Genre: Actie / Avontuur
Alternatieve titel: The Eternals
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Chloé Zhao
Met onder meer: Gemma Chan, Richard Madden en Kumail Nanjiani
IMDb beoordeling: 6,3 (398.388)
Gesproken taal: Engels, Hindi, Arabisch, Latijn en Spaans
- Niet beschikbaar op Amazon Prime
- Niet beschikbaar op Google Play
Plot Eternals
"In the beginning..."
Een onsterfelijk buitenaards ras, gecreëerd door de Celestials, leeft al meer dan 7000 jaar in het geheim op aarde. Een onverwachte tragedie dwingt hen echter om na al die jaren uit hun schaduw te komen. Ze dienen zich te herenigen om de mensheid te beschermen tegen hun slechte tegenhangers, de Deviants.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Koop op iTunes voor € 13,99
Phastos
Gilgamesh
Ajak
Martijnnn
Er is altijd wel een groep die het niet accepteerd, dat met die mannen kwam echter wel geforceerd over bij meerdere filmliefhebbers.
Haha meen je dat nou? Een vriend van mij en ik zaten echt in de bioscoop van 'is dit het nou?!'
Glacius
Je kunt toch moeilijk stellen dat de Infinity War valt onder menselijke/aardse conflicten. Sterker nog, Thanos is een hybride van Eternals en Deviants (ja, dat heb ik geleerd van de Wikipedia-pagina, getriggerd door de mededeling dat Starfox de broer van Thanos is).
Ik denk dat ze niet wisten dat Thanos ook een Eternal is.
Glacius
Het is vooral omdat de karakters bewust zijn aangepast (ten opzichte van de originele karakters in de comics) om te voldoen aan de regeltjes van de regenboogvlag. En niet 1 aanpassing, maar een hele reeks in de naam van inclusiviteit. Dat is gewoon een zwaktebod. Als een Northstar bijvoorbeeld zou zoenen met een man in een toekomstige Marvel/X-Men film, zouden minder mensen erover vallen, omdat dat niet in strijd is met het comic personage.
Chin4thefilm
Het was een lange zit, maar ik ben er doorheen. Heb ik nou naar een ellenlange aflevering van "het familiediner" gekeken...? Veel struggles in de "Eternal familie" zorgen er voor dat de film saai wordt, te weinig en te eentonige battles. Mooie visuele effecten dat wel!
Glacius
Bij deze Eternals is het eigenlijk conceptueel raar dat ze allemaal blank zouden zijn en is deze interpretatie eigenlijk veel logischer. Ik vermoed dat hun schepper Kirby dit best wel OK had gevonden en ze ook alleen maar blank maakte omdat het toen de norm was.
Voor de rest zeker een saaie, matige en veel te lange praatfilm (alsof Zhao iets anders zou maken), maar het woke-gemekker wordt nogal vermoeiend.
Ik pleit voor een extra knopje waarbij je je post kan markeren als "discussie over woke", zodat anderen al die reacties dan kunnen verbergen.
In de comics waren ze al divers genoeg, omdat ze gebaseerd waren op de goden waar ze naar vernoemd zijn qua etniciteit. Het gros was Grieks/Europees (met Phastos dan wel als donker persoon, ook in de comics, ondanks de Griekse Hephaestes basering), maar Ajak was Centraal-Amerikaans (en man) en Kingo Japans.
Het is gewoon suf om dat te veranderen. Er waren ook nog wel meer Eternals om uit te kiezen als ze een nog diversere, maar wel natuurgetrouwe, set aan personages wilden (Egyptisch, Centraal-Aziatisch).
krosnicky
Zeer lang dradige film speelduur is veel te lang en het is gewoon saai ik hoef hier echt geen vervolg van te zien
rommel72
"Everything woke, turns to shit."
DJ Trump
And I agree.
Alles volgens de regeltjes van die regenboogvlag.
Politieke correcte bagger.
Shadowed
Onzinnig.
Eternals is een nogal dubieuze toevoeging aan het universum van de superhelden. Het is me dan ook een compleet raadsel waarom iemand als Zhao ervoor wordt aangewezen. Dat Marvel vaker regisseurs aanwijst die niet veel met 't genre te maken hebben is niet voor het eerst gedaan, maar Zhao past er ook echt totaal niet in.
Heb haar andere, prijswinnende film nog niet gezien, maar wel enkele sfeerzettingen uit die film en die zelfde sfeerzettingen lijken hier overgenomen te worden. Eternals moet er een beetje realistisch, somber en rauw uitzien. Een film die dus serieus genomen dient te worden. Dialogen waar dergelijke begrippen als "Celestials" en "Uni-Mind" in voorkomen zijn echter geen moment serieus te nemen, en om dan al die serieuze blikken te zien wekt eerder onbedoelde glimlachjes op.
Verder ziet het er wel aardig uit. Soms knap versierd, tegen het einde aan zelfs spectaculair, maar helaas kon de film niet echt dienen als film die vooral op actie uithaalt. Eternals gaat veel dieper dan gemiddeld superheldenfilm, dat echter compleet verkeerd uitpakt. Wie zit er dan ook in hemelsnaam op een superheldenfilm te wachten die de eerste seksscène vertoond? Want dat is wel waar sommige mensen helemaal wild over worden, tot m'n grote verbazing. Alsof dat begrip iets onbekends is..
De finale mag er wel wezen, maar Eternals vormt eerder een nogal onzinnig gebeuren met de saaiste helden die het scherm ooit hebben bewandeld. Het zijn er ook veel te veel om allemaal karakter te geven. Allemaal komen ze met hun eigen problemen en innerlijke conflicten, maar qua persoonlijkheid zijn het stuk voor stuk complete droeftoeters. Moeten blijkbaar heel serieus genomen worden, maar dat lukte me geen moment.
Grootse en inclusieve onzin die klaarblijkelijk naar een kolossale speelduur gerekt moest worden van 157 minuten, en dat voor een film die zichzelf dan ook nog niet naar behoren kan uitwerken. Zodra de actie loopt, is het kijkbaar, maar eigenlijk is dit voor het eerst een Marvelfilm waar geen primaire focus naar de actie gaat. Ik hoop dat dit echt niet het pad is dat Marvel in de toekomst meer gaat bewandelen, want het levert vooral een ontzettend saaie vorm van cinema op. Om droevig van te worden, maar wel punten voor de mooie effecten en knappe vormgevingen aan locaties, die best gevarieerd zijn.
Collins
Nu het Marvel Cinematic Universe is uitgedund door het vertrek van deze of gene Avenger, is het tijd voor nieuw bloed. Het is tijd voor de Eternals. De regisseur van het spektakel heet Chloe Zhao. Zij is de vrouw die met Nomadland (2020) een groot internationaal succes boekte. De combinatie Zhao – Eternals is een merkwaardige. Zhao heeft met Nomadland en haar andere films geen enkel raakvlak met de spektakelproducties uit de Marvelfabriek. Ik ben sceptisch.
Eternals introduceert een stel nieuwe superhelden. Ze zijn onsterfelijk en in het bezit van superkrachten. De één kan snel rennen. Een ander is heel sterk en uit zijn ogen schieten laserstralen. Weer een ander kan materie manipuleren. Zo heeft een ieder een speciale superkracht. Ach, wel leuk, maar ook erg bleekjes. Geen enkele superheld intrigeert in het bijzonder. Als een superheld eventjes een paar minuten niet in de film voorkomt en na een tijdje opeens weer in een scène opduikt, denk je: oh ja, die was er ook nog. De Eternals zijn een kleurloos stelletje.
Het verhaal verloopt volgens verwachting. De mensheid wordt bedreigd. De Eternals schieten te hulp. Hier en daar wat onderling geruzie en wat probleempjes met de identiteit. Zoals verwacht. Bijzonder spannend is het allemaal niet. Zhao propt er naast de gangbare speciale effecten nog wat mooie plaatjes in van desolate landschappen. Ze verlenen de film een geslaagde naargeestige sfeer. Dat doet Zhao goed.
Uiteraard zijn de Eternals etnisch breed geselecteerd en geslachtelijk in evenwicht. Zoals het hoort. Zoals je het verwacht. Hoe verfrissend zou het zijn om weer eens een popcornfilm voorbij te zien komen zonder die opgelegde onzin. Gewoon een film waarbij de selectie wordt bepaald door acteertalent bijvoorbeeld. Of door charisma. Of gewoon door de eigenzinnige keuze van de regisseur. Dat zal voorlopig wel niet gebeuren. Vooraleerst heerst een andere moraal in filmland.
Eternals dus. Ik vond er niet veel aan.
mrklm
Celestials Good, Deviants Bad en de Eternals lopen al duizenden jaren op onze Aardkloot rond om de mensheid te beschermen. Maar de toekomst van de planeet komt in gevaar om redenen die te stompzinnig zijn om uit te leggen. Hoe dan ook: het verhaal springt door de tijd en verplaatst zich over de hele planeet. Zo nu en dan neemt een CGI-avatar van de acteurs het op tegen een Deviant in scènes die doen denken aan de demo van een PC-game als Mortal Kombat. De acteurs vervelen zich ogenschijnlijk bijna net zoveel als de kijker. Desondanks vond niemand het blijkbaar nodig om iets te doen aan het feit dat dit 2,5 uur duurt! Alhoewel: een dutje van ruim 2 uur kan geen kwaad. Voor wie daar behoefte aan heeft is dit absoluut een aanrader.
mebo870
Als tijdens het kijken van een film, uit verveling de gedachten ergens anders naartoe dwalen, dan scheelt er iets aan de film. Een film moet boeien, dat was hier helemaal niet het geval, halfweg gestopt met kijken, langdradig en oersaai.
Harleen Quinzel
"Everything woke, turns to shit."
DJ Trump
And I agree.
Alles volgens de regeltjes van die regenboogvlag.
Politieke correcte bagger.
Aaw, zijn de stoere heteromannetje sboos omdat er twee kussende mannen in hun Marvelfilmpje zitten? Hoe aandoenlijk.
Persoonlijk vond ik het een film met solide ideeën, het gegeven van Goden die zich onder de mensen mengen en dat soort dingen werkt, alleen is het plot gewoon te dun om twee uur en half te boeien en gebeuren er net te veel rommelige dingen. Al bij al nog steeds beter dan Incredible Hulk en Thor the dark world.
Do Not Comply
Dat hele woke gebeuren is al erg irritant helemaal als het ook nog eens geforceerd wordt.
Go Woke, Go Broke!
Sergio Leone
Oef!
Behoorlijke misser, maar dat viel te verwachten. Marvel na 10 jaar Avengers moet toch echt opletten voor vijgen na Pasen - zeker omdat er, ondanks corona, maar weinig tijd tussen nieuwe films zit. Met de Eternals kiest men dan ook nog eens voor opnieuw een karrevracht aan superhelden, die dan nog eens wat krampachtig de vraag moeten ontwijken waarom ze er niet waren toen Thanos er was.
Het is een voorbode van een plot dat met haken en ogen aan elkaar hangt. De personages zijn echt saai, en ook nog eens vertolkt door een resem matige acteurs, waarvan ik Gemma Chan er graag uithaal als grootste ramp. Hoe saai kan men zijn?
Met Chloé Zhao werd een eigenzinnige regisseuse aan boord gehesen, maar van eigenzinnigheid is toch amper sprake. Eternals is de zoveelste Marvelfilm die op elke andere Marvelfilm lijkt, daar kan een regisseur weinig aan veranderen. Het enige verschil is dat Eternals een poging waagt om het ietsje gewichtiger en met meer oog voor het emotionele weel en wee van elk van de personages te brengen. Geen beste keuze. De actie is bovendien wel gewoon typisch Marvel: een hoop CGI-lelijkheid bijeen, een kakofonie van jewelste.
Antonev
De kritiek die deze film krijgt is meer dan begrijpelijk. Vooral het verwijt dat het allemaal veel te lang duurt en langdradig is kan ik absoluut begrijpen.
Want laten we wel wezen, ruim 2,5 uur is natuurlijk veel te veel om dit verhaal te vertellen. Had je de niets toevoegende conversaties, en dat zijn er nogal wat, weggelaten en had je de wat geknipt in de scènes die allemaal net te lang duren, dan had je aan maximaal 2 uur voldoende gehad.
Ik vond het verhaal namelijk wel redelijk boeiend, de twist was goed geplaatst en de actie scènes vermaakten ook wel tot op een bepaalde hoogte. Was het allemaal wat compacter geweest, dan had je best een prima film gehad.
Door de langdradigheid valt ook de middelmatigheid van de casting extra goed op. Een deel van het team was goed geplaatst, het andere deel leek toch wel enigszins verdwaald. Je krabt je dan toch wel een beetje achter de oren als je dan ziet hoe enorm het budget was.
Dat er een deur wagenwijd open werd gelaten voor een vervolg was op voorhand ook wel te raden. Alleen schiet je jezelf dan in de voet als het eerste deel dan al matig is. Voor een vervolgfilm zullen ze absoluut meer uit de kast moeten halen, anders is het een gedoemde reeks.
n1ck12345
verschrikkelijk langdradig en saai. ik heb zelfs tijdens de film recensies zitten lezen omdat het zo vermoeiend was om er doorheen te komen..
eltorro
Vooral een saaie film die uiteindelijk niks durft te zeggen. Een aantal verhaallijntjes in de film eindigen een stille dood. En waarom blijven de badguys zo teleurstellend in de Marvel films. Het zou een verplichting moeten zijn dat de badguys bij Marvel net zoveel aandacht krijgen als de helden.
takithegeek
Wat een bout film. Inderdaad, alles moet tegenwoordig woke zijn. Doordat een klein groepje drammers loopt te huilen krijg je dit resultaat. Heel langdradig allemaal. Niets mis met een vrouwelijke hoofdrol speler . Kijk er graag naar. Maar het verhaal is flut en langdradig.
Laat het woke publiek zelf zijn eigen films schrijven en zelf zijn actiehelden verzinnen zou ik zeggen.
Helaas doet iedereen er aan mee: Amazon Netflix en Disney. Zulke films sla ik tegenwoordig even over
El ralpho
With great expectations comes great responsibility
Het zal vermoedelijk lastig zijn voor veel regisseurs: jezelf wagen aan een MCU film waarbij de verwachtingen op voorhand al torenhoog liggen. Dit nog los van de eisen die Marvel/Disney aan je stelt. Positief aan Eternals vind ik dat de regisseuse duidelijk haar eigen stempel gedrukt heeft, al komt dit duidelijk met een prijs.
Dit is namelijk zonder meer een van de meest ontoegankelijke, zo niet meest ontoegankelijke titel uit het MCU. Ik zat dan ook te twijfelen om hier binnen de eerste dertig minuten de brui aan te geven, omdat ik mijzelf gewoonweg zat te vervelen. Je wordt overdonderd door een grote hoeveelheid aan nieuwe personages waarbij er niemand echt uitspringt, geforceerde humor die voor een luchtige toon zou moeten zorgen maar die veelal doodslaat, en een verhaal wat erg traag op gang komt maar waarvan wel verwacht wordt dat je je als kijker vastbijt, om alles te kunnen blijven volgen.
Het is nogal een eisenpakket en het komt naar mijn idee in ieder geval deels hierdoor, dat de titel ondermaats presteert bij veel mensen. Wat de Eternals voor mij gered heeft, en wat zelfs tot een aardige eindbeoordeling heeft geleid, is het rijke verhaal. Naarmate de speelduur vordert wordt het steeds interessanter en ik vond het een verademing dat er juist een focus op het verhaal lag, in plaats van op de hersenloze actie. Doordat het verhaal zo sterk is, begon ik mij ook steeds minder te storen aan de personages en hen naar verloop van tijd ook steeds interessanter te vinden. Toch knap met onder andere een personage die een rechtstreekse kloon van Superman is en een personage wat de naam Sprite draagt. Hoe inspiratieloos wil je het hebben?
Dat dit een vreemde eend in de bijt is binnen het MCU is dus zowel een voordeel als een nadeel te noemen. Er wordt een flinke investering van de kijker gevraagd, en niet iedereen zal bereid zijn om deze investering te maken. Het is namelijk echt flink doorbijten voor het verhaal stukje bij beter je aandacht grijpt, en er zullen genoeg kijkers zijn die voor deze tijd al afgehaakt zullen zijn. Alles tegen elkaar afgezet ben ik positief te spreken omdat de nadelen voor mij minder zwaar opwegen dan tegen de voordelen. Waarvan ik de grootste vind dat Marvel hiermee niet op standje automatische piloot stond zoals bijvoorbeeld bij Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, die ik een heel stuk minder vond.
robertinho
Wat een bout film. Inderdaad, alles moet tegenwoordig woke zijn. Doordat een klein groepje drammers loopt te huilen... [hier volgt een ontzettend aanstellerig, emotioneel en huilerig 'betoog'.]
Oja, ja ja.
Timothyvdmeer
er schijnt ook nog een deel II aan te komen. Het 1e deel was al niet door te komen.
centurion81
- 2054 berichten
Ik vond het een hele verfrissende marvelfilm, die eindelijk weer eens een flinke lading lore uit de doeken doet waar verder op kan worden gebouwd. En is het acteerwerk nu echt oveel.slechter dan in de films we came to know and love? Voor mij was het in ieder geval lang geleden dat ik zo geboeid naar een Marvelfilm keek en het idee had echt naar iets fris en nieuws te kijken. Ook wel fijn dat er iets minder xomix relief in zat for once!
Noodless
Pffff wat een lange saaie zit zeg ! Je weet dat je niet te veel moet verwachten qua verhaal bij dit soort films, maar hier is het toch wel heel pover. Heel veel onnodige saaie dialogen met overgangen naar heden en verleden gecombineerd met degelijke actiescènes, maar ook die geven naarmate het verhaal vordert nog weinig indruk omdat het veel van hetzelfde is. Ook de helden maken weinig indruk zowel qua persoon als hun krachten. Natuurlijk moeten ze ook een Superman hebben En het woke-gedoe irriteert...te opvallend, flauw ...het wordt als het ware door de strot van de kijker gegoten. 4/10
Balthorién
Vette film, indrukwekkende actie, prima mee vermaakt. Ik snap al die zure recensies niet zo. Ik heb een grafhekel aan politiek correcte bullshit en diversiteitskul en ben extreem allergisch voor woke, maar vond hier echt niks storends aan. Dat Phastos met een andere man samenleefde, tja was voor het verhaal niet echt nodig maar ook totaal niet opdringerig of expliciet aanwezig (speelt verder ook nul komma nul rol in de film).
Je moet natuurlijk van superheldenfilms houden, anders vind je hier waarschijnlijk geen reet aan. Maar zo ja dan kan ik Eternals beslist aanraden.
DiskjockeyEast
Onderhoudende film maar ik kots van die woke shit van Marvel.
Kritiek op 'Eternals' had niets te doen met de kwaliteit van de Marvel-film | FilmTotaal
Wat hebben acteurs soms toch een enorm bord voor de kop.
Nee, de negatieve reviews hadden echt niks te maken met de kwaliteit van deze saaie shit
teigertje
Na deze herzien te hebben.
Met een nieuw Superhelden team, helaas met weinig echt vernieuwende Superhelden.
Zoals Ikaris die met zijn laser ogen, teveel afgepikt is van Superman, waar deze nog niet in de schaduw komt.
Deze Superhelden maken niet echt indruk.
De film is best mooi gemaakt.
Maar wel met de nodige opgedrongen diversiteit momenten.
Is dat nodig specifiek, in een Superhelden film.
Lijkt mij van niet.
De cast speelt prima en de film is best mooi gemaakt, met de Cgi effecten en de Deviants.
Maar ook hier teveel Cgi weer.
Het verhaal is wel redelijk maar niet uitspringend.
Een entertainende en best goede film, maar helaas niet van hoog niveau.
Na deze weer is terug gezien te hebben.
Van 4 * naar 3*
AC1
Jammer dat jullie het zo slecht vinden, ik zag een sequel wel zitten. Het falen van de film doet me wat denken aan Ang Lee's HULK. Iedereen vond deze ook rotslecht terwijl ik 'm wel boeiend vond.
teigertje
Deze Marvel Superhelden film opnieuw gezien.
Op de 4k uitgave met prachtig beeld en Dolby Atmos geluid.
En deze film is kwalitatief wat betreft Cgi wel heel goed gemaakt.
Ook het green screen valt nauwelijks op in deze film.
Dat heeft Marvel wel uitstekend gedaan.
Het zijn niet de meest interessante Superhelden.
En de dik opgelegde diversiteit had voor mij niet gehoeven.
Dat is niet in het voordeel van deze film.
Maar deze film blijft een prima film.
Met een goed verhaal en mooie film muziek.
Niet de beste Superhelden film, maar ook niet de minste.
Kumail Nanjiani had moeite met reacties op 'Eternals': 'Trauma aan overgehouden'
Disney zet Marvel Studios op een lager pitje en stelt enkele titels uit
Marvel-projecten 'Eternals' en 'Hawkeye' krijgen lof en eer voor casten dove acteurs
Golfstaten verbieden de distributie van Marvel-film 'Eternals'
Final Cut - Hölgyeim És Uraim
Romantiek, 2012
The Velvet Underground
Documentaire / Muziek, 2021
boredombovennatuurlijkgodgeschiedenissuperheldgebaseerd op stripbuitenaards wezensuperkrachtgodspost-credits scenemarvel cinematic universe (mcu)sign languagesancientbad influencegod-like marvel comicsfantasy
Social media
- Registreer |