naar te kijken. Het beklemmende sfeertje van alledaagse gruwelijkheden wordt "schitterend" uitgebeeld. Het plot en de uitvoering zuigt je het scherm in. De alles zeggende titel onthult een parel van een film echt heel goed, chapeau!

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Zeer geslaagd misdaad-drama met de nodige spanning, maar een actiefilm vond ik dit niet echt. Het verhaal is boeiend, alles wordt goed weergegeven en acteerprestaties zijn echt wel van een top niveau, waardoor je goed in de film wordt gezogen en soort van beklemmend gevoel (positief bedoeld) krijgt tijdens de film, de film laat je niet koud. Dikke aanrader.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Heftige film die net iets verder haat als andere films in dit genre. Soms draait je maag bijna om, terwijl dit helaas gewoon in het echt ook gebeurt.

Kinderen die geen kind mogen zijn, vieze oude mannen en corruptie.

Film blijft 2 uur lang boeiend.