Pietje Bell 2: De Jacht op de Tsarenkroon (2003)
Genre: Familie
Releasedatum: 18 december 2003
Bekijk via Netflix
Bekijk via NLZIET
Plot Pietje Bell 2: De Jacht op de Tsarenkroon
Martha, de zus van Pietje, gaat zich verloven met journalist Paul Velinga. Om dit te vieren wordt er een groot sneeuwballengevecht gehouden waarbij een ruitje bij drogist Geelman sneuvelt. Kort daarna wordt er ingebroken en krijgt Pietje de schuld. Hij wordt uit zijn bed gelicht en belandt in de gevangenis. Daar ontmoet Pietje de boeven die door de bende van de Zwarte Hand achter de tralies werden gezet.
Op deze film zitten we allemaal natuurlijk met smart te wachten...
De familiefilm PIETJE BELL 2: De jacht op de Tsarenkroon is vliegend van start gegaan met een openingsweekend van
€ 227.716,- Box Office (Inclusief woensdag 17 december € 243.499,-). Hiermee overtreft Pietje Bell openingscijfers van Nederlandse familiefilms als Minoes (€ 178.858), Pietje Bell 1 (€ 207.000) en Pipo en de P P Parelridders (€ 158.000). In de top 20 neemt PIETJE BELL 2: De jacht op de Tsarenkroon de vijfde plaats in. Het is hiermee de hoogst genoteerde Nederlandse film. Inclusief de voorpremieres hebben inmiddels ruim 45.000 mensen de film gezien.
bron: MVSP
Quido
In slechts zeven dagen heeft 'Pietje Bell 2: De jacht op de Tsarenkroon' de status van Gouden Film bereikt. PB 2 trok in één week tijd 230.000 bezoekers. De film staat nu achter 'LOTR: the return of the King' en 'Finding Nemo' op de 3e plaats in de bioscoop-top 10.
Bron: Teletekstpagina 424
titan
Een stuk minder dan de eerste film en dat komt vooral door het enigzins knullige, nauwelijks uitgewerkte en van toevalligheden aan elkaar hangende hoofdverhaal. 2,5*
neo
Ja het was te verwachten. Na een zowat precies een jaar geleden bij deel 1 dienst gehad te hebben, was het gister weer raak (toevallig ook weer met dezelfde collega's). Was deel 1 al om van te walgen, 2 is de nog erger. Zo nu en dan wel erg vermaakt om Engelkes die weer ouderwets acteert alsof hij van een blaadje uitdrukkingsloos wat tekst opdreunt. 0,5 sterren
Freud
Persoonlijk vond ik hem leuker dan het eerste deel. Het blijft natuurlijk een film waar niemand op zit te wachten en die een béétje uit de tijd is (de recensie in de Standaard was erg treffend: 'In Nederland heet zoiets oergezellig, wij noemen het gewoon kneuterig') De muziek doet werkelijk pijn aan de oren, en de film is opvallend slecht geregisseerd (zo is er van iets als timing geen enkele sprake, wat vooral de 'vechtscenes' hopeloos doet verzanden) Maar ik vond het een leuke film, ondanks alles toch nog aanstekelijk (vooral dan door dat hoofdacteurtje, die vond ik echt schitterend) en hoewel nooit echt grappig toch wel charmant. Ik twijfel tussen 3 en 2.5 sterren, maar omdat deze film al steun genoeg krijgt van een aantal bedenkelijke users (wat is dat toch met die Nederlandse filmmakers, die zijn blijkbaar echt doodsbang dat hun film slechte punten krijgt op deze site, het gebeurt elke keer opnieuw dat hij kunstmatig wordt omhoog gestemd) geef ik 2,5.
Dat laatste ben ik niet met je eens. De jeugdige doelgroep geeft deze film 5 sterren, niet filmmakers. De Pietje Bell fans hebben de film uiteraard als eerste gezien.
De film heeft nog betrekkelijk weinig stemmen doordat de film nog niet op dvd verschenen is. Zodra dat gebeurt gaat het gemiddelde wel weer omlaag.
Freud
Ik vond gewoon het stemmenprofiel nogal vreemd, maar in elk geval is Skategirl nep, en willa geeft enkel 0,5 en 5,0 wat ook niet echt subtiele verschillen oplevert. Maar ik koester geen wrok hoor, het was gewoon een kleine opmerking.
neo
En hou er ook rekening mee dat het merendeel van de mensen die de film hebben gezien in de leeftijds categorie 3-10 jaar valt (die natuurlijk allemaal op mm staan ingeschreven
).De zaal zat er bij mijn dienst vol mee
chrissie85
Ik heb hem net gekeke super leuk film zelfs voor een 19 jarige. persoonlijk vond ik hem ook leuker dan deel 1 maar je moet wel eerst deel 1 gezien hebbe wil je deel 2 goed snappen!
LeeGer
Best aardig voor een kinderfilm. Heb er zelf ook met plezier naar gekeken.
Marki_san
Ik vind het best wel een slap film. Het gaat niet echt over iets, en de tsarenkroon komt er pas op het einde in voor. Ook is me opgevallen dat het acteren niet al te goed was.
Regan_Robbie24
stommer dan deel 1, Quinten Schram is sukkelig in de film! dus weer BOOORRRIINNGGG!!!!!
Regan_Robbie24
ik heb niks tegen Pietje Bell, alleen Quinten Schram, k zeg nie dat ie niet kan acteren, maar hij is bekant een jochie van 7 kwa gedrag, hij mot toch 9 of 10 of 11 zijn???
tenminste das mijn ideetje dan.
Bas17
tenminste das mijn ideetje dan.
Mijne ook, heel sterk -.- This gewoon irritant
Sannepan
Dat vond ik dus ook al. Dat joch kan verder ook niet echt acteren en eigenlijk is er vrijwel niemand in deze film die dat WEL kan. Het verhaaltje is erg slap en erg saai en dat terwijl een ontvoering nog best wel boeiend klinkt en ook wel leuk kan zijn. Helaas kon Rick Engelkes ook geen wanhopige indruk maken. Ik werd eerder wanhopig van hem
De film is inderdaad bar slecht geregisseerd en ik heb me rot gelachen bij die vechtscenes
(en dat bedoel ik niet positief)
De enige reden dat ik deze film heb afgekeken, was omdat ik toch niks beters te doen had.
1,5* voor een erg onleuke kinderfilm.
Regan_Robbie24
je meent het... zo denk ik ook over deze!!!! een irritante film, niet geinig, ontvoering is gewoonweg slap, Quinten Schram ken werkelijk nog geen 1 ding super doen! ik werd van iedereen wanhopig. Maria Peters ken gewoonweg geen een goeie film maken vind ik persoonlijk! en nog een goeie reden om hem af te kijken, ik omdat mijn neefje het zo nodig wou zien! slechtste deel 2 aller tijden!
RoD
wat hoor ik daar? ik vind het best een goede film, als je ziet hoeveel moeite er wel niet in gestoken is. Kijk alle decorstukken, de kleren, auto's en dergelijke. Je krijg wel een beetje het gevoel van die tijd. De gevecht scene's zijn slap.. maar het is een kinderfilm. Die moet je ook geen geweld voor schotelen. HALLO! Ik houd normaal niet van kinder/familie films. Maar ik vind dat in deze film wel veel moeite gestoken is, dat zie je er aan af.
Purmerend
De vader van Jozef (Arjan Ederveen) die drogist vond ik wel goed en leuk acteren.
CAPIpsv
Erg leuke film. Vond hem eigenlijk nog mooier als de eerste uit 2002.
Ook omdat Jack Wouterse een bijrol had in deze film.
3,5
Dynamovie
Schande dat Pietje Bell-boeken door zo'n slecht acterende en niet Pietje Bell-achtige jongen worden neergezet. Dat kan Quinten Schram niks aan doen. Daar is-ie te jong voor, maar regisseur, casting en producent natuurlijk wel. Prutswerk.
Mama & Papa Schram dus...
bert_vl
Zo leuk en goed nummer 1 was, zo saai is deze. Toch aardig vermaakt
film_kaza
ik vind dat die kroon bijna niet in de film voorkomt. de film is verder best saai en gaat weer een beetje de typisch nederlandse richting in.
Quido
en gaat weer een beetje de typisch nederlandse richting in.
Film_La_Timo
ik vond deze iets leuker dan deel 1 want hij was wat moderner maar als nog heb ik betere films gezien
1 ster

Pietje Bell