• 9.373.194 stemmen

Clifford the Big Red Dog (2021)

Avontuur / Fantasy | 97 minuten

Met onder meer: Jack Whitehall, Darby Camp en Tony Hale

Gesproken taal: Engels en Nederlands

Releasedatum: 16 februari 2022

Plot Clifford the Big Red Dog

"Adventure has never been bigger."

De tiener Emily Elizabeth ontmoet een magische dierenbeschermer die haar een kleine, rode puppy geeft. Ze had nooit verwacht dat ze wakker zou worden met een gigantische hond van wel drie meter in haar kleine appartementje in New York. Haar alleenstaande moeder is de stad uit voor werk waardoor Emily en haar leuke maar impulsieve oom Casey samen op een spannend avontuur gaan in de grote stad.

Vanaf 3 november in de bioscoop (Universal)

avatar van macrobody

macrobody

Nogal een lage score voor een doorsnee film en verhaal. Duidelijke boodschap vwb het niet oordelen over anderen en de CGI was echt wel goed. Niet perfect maar hoe lang kan dat nog duren? Niet onaardig vond ik.

avatar van Waku

Waku

Leuke fantasy jeugdfilm. Kwa CGI ziet het er allemaal gelikt uit. Er wordt soms behoorlijk geforceerd geacteerd en de luchtigheid druipt er vanaf maar " Clifford" is een sympathiek verhaaltje en zal het als familiefilm prima doen. 3*

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

kappeuter schreef:

Vanaf 3 november in de bioscoop (Universal)

Releasedatum is verplaatst naar 22 december 2021.

avatar van mrklm

mrklm

Haar vader is uit beeld en haar moeder [Sienna Guillory] moet veer werken. Daarom zit Emily [Derby Camp] opgescheept met haar onvolwassen oom Casey [Jack Whitehall] die echter niets kan doen aan haar eenzaamheid. Na een bezoek aan de mysterieuze dierenwinkel van een oude man [John Cleese] blijkt een kleine rood hondje zich verstopt te hebben in Emily’s tas. Emily weet haar oom over te halen om het beestje pas de volgende dag terug te brengen, maar dan blijkt Clifford te zijn uitgegroeid tot een reus van een hond. Dat leidt tot komisch bedoelde perikelen die de interesse wekken van Tieran [Tony Hale] die Clifford wil gebruik voor wetenschappelijk onderzoek. De schmierende Whitehall is het slachtoffer van de nodige poep- en plasgrappen die het niveau van de humor typeren. Het stroperige, brave verhaal is waarschijnlijk wel verteerbaar voor de allerkleinsten onder ons. De rest zal zich storen aan het valse sentiment en aan de matige CGI.

avatar van RikkieD

RikkieD

Best leuk, maar alleen voor kinderen. Ik hou van een kinderfilm op zijn tijd, mits die ook geschikt is om met een volwassen bril op te bekijken. Dat is deze niet. Maar zo moet je hem dan ook niet bekijken denk ik dan. Toch best vermakelijk als je op de bank ernaar kijkt. Echter geen memorabele film.

avatar van Phantasm

Phantasm

Vermakelijke film die lekker wegkijkt. Leuk bedacht.

avatar van Shadowed

Shadowed

Voor een kind van 4-8 jaar kan je als regisseur weinig verkeerd doen met een film die over een grote rode puppy gaat. Voor hen is de middelmatige CGI-uitwerking van Clifford dan ook geen probleem, maar vanuit een volwassen perspectief is het inderdaad opvallend hoe geanimeerd het dier eruitziet (niettemin stiekem wel een beetje snoezig). Regisseur Walt Becker richt de film dan ook totaal niet in voor een wat ouder publiek, waardoor de clichés haast door je scherm heen branden. Het houdt in dat ieder kind te slim is voor zijn of haar leeftijd en elk volwassen persoon zich gedraagt als een malloot, dat ik persoonlijk niet meteen de leukste manier van humor vind. De makers lijken al helemaal geen moeite te hebben gestoken in de rol van Tony Hale, die de antagonist van de film speelt. Vreselijke invulling, waarvan ik verwacht dat de kids hier ook geen bal aan zullen vinden. Darby Camp en Isaac Wang zijn een sympathiek duo en de rollen van Jack Whitehall en John Cleese (die een verwijzing naar de schrijver van de boekenserie vertolkt) zijn degelijk, maar uiteindelijk moet je wel heel beperkt ingesteld zijn op kritisch vlak om hier echt van te kunnen genieten.