• 9.373.522 stemmen

Genre: Thriller / Mystery

Geregisseerd door: Mickey Keating

Met onder meer: Jocelin Donahue, Joe Swanberg en Richard Brake

Plot Offseason

"Something is off on this island."

Marie ontvangt een mysterieuze brief die haar naar Lone Palm leidt. Ze wordt vergezeld van haar vriend George met wie de relatie momenteel aan een zijden draadje hangt. Tijdens hun verblijf op het afgelegen eilandstadje vinden schrikwekkende gebeurtenissen plaats en komen ze in een nachtmerrie terecht.

Marie Aldrich

Young Woman

avatar van Shadowed

Shadowed

Matig.

Ik krijg het gevoel dat wanneer horrorregisseurs zich snel willen bewijzen, het altijd door middel van een langzame, vervreemdende film moet zijn. Nu is Keating niet bepaald de minst ervaren horrorregisseur, maar van na 6 films zou ik wel denken dat hij wat meer flow kan creëren. Daar is met Offseason niet veel van te merken.

Een hoop vervreemdende stijloefeningen ten spijt, Offseason is nog een pretentieuze film die niet veel meer kan uithalen dan er af en toe goed uitzien. Pijnlijker om te zien dat het dan wel voor elkaar krijgt er een redelijk goede cast met de haren bij te slepen. Daarvan wordt niemand echt naar behoren benut. Donahue is ondermaats te noemen, Swanberg ben ik alweer vergeten en Brake wordt vooral afgedankt.

Wat rest is een film die zich erg focust op dialoog. Het probleem is dat elke zin met een zeer laag tempo wordt uitgesproken. Elke conversatie voelt vreemd aan, niet eens in het kader van de film, het is gewoon vreemd in het geheel. Ik snap niet helemaal wat het probleem is tussen de personages, maar het lijkt constant alsof ze er allemaal niet willen staan en met tegenzin de zinnen uitspreken.

Ik kan het nog punten geven vanwege het redelijk mysterieuze gegeven in combinatie met wat leuke visuele stijlpuntjes, verder heb ik er niet veel meer over te zeggen. Deze film is er eentje die in bijna elk opzicht flow en tempo mist. Dat mag dan misschien wel intentioneel zijn, maar het zorgt ervoor dat de film niet meer kan bereiken dan achterlijk zijn. Ik kan er weinig mee, cijfer is er dus ook naar.

avatar van joolstein

joolstein

Regisseur Mickey Keating weet in zijn films altijd een ongelooflijke uitstraling en sterke productiewaarde voor een lowbudget horrorfilm te krijgen. Als gevolg daarvan heeft de film een aantal geweldige momenten, maar het komt nooit echt goed samen als een geheel. Marie Aldrich (Jocelin Donahue) wordt door de beheerder van het kerkhof naar Lone Palm Beach geroepen nadat het graf van haar moeder Ava is geschonden. Wat een simpele trip moet zijn, is al snel iets anders…En het is dat script waar denk ik de film het een beetje laat afweten. Het script lijk op een kruising van Messiah of Evil en Silent Hill die heleboel Lovecraftiaanse gekte belooft. Maar verder dan "Er is iets verontrustends aan de hand!" kom het niet! En doordat het dat niet deed, is het resultaat een film die te bekijken is, maar frustrerend vanwege de kansen die hij verspilt.