• 9.373.071 stemmen

Met onder meer: Andrea Arcangeli, Valentina Bellè en Thomas Trabacchi

Gesproken taal: Italiaans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Il Divin Codino

Biografische film over de tweeëntwintigjarige carrière van de Italiaanse voetballer Roberto Baggio, een man die hele generaties inspireerde om te gaan voetballen. Een unieke voetballer die in staat is om fans over de hele wereld te enthousiasmeren. Aan bod komen onder andere zijn moeilijke debuut als speler en zijn moeilijke verstandhouding met enkele van zijn coaches.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Roberto Baggio

Vittorio Petrone

Josep Guardiola

avatar van schumacher

schumacher

Ik vond de docu een beetje teleurstellend, jammer. R.Baggio verdient veel beter. In een docu hoop ik altijd op wat meer oude beelden en die wat langer duren en beter in beeld gebracht worden enz... Een docu mag gerust 3-4 uren duren vindk.

Ik was fan van R.Baggio vroeger, topspeler. Ik herinner me niet alles meer maar weet wel dat ik van sommige coaches echt niets begreep. Italië speelde met Baggio veelal een stukje beter dan zonder, ook op oudere leeftijd was die nog steeds 1 zoniet de belangrijkste speler en die clown van een trainer zette die op de bank, onvoorstelbaar, raad eens wie het verschil maakte toen die mocht invallen, idd, R.Baggio.

1 vd beste spelers ooit , die in mijn ziens teveel vergeten wordt, natuurlijk blijft den tijd niet stilstaan, ik heb bv Puskas en noem maar op ook nooit zien spelen maar toch.....

Het is aan mensen als mij die die periode wel hebben mee gemaakt om ook de jongere generatie aan te doen herinneren aan R.Baggio en niet alleen aan bv Maradona. (Al mis ik de figuur Maradona keihard, mijn grootste idool toen).

Ook al ben ik wat teleurgesteld in deze docu, voetbalfans kijken deze sowieso, je moet , anders een gat in uw cultuur zoals ze bij ons zeggen haha.

avatar van Lebarron

Lebarron

Il Divin Codino oftewel de Goddelijke Paardenstaart was de bijnaam van Roberto Baggio, één van de sterren uit de Serie A van de jaren '90, en tevens de titel van deze biopic over hem. We zien de rise van de wereldster Baggio die met ups en downs gepaard gaat maar ook zijn struggle om een verlichte ziel te worden doormiddel van zijn geloof: het Boeddhisme.

De film is als biografie spot on maar helaas toch niet erg boeiend. Dit komt door Baggio zelf, de man heeft gewoon geen duister randje wat toch een beetje hoort bij zo'n film. Hij was een geweldige speler en is nog altijd een zeer sympathiek mens. De ideale buurman zou je kunnen zeggen maar dat is niet echt spannend voor ons als kijkers. Acteur Andrea Arcangelli lijkt behoorlijk op Baggio en hij speelt ook naar behoren. Ook de rest van de cast doet het prima.

Il Divin Codino is een portret van een geweldige voetballer en een sympathieke, verlichtte ziel en daardoor ontbreekt de benodigde spanning om het een goede film te maken. Gemiste kans? Nee. Het is gewoon zoals Roberto Baggio is.

avatar van depri83

depri83

Geen beste film, puur voor Roby dat hij nog een voldoende krijgt.

Wel een verdomd goede gelijkenis inderdaad, Arcangeli met Baggio.

avatar van pop

pop

Zeer matig portret van Roberto Baggio. De film laat jaren en jaren onberoerd. Springt van hot naar her. Waardoor je een erg fragmentarisch gedoe krijgt. Voor mij hoeft dit niet. Dan 10 keer liever een echte docu over Baggio.

avatar van Elchapo

Elchapo

• 1925 stemmen

Mooie docu film over de voetballer Roberto baggio die ik mij vooral herinner als absolute topper uit het Italiaanse voetbal.Samen met Francesco Totti overigens.De penalty uit de finale van het WK is ook op het netvlies blijven staan.Wat ik niet wist,is dat hij een boeddhist was.De gelijkenis van de acteur die hem speelt is erg goed gecast:de gelijkenis is verbijsterend.......3.5 stars.

avatar van Fisico

Fisico

Inderdaad een vrij matte biografie van één van de grootste Italiaanse voetballers ooit. Zeer plotse overgang van zijn carrière bij Fiorentina richting WK 94. Daar amper beelden van, want alles wat overbleef was zijn moeilijke start met zijn blessure. Werd opgevolgd door de al even geniale Del Piero en er was de bikkelharde strijd om de scudetto met het grote Milan van Baresi en Maldini in de jaren 90.

Van Juventus bijvoorbeeld amper tot zelfs geen sprake, toch wel het hoogtepunt voor hem en ook dé club met wie ik hem refereer. Verder een wat eenzijdige kijk op zijn zogezegde moeilijke karakter of zijn zogenaamde moeilijke thuissituatie welk zich beperkt op de erg nuchtere tot afstandelijke kijk van zijn vader.

Beetje knullig dat de grote Sacchi er ook maar vrij bekaaid vanaf komt. Staat toch te boek als één van de geniën en architecten van het tactische voetbal.

avatar van MarkFish

MarkFish

Hij heeft er zijn zegen aan gegeven (pun intended) en misschien mede daardoor blijft het allemaal erg vlak. Nergens wordt diep op het karakter van Baggio ingegaan. Ik miste ook een degelijk overzicht van zijn carriere. Ik ben ook meer een liefhebber van documentaires zoals die van Asif Kapadia. Ik had graag gezien wat de maker van Diego Maradona en Senna ervan gemaakt had. Het is namelijk wel een echt rise and fall-verhaal, de carriere van Baggio.

avatar van Lebarron

Lebarron

MarkFish schreef:

Baggio wou dat dit een portret over hem als mens werd niet slechts een overzicht van zijn carrière als voetballer. Hij wou ook niet dat de meningsverschillen met trainers weer opgerakeld werden omdat hij naar eigen zeggen toen anders in het leven stond en niet meer met modder wil gooien. Enkel zijn geschil met Sacchi komt naar voren omdat dit cruciaal was voor de ommekeer op het WK94. Iets wat beide ook erkennen.