• 9.379.104 stemmen

Geregisseerd door: Adam Salky

Met onder meer: Freida Pinto, Logan Marshall-Green en Robert John Burke

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Intrusion

"The quietest towns hide the darkest secrets."

Een getrouwd stel verhuist naar een kleine stad. Deze nieuwe start verandert in een nachtmerrie wanneer er in hun huis ingebroken wordt. De vrouw blijft getraumatiseerd achter en weet niet meer wie ze kan vertrouwen.

Meera Parsons

Detective Steven Morse

Joanne Waterston

Bill Waterston

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Niet heel slecht, maar ook niet goed en vooral heel voorspelbaar allemaal, waardoor de spanning meer zoek is, dan aanwezig. Ook geen al te best acteerwerk.

avatar van Hoggiebro

Hoggiebro

voorspelbaar en niet al te best geacteerd

avatar van Grover76

Grover76

Absoluut niet slecht. Geen topper maar best vermakelijk en daar gaat het om. Niet te veel nadenken of alles wel klopt, gewoon kijken.

avatar van rep_robert

Matige film waarin het plot al zo snel duidelijk wordt is dat je de rest van de film de checklist plichtmatig aan het afwerken bent. De film probeert een sfeervol en dat lelijke blokkendoos is een geschikte locatie voor de film om in plaats te vinden, maar het is allemaal zo uitgekauwd dat ik deze flick ook weer snel zal vergeten.

avatar van CocoNutz_IV

CocoNutz_IV

Erg voorspelbaar en ik zag het al ver van tevoren aankomen. Maar best een prima film en makkelijk doorheen te komen. Wordt nergens echt spannend of bijzonder, gewoon prima voor dit soort regenachtige herfstdagen.

avatar van Alathir

Alathir

Goede film vond ik zelf. Logan Marschall Green zie ik altijd wel graag bezig. Lijkt vrij hard op Tom Hardy, maar doet wat mij betreft eigenlijk niet onder. Freida Pinto is een mooie verschijning. De muziek vond ik een sterke bijdrage geven aan de spanning. Er heerst een zeker mysterie en er zat een knappe jumpscare in. Ik schrik niet snel van jumpscare maar dit was knap gedaan. Camerawerk is erg stijlvol, zeer gelikt allemaal. Eigenlijk 1 van de betere recente films die ik gezien heb. De lage cijfers begrijp ik niet maar goed ik heb wel vaker een andere mening.

avatar van Black Math

Black Math

Blijkbaar gezien op de verjaardag van de hoofdrolspeelster. Maar sorry voor haar, dit is geen goede film. Afgezien van enkele goedkope schrikeffecten is de film super voorspelbaar. Van mijlenver kan je al zien aankomen dat het meisje in het huis verborgen is. Ik had het al door vanaf het moment dat verteld werd dat ze vermist werd.

Het acteerwerk, met name van de mannelijke hoofdrolspeler, die nochtans op passende wijze erg creepy overkwam, is niet geweldig. Wel wordt het redelijk gefilmd, met af en toe een cameradraai. Alles behalve opzienbarend, maar tenminste iets meer dan gemiddeld. Uiteindelijk niet heel veel vervelend om te zien, maar ik verwacht toch wel iets meer dan dat. 1*.

avatar van Shadowed

Shadowed

Suf.

Ik snap niet helemaal waarom regisseurs tegenwoordig met films als Intrusion aan komen zetten en denken dat ze er nog mee weg gaan komen ook. Home invasion staat tegenwoordig onder sterke concurrentie waardoor regisseurs kiezen voor een complexer pad. Intrusion doet dat ook, maar levert iets af van het simpelste kaliber.

Waarom Marshall-Green besloot hieraan mee te doen ontgaat me volledig. Misschien dat hij eens de rol van een psycho wilde spelen. Dat heeft hij dan bij deze een keer gedaan en mag hij weer naar projecten toe die hem meer ruimte gunnen om betere personages neer te zetten in betere films. Hij is een te goede acteur voor onzin als dit. Pinto hoort hier dan wel in thuis, want ze bakt er helemaal niks van.

Intrusion kan zijn voordeel halen uit wat sfeervolle scenes van het huis gedurende het eerste deel. Salky zet in op sfeer, kwaliteit en verhaal, maar ze komen er allemaal halfbakken uit. Het verhaal kent de nodige wendingen en verrassingen, die vervolgens niet verrassen. Visueel nog wel aardig op het vlak van decoratie en verlichting, maar het wordt verder nauwelijks gebruikt om de spanning op te bouwen.

Het voornaamste probleem is echter het personage van Pinto die ze nauwelijks onder de controle heeft. Je moet echt gek zijn om haar te geloven en haar gedrag niet door te hebben. Nogal een slechte leugenaar.Haar slechte acteerwerk moeten we dan ook maar negeren, maar dat is bijna niet te doen. Alle degelijk geacteerde scenes komen dankzij Marshall-Green, maar uiteindelijk wordt hij sterk tegengewerkt door zijn eigen rol.

Intrusion is een typisch schoolvoorbeeld van een film waar Netflix tegenwoordig mee komt. Een simpel concept duwen in een film die zichzelf erg slim vind en serieus neemt, maar uiteindelijk gewoon binnen enkele maanden wordt geschoten en gedropt op Netflix om de nodige kijkers te trekken. Dit soort luie filmmakerij wordt terecht de grond in gestampt. Hopelijk nemen ze binnenkort eens echt de tijd om goede originals af te leveren.

avatar van mrkos

mrkos

Tja, hoe voorspelbaar wil je een film hebben?

Al na een half uur weet je hoe de vork in de steel zit en dat is jammer, want de film was verder prima te doen. Ik miste helaas de plot twists die er eigenlijk niet in zaten, want je weet eigenlijk dus al hoe en wat. Deze film had best potentie. De cast was prima, de soundeffect waren prima, hier en daar een schrikmoment en de film zag er verder prima uit. Jammer genoeg had ik al een aantal reviews gelezen, dus ik wist dat het eraan zat tek komen. Helaas een gemiste kans, dus net geen voldoende.

2,5 sterren.

avatar van Kinjano

Kinjano

Dit was geen slechte film. Voor Netflix-begrippen was dit misschien zelfs wel een redelijk goede film. Natuurlijk hebben we alle ingrediënten al in andere films gezien (het rijke echtpaar waarvan je je afvraagt waar ze het van doen, de bange vrouw bij wie vrij laat het kwartje valt, de creepy kerel van wie je het al die tijd al wist, het vermiste meisje en de boze papa van het vermiste meisje).Toch is het een goed te bekijken geheel geworden. Ondanks dat veel gebeurtenissen kinderlijk eenvoudig te voorspellen zijn, blijft de film erg spannend. Gewoon verstand op nul en genieten van een spannende thriller.

avatar van AniSter

AniSter

Een interessant plot, al in meerdere varianten verfilmd, waarbij dit toch wel een van de goedkopere versies was. Keek op zich wel snel en redelijk goed weg, maar spannend werd het nergens. De prestaties van de voor mij onbekende cast viel daarbij tegen.

avatar van Aapje81

Aapje81

Goed geacteerde maar erg voorspelbare thriller die een aantal schrikmomenten kende maar door de duffe inhoud eigenlijk nergens lekker van de grond komt.

Qua opzet en sfeer moest ik af en toe denken aan de vergelijkbare thriller Shattered (Film, 2022) maar die beviel me toch net iets beter omdat daar nog wel wat humor en erotiek in zat.

Deze film neemt zichzelf veel te serieus in verhouding met de nogal stompzinnige inhoud.

Matig