• 9.176.561 stemmen

Nakitai Watashi wa Neko wo Kaburu (2020)

Animatie / Fantasy | 104 minuten

Met onder meer: Mirai Shida, Natsuki Hanae en Koichi Yamadera

Gesproken taal: Japans en Duits

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Nakitai Watashi wa Neko wo Kaburu

Miyo Sasaki, bijgenaamd "Muge" dat "oneindig mysterieus" betekent, heeft een sprankelende persoonlijkheid en is vol levenslust, zowel op school als thuis. Ze is heimelijk verliefd op haar klasgenootje Kento Hinode. Miyo probeert herhaaldelijk Kento's aandacht te krijgen, maar hij slaat geen acht op haar. Ze realiseert zich dat de enige manier om dichtbij hem te komen als ze transformeert in een kat, maar op een bepaald moment wordt de grens tussen haarzelf en de kat ambigue, en wordt ze gedwongen haar leven als mens op te geven…

Miyo Sasaki / Taro (cat) (stemrol)

Kento Hinode (stemrol)

Miki Saito (stemrol)

Tomoya Sakaguchi (stemrol)

avatar van nakada

nakada

Niet een top anime maar altijd nog zeer de moeite waard. Ook al is het qua inhoud wat minder, het ziet er allemaal weer prachtig uit. Kleurrijk, prachtige animatie, sfeervol. Wat mij betreft is Japan op gebied van de animatie de absolute top.

avatar van Film Pegasus

The cat returns returns? Een animatie van Studio Colorido en misschien wel het eerste grote werk. Normaal voorzien voor Japanse release, maar door de corona ging het debuut naar Netflix. A Whisker Away is een mooi sprookje geworden van een jonge tiener die zich alleen voelt. Zowel thuis als op school heeft ze het moeilijk om haar gevoelens te uiten en dan botst het wel eens met de mensen rondom zich. Als kat krijgt ze de liefde die ze als mens ontbreekt.

De animatie is best wel goed met een onderhouden verhaal. Het mist wel de charme van gelijkaardige studio's, en de hoofdpersonages mochten wat meer uitwerking krijgen. Maar het geheel is wel de moeite.

avatar van rep_robert

A Whisker Away vertelt een klassiek verhaal van een meisje dat zich niet gezien en geliefd voelt. Ze is sociaal nogal ongemakkelijk en went zich in dit fantasierijke verhaal tot een masker waarin ze telkens in een kat veranderd om zo alsnog die aandacht te krijgen van hem. Het loopt steeds verder uit de hand in de negatieve gevoelens die Miyo/Muge ervaart, maar op zo'n aandoenlijke manier dat je precies voelt hoe zij zich door alles heen worstelt. Het weet de balans te vinden en nergens gaat het over de schreef. De film is verder klein in de opzet, maar weet richting het einde toch nog flink uit te pakken en de emoties voelen oprecht.

Echt een fijne verassing die weer op Netflix is verschenen. Veel te jammer dat dit soort films te weinig aandacht krijgen hier.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Wisselend, van aardig tot ronduit zwak. De mensenwereld vond ik wel mooi met enkele leuke momentjes en fijne personages waar het echt om die mensen gaat, niet zozeer om de plot. Visueel ook wel prima met veel details op momenten, alleen de mix met computertekeningen vind ik niet heel geweldig.

Die fantasiewereld wist me dan weer totaal niet te boeien, ik kon het maar niet geloofwaardig vinden. Geen idee waarom want ik heb best veel Japanse animatie gezien waar me dat wel goed smaakte, maar het voelde nooit als een echt volwaardige wereld aan. De animaties waren ook minder en de personages niet interessant. Al met al doet dat wel afbreuk aan het geheel. 2,0*.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Het is nu wel duidelijk dat Studio Colorido inzet op coming-of-age vermengd met fantasy. Whisker Away voelt helemaal Ghibli aan, zowel op vlak van anime stijl als van storytelling. Het geeft een lief en kleurrijk tienerliefdesverhaal dat zeemzoeterig overkomt en toch genoeg diepgang vindt en de issues verwoordt waar veel tieners mee worstelen zoals gebrek aan zelfzekerheid, willen geliefd zijn, gescheiden ouders... Ik had het meer voor die andere Colorido film "Penguin Highway"; deze is eerder voor de 12-16 jarigen bestemd.