• 9.373.219 stemmen

Gesproken taal: Zweeds

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Vinterviken

"Two worlds. One love."

Elisabeth en John John zijn twee jongeren die in dezelfde stad zijn opgegroeid. Ze leven echter in heel verschillende werelden, ze zijn economisch, sociaal en cultureel van elkaar gescheiden. Dat is tot de dag dat ze in dezelfde middelbare schoolklas beginnen. Kan een hartstochtelijke eerste liefde door hun klassetegenstellingen en culturele barrières heen breken?

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Remake van Vinterviken (1996)

Vanaf 8 september te zien op Netflix

avatar van BBarbie

BBarbie

Liefde tussen leden van ongelijke sociale klasse is een dierbaar thema in de literatuur en ook in de filmwereld. In deze film wordt de romantiek omkaderd door een triviaal misdaadverhaal. Daar wordt in mijn ogen de film niet beter van. Jammer.

avatar van rep_robert

De film heeft de potentie, ook al is dit een erg beproefd concept en is dit blijkbaar zelfs een remake van een bestaande Zweedse film. Ik ken de status van die films niet, maar blijkbaar leeft dit in Zweden wel, anders maken ze er geen remake van.

Het ligt er allemaal bovenop bij de klik tussen JJ en Elisabeth, maar ik ben een sucker voor coming-of-age en kalverliefdes. Het brengt mij altijd terug naar mijn jeugd en ook in een film als dit werkt het wel gewoon. Dan deel ik de mening van BBarbie dat de hele aftakking met het misdaad gedoe de film geen goed doet. Het haalt alles uit balans en laat een gemiste kans achter om de band tussen de twee goed uit te werken en de struggles van JJ in het leven te laten overwinnen. De film eindigt wat dat betreft net te onbevredigend om te kunnen overtuigen.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Idd jammer van dat Stigma op de misdaad, had voor mij ook niet gehoeven. Verder wel een snelle wegkijker deze film.