• 9.371.710 stemmen

Geregisseerd door: Akira Saitou

Gesproken taal: Japans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Sol Levante

Een jonge krijger en haar familie zoeken naar de geheime plek waar wensen zouden worden vervuld. Hopelijk jagen ze geen oude bewakers en geesten tegen zich in het harnas.

avatar van John Milton

John Milton

Shorts van slechts 4 minuten zijn me bepaald niet onbekend. Maar dat ik me halverwege de speelduur vertwijfeld afvraag 'waar gaat dit in vredesnaam over', gebeurt toch iets minder vaak. Er zitten enkele prachtige beelden bij, maar verder was dit bepaald niet mijn straatje inhoudelijk, voor zover we daarvan kunnen spreken. Bovenstaande synopsis had ik zelf niet kunnen fabriceren, na het zien van de film.

Even googelen wat dit is uiteraard, en dat verklaarde het enigszins, want Sol Levante blijkt in feite meer een showcase voor een nieuwe techniek, dan een verhaal dat de filmmaker nu zo graag wilde vertellen:

Why Sol Levante is Netflix's Most Important Anime Yet

Ik hoop alleen dat ze er dan iets anders mee gaan maken dan dit.

Eindelijk eens een goeie short. Méér van dit graag

avatar van centurion81

centurion81

• 2066 berichten
  • 1987 stemmen

Mja...De speelduur van 4 minuten klopt wanneer je op Netflix kijkt, maar feitelijk is er < 3 minuten sprake van beeld.

Voor mij een gevalletje van: hier had meer in gezeten. Ik vond dit nietszeggender dan de teaser-trailer van een gemiddelde JRPG.

avatar van centurion81

centurion81

• 2066 berichten
  • 1987 stemmen

John Milton schreef:

Why Sol Levante is Netflix's Most Important Anime Yet

Ik hoop alleen dat ze er dan iets anders mee gaan maken dan dit.

Die uitleg had er wat mij betreft wel in een stukje tekst voor aanvang bij mogen staan

avatar van Fisico

Fisico

Nogal kort om iets zinnigs over te vertellen. Moest ik nu ook weten waartoe die hele heisa diende, het zou helpen. Nu heb ik er ook het raden naar. Weinig zeggend, maar visueel wel erg mooi gedaan. Blijkbaar eerder een try-out zonder veel meer?

avatar van horizons

horizons