• 9.375.420 stemmen

Le Loup et le Lion (2021)

Avontuur / Familie | 99 minuten

Genre: Avontuur / Familie

Alternatieve titel: The Wolf and the Lion

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Gilles de Maistre

Met onder meer: Molly Kunz, Graham Greene en Charlie Carrick

Plot Le Loup et le Lion

"An unlikely friendship. An incredible adventure."

Wanneer haar grootvader sterft, keert Alma, een 20-jarige pianiste, terug naar haar ouderlijk huis op een verlaten Canadees eiland. Daar verandert alles wanneer een wolvenwelpje en een leeuwenwelpje in nood in haar leven verschijnen. Ze kiest ervoor beide dieren te houden om hen te redden en het onwaarschijnlijke gebeurt: ze groeien samen op en houden van elkaar.

Noodless

kappeuter blijkbaar een echt vervolg of gewoon dat het van dezelfde regisseuse is? Die van 2018 heb ik niet gezien?

Noodless

Hartverwarmende film ! Leuk, grappig, dramatiek, avontuur en prachtige beelden. I love Mozart en Dreamer en ze leven in de werkelijkheid ook samen. Mooie film ! 8/10

Noodless schreef:

Goede vraag. Misschien zat ik toch fout. Het zijn twee films met leeuwen en het is van dezelfde regisseuse, dus overeenkomsten zijn er wel, maar ik denk inderdaad dat het dan geen vervolg is. Ik kan daar nu geen bewijs voor vinden dat het een vervolg is.

Noodless

kappeuter ja, denk toch ook dat het een ander verhaal is gezien de namen van personages en dat het hier ook in begin over welpjes gaat. Qua vervolg zou dat ook wat onlogisch zijn. Toch bedankt voor de snelle reactie

avatar van blurp194

blurp194

Een heerlijk sprookje. Het leeuwtje en het wolfje zijn te schattig voor woorden, en dat is Kunz ook. Zeker als ze besluit dat alle gedoe met de piano en de buitenwereld met al haar oordelen en meningen volstrekt zonder waarde zijn, en zich op haar spirit animals richt. De setting op het eiland met het mooie huis is ook al zo idyllisch. Wel heel ver weg van de slaapstad waar ik woon, en de industrieterreinen waar ik mijn halve leven heb doorgebracht. Ik zou zo willen ruilen, en dan hoefde ik nooit meer ergens naartoe.

Narratief is het misschien niet het mooiste en meest hoogdravende verhaal ooit, maar het werkt wel - en als ik lees dat het meerdere malen omgegooid moest worden omdat de dieren niet meewerkten, dan is het des te knapper dat dit er nog steeds uitkomt. De interacties van wolf, leeuw en Kunz zien er overtuigend en natuurlijk uit, ook dat is wel erg knap gedaan.